הכרה בנכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכרה בנכות
    shlomit
    17/01/2008

שלום רב,

אני בת 41 עובדת מזה שנתיים וחצי...... העבודה שלי כרוכה בעלייה וירידה מסולם מס' רב פעמים ביום..... לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבים בברך ימין בעיקר, וחריקה בזמן תנועה של הרגל. בעיה אורטופדית שידועה היא סקוליוזיס קלה שגורמת לי לאורך לא אחיד ברגליים.

בנוסף, סובלת מ- M.V.P. מקבלת נורמלול באופן קבוע, היפר כולסטרול וטריגליצרידים, מקבלת סימבקסון, דרגה 2 בסיכון גבוה לטרשת עורקים. יש לי לאחרונה גם בעיה של היפו תירואיד, מקבלת גם אלטרוקסין, עליתי במשקל ואני מרגישה עייפות כרונית וחולשה.

לפני 6 שנים עברתי כריתת שחלה וחצוצרה שמאל עקב ציסטה מוזרה שהלכה וגדלה למימדים גדולים.

ברקע המשפחה..... רטיניטיס פיגמנטוזיס...... אמא שלי ואחיה..... התעוורו לחלוטין.

האם יש טעם להגיש עם כל זה בקשה להכרה בנכות בביטוח לאומי?

אני מודה לכם מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכרה בנכות

הוספת תגובה

• הכרה בנכות

עו"ד זיוה אופק
    28/01/2008

כפי שכתבתי כאן פעמים רבות: לגבי הערכת נכות יש להתייעץ עם רופא. עם זאת יצויין כי נכות נקבעת רק לפי פגיעות בפועל ולא לפי מחלות תורשתיות שבהן את עלולה לחלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוטו

שלומית
    24/02/2008

שאלה נוספת וסליחה על ההטרדה.....

מתוך בירור מעמיק... ניתבשרתי ע"י רופא אנדוקרינולוג של בלינסון כי אני סובלת ממחלת השימוטו.

לפי דבריו, אין ריפוי למחלה..... אני סובלת מאד מעייפות וחולשה..... לפעמים מרגישה על סף עילפון, הדבר מאד פוגע לי בשיגרת החיים אין ביכולתי לנהל שיגרת חיים נורמלית. ואני גוררת את עצמי לעבודה בכח.

מה קורה לגבי מחלה זו.? האם ניתן להגיש תביעת נכות על זה?

והאם עלי להתייעץ עם רופא תעסוקתי? או רופא כללי?

אני מאד מודה לך מראש.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוטו

עו"ד זיוה אופק
    24/02/2008

לגבי הסיכוי לנכות כדאי להתייעץ עם האנדוקרינולוג.

אבל אם את עובדת ומשתכרת משכורת רגילה (שכר מינימום ומעלה) הרי שממילא לא תהיי זכאית לקיצבת נכות (או כמעט ולא. תלוי בגובה המשכורת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

עו"ד זיוה אופק
    24/02/2008

כי במקרה שיש סיכוי לנכות גבוהה כדאי בכל זאת לברר אותה שכן זה גורר הנחות במס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו