שיקום מקצועי וקצבת נכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום מקצועי וקצבת נכות
    שואלת
    21/10/2011

שלום,

אני מוכרת כנכה כללית על רקע נפשי לצמיתות ומקבלת קצבה מלאה. שוקלת לפנות לשיקום מקצועי ומעוניינת בלימודי צורפות. היה לי רקע בעבודה בתחום זה בעבר במפעל (בהפניית סל שיקום). אולם איני מעוניינת לעבוד במפעל שוב. במקום זה חושבת לייצר יצירות לבדי ולנסות למכור בדוכנים. האם במקרה שאעבור מימון לימודים ע"י שיקום מקצועי יוכל ביטוח לאומי לחייב אותי לעבוד בכל עבודה שניתן למצוא בתחום כולל מפעל? ואם אסרב לכך האם יבטלו לי את קצבת הנכות כי מבחינתם אני אחשב שעברתי שיקום וכשירה לעבוד במקצוע? או שזה בחירה שלי איפה ואיך לעבוד לאחר הלימודים? מה בכלל קורה לקבצת נכות צמיתה לאחר שמישהו עובר שיקום מקצועי? האם היא מתבטלת אוטומטית או הזכאות ממשיכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקום מקצועי וקצבת נכות

הוספת תגובה

• שיקום מקצועי וקצבת נכות - תגובה

עו"ד אלון אמיר
    31/10/2011

בהנחה שאת זכאית לשיקום הרי שלא ניתן לכפות עליך דבר וכמובן שלא יפגעו זכויותיך לאחר השיקום. עליך להבין כי מטרת השיקום המקצועי היא השתלבות בעבודה בשוק הפתוח בעזרת הקניית מקצוע מתאים או/ו סיוע בהשמה בעבודה. תוכנית השיקום נבנית על פי התאמה אישית ויכולת. השירות ניתן על ידי עובדים סוציאליים, אשר מלווים את המשתקם עד להשתלבות בעבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו