נהיגה על רכב של נכה שנפטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נהיגה על רכב של נכה שנפטר
    מעוניין לדעת
    17/11/2011

לצערי דודה של אשתי נפטרה כנכה שהיתה מקבלת קצבת ניידות וכמובן השאירה רכב אשר משועבד עדיין בחלקו לביטוח הלאומי, ולאחר פטירתה המשפחה קיבלה הודעה שאנחנו חייבים לשלם את תשלןם המיסים על הרכב תוך שנה ובינתיים רק למשפחה מותר לנהוג ברכב, ושאלתי היא כזאת מי נחשב משפחה? האם גם אני נחשב כמשפחה (דודה של אשתי)? ואם אני לא נחשב משפחה מה ההגבלות כי הבנתי שבידי הביטוח לאומי רק לשלול את הזכויות מבעל הזכויות וכעת כיון שבעל הזכויות אינו איתנו עוד אין שום סנקציה אפשרית נגדי וממילא אני יכול לנהוג על האוטו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נהיגה על רכב של נכה שנפטר

הוספת תגובה

• נהיגה על רכב של נכה שנפטר - תגובה

עו``ד אריק שלו
    21/11/2011

שלום, לשאלתך אשיב כי זכות לאדם שנפטר, נפסקת מיד לאחר פטירתו. לכן עפ"י החוק הביטוח הלאומי דורש את החזר ההלואה העומדת שניתנה לצורך פטור ממס לחלק היחסי של התקופה עד לפטירה. בן משפחה יחשב מי שהוא מדרגה ראשונה,בן בעל אח או אחות ובמקרים מיוחדים אחיין .
    נשמח לעמוד לשרותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו