אחוז נכות רפואית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוז נכות רפואית
    גאיה
    09/09/2011

המוסד לביטוח לאומי קבע שיש לי 100 אחוז דרגת אי כושר ו - 50 אחוז נכות רפואית.

אני יודעת מהי דרגת אי כושר, אך אחוז נכות רפואית אינני יודעת. האם אפשר לקבל הסבר מהו אחוז נכות רפואית ועל סמך מה קובעים אותו? אני סובלת מסכיזופרניה (אם חשוב לציין).

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחוז נכות רפואית

הוספת תגובה

• אחוז נכות רפואית - תגובה

עו"ד אלון אמיר
    10/09/2011

גאיה שלום,
    אחוזי נכות רפואית נקבעים ע"י מומחים בתחום הרפואה, והם נסמכים על תקנות המגדירות כמה אחוזי נכות יש להצמיד לכל פגיעה גופנית או מחלה. לצד מושג זה ישנו מושג הנקרא נכות תפקודית הנכות התפקודית נקבעת על ידי בית המשפט בהתאם למגבלות התפקודיות שנגרמו כתוצאה מהנכות הרפואית. לדוגמא אדם הסובל מצלקות רבות ונרחבות לאורך גופו יקבל 20 אחוזי נכות רפואית על פי התקנות. כעת יש לשאול מה שיעור ההגבלה בתפקוד היום יומי כתוצאה מהנכות הרפואית ובדוגמה שלנו כיצד הצלקות משפיעות על התפקוד היום יומי של הנפגע בהתאם לקריטריונים קבועים למשל גיל הנפגע, מקצועו וכו'.
    עוד דוגמא: פסנתרן מחונן שאיבד את אחת מאצבעותיו יהיה זכאי לאחוזי נכות רפואית של 5-10 אחוזי נכות. כאשר נשאל כיצד אותו פסנתן מתפקד היום סביר להניח שהוא לא יכול לתפקד כבעבר ואף שיש לו 10 אחוזי נכות רפואית הרי שמבחינה תפקודית יש לו 100 אחוזי נכות תפקודית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו