נכות נפשית, רישיון, ואי כושר מלא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות נפשית, רישיון, ואי כושר מלא
    עלי מרג
    25/07/2011

יש לי 74% אי כושר בביטוח לאומי, למעשה חסר לי עוד אחוז לקצבה מלאה. הנכות הרפואית היא 40% על שלד ושרירים, 10% אלרגיות שונות- לאור ורעש. זה בגלל פיברומיאלגיה בעיקר. ובנוסף 10% נפשי עקב ירידה קוגניטיבית והפרעת אישיות קלה לדעת הפסיכיאטר שבדק אותי.
    אני חושבת שב10 דקות אי אפשר היה לראות את הבעיות הנפשיות שבעומק- ולכן אני רוצה להחמיר על הרקע הזה.
    יש הרבה שאלות, וגם חשש שיורידו לי אחוזי נכות (יעצו לי לפנות לעו"סית השיקומית במל"ל לצורך כך- שתמליץ לפסיכ' להעלות אחוזי נכות)- אבל בינתיים אסתפק באלו:
    1. האם יש אחוז נכות נפשית שממנו ומעלה- ניתן 75% או 100% נכות תפקודית (ובאופן מיוחד- לצמיתות). 2. האם אחוז מסויים של נכות נפשית גורם לשלילה אוטומטית של רישיון הנהיגה (הנהיגה היא כנראה הדבר היחיד השפוי בחיים שלי...)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נכות נפשית, רישיון, ואי כושר מלא - תגובה

עו``ד אריק שלו
    02/08/2011

שלום עלי, אחוזי אובדן כושר העבודה מושפעים מהמצב הכולל של הזכאי גמלה. לשם קביעת 75% אובדן כושר יש לבחון מהי מידת השפעת כלל המצב על יכולת ההסתגלות לעבודה. לא ברור משאלתך מתי התקיימה הועדה והאם יש זמן לערער. על כל פנים ניתן להגיש בקשה להחמרה כעבור חצי שנה מהועדה האחרונה. עובדת שיקום לא יכולה להמליץ על בדיקה והעלאת אחוזי נכות.
    נשמח לעמוד לשרותך במידה ותפנה למשרדנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו