פטור מקרן השתלמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטור מקרן השתלמות
    אתי ע.
    06/11/2011

עקב מצבי הרפואי (סובלת מ-C0PD) וכנראה אעבור השתלת ריאה הפסקתי לעבוד ואני מחכה כעת להחלטת ועדה רפואית של עובדי מדינה.
    אני בת 64 ופניתי לפקיד השומה בכדי לקבל פטור מתשלום מס מקרן ההשתלמות שעדיין לא הגיע פרעונה.
    אציין שאני לא עובדת מחודש יוני 2011 אחרי שלא נשארו לי ימי מחלה וחופשות.
    הסכום שנמצא בקרן הוא 9840 שח . קבלתי מסמך מפקיד השומה שצריך לנכות מהסך העולה על 8043 23% מס הכנסה.
    האם כל הסיבות שמניתי לעיל, גיל, מצב רפואי, והסכום לא מקנה לי פטור ממס הכנסה.
    לתשובתכם אצפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטור מקרן השתלמות

הוספת תגובה

• פטור מקרן השתלמות - תגובה

עו``ד אריק שלו
    08/11/2011

שלום לך אתי , כדי לקבל פטור ממס הכנסה, עליך לפנות אל פקיד השומה במקום מגוריך ולהמציא לו אישור רפואי מרופא ריאות על מצבך הרפואי כולל רמת תפקודי ריאות . יש סיכוי סביר על פי התאור שלך שתקבלי פטור ממס . במידה ולא, יהיה עליך להגיש בקשה לעמוד בפני ועדה רפואית . במקרה כזה יהיה עליך לבנות תיק רפואי כולל לצורך קבלת אחוזי נכות (לפחות 90% ממספר ליקויים או 100% בגין מחלה אחת).
    נשמח לעמוד לשרותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו