קצבת שרותים מיוחדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצבת שרותים מיוחדים
    אריאל
    15/09/2011

אני נכה בשיעור 100 אחוז והביטוח הלאומי אישר לי גמלת שרותים מיוחדים בשיעור 105 אחוזים. ברצוני לדעת האם רשאי הבטוח לקזז מגמלת השר"מ חוב מזונות שאני חייב לאשתי? עלי לציין,כי גמלת הנכות כבר מעוקלת לטובת המזונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצבת שרותים מיוחדים

הוספת תגובה

• קצבת שרותים מיוחדים - תגובה

עו"ד אלון אמיר
    18/09/2011

בתחילת שנות ה-90 קבע בית המשפט כי חוב מזונות של בעל אין לגבותו מתוך קצבת נכות, שהוא מקבל מן המוסד לביטוח לאומי, מאחר שסכום הקצבה בסיסי, ונטילתו תותיר את ללא אמצעי קיום, דבר שיחטיא את המטרה. ואולם, ייתכנו מקרים, שבהם ינוכה סכום קטן או סמלי של מזונות מקצבה כזו. הדבר תלוי ביחס שבין הסכום שהוא מקבל כקצבה, לבין צורכיהם הכלכליים של אישתי ו/או ילדיו, שבהם הוא אמור לתמוך כלכלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבת שרותים מיוחדים - בקשת הבהרה

אריאל
    19/09/2011

לעורך הדין אלון אמיר: תודה על תשובתך. האם דינה של קצבת שרותים מיוחדים כדינה של קצבת הנכות לענין תשלום המזונות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו