יעוץ לגבי מימוש זכויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ לגבי מימוש זכויות
    רועי
    29/01/2008

שלום,
    רציתי לברר בנוגע למימוש זכויות של נכה נפשי.
    בנוגע לאדם בעל מגבלות נפשיות (בין השאר: OCD, חרדה חברתית, דכאונות שבאים ונעלמים, דימוי עצמי נמוך ובטחון עצמי ירוד -ואני מדגיש שזה רק חלק) שקיבל באופן זמני (לשנתיים) נכות נפשית באחוזים גבוהים (עם קצבה חודשית) ומחכה לועדה שתקבע את הנכות לצמיתות.
    לאדם זה יש בעיה מאד קשה להכנס למסגרת.
    הוא בהחלט נלחם בבעיותיו אך קשה לו מאד והוא כל הזמן נוטה לוותר וצריך תמיכה מלאה.
    אחד הדברים הבודדים שמחזיקים אותו על הרגלים זה בעלי חיים, הטיפול והיכולת להציל את חייהם, ההבנה לצרכיהם ויכולת להעניק להם חום ואהבה.

-עכשיו לעניין.
    ידוע לי שהמוסד לביטוח לאומי מאפשר מימון של קורסים וכדומה לנכים.
    האדם המדובר מוכן לנסות להלחם בכל הבעיות שלו בכדי להגיע לקורס שיאפשר לו לטפל בבעלי חיים.
    העניין הוא -הפחד שלאחר מימון הקורס מטעם המוסד לביטוח לאומי, המוסד יחליט כי זה שעשה והצליח לעבור את הקורס הוא אדם בריא ובעל מקצוע ולכן אין הוא זכאי עוד לנכות ולא יעבור את הועדה לקבלת הנכות לצמיתות.

אומנם כתבתי פה הרבה, אך כל זה רק בתימצות. -מה שרשמתי זה בקוים מאד כלליים ואפילו נשמע קצת יותר פשוט מהמציאות.

אשמח לקבל חוו"ד על הנושא ויעוץ מקצועי שלא יפגע באדם הנכה.
    אחרי הכל, הקורס הזה יכול בהחלט להביא להגשמה עצמית ושיפור משמעותי בבעיות הנכה.
    ועם זאת הרי שברור שזהו לא קסם ואי אפשר לקבוע כי אדם זה אינו נכה עוד.
    מה ניתן לעשות?
    אשמח לתשובתכם הכנה. (אשמח גם להתכתבות במייל במידה יש צורך ביותר פרטים)
    תודה מראש,
    רועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לגבי מימוש זכויות

הוספת תגובה

• מימוש זכויות

עו"ד זיוה אופק
    02/02/2008

אני הייתי פונה לקורס מקצועי שיכול להועיל.

הסיכון אפסי. בד"כ וועדת השיקום אינה שותפה לקביעת הנכות אלא שהנכה פונה אליהן לאחר שהוכרה נכותו. (למעט מקרים חריגים)

קרוב לוודאי כי קיצבת הנכות תופסק רק אם הנכה ימצא עבודה ויפרנס את עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לציין

רועי
    04/02/2008

חשוב לי לציין, הנכות נכון להיום היא זמנית ואיננה לצמיתות.
    כלומר, רק בעוד שנה תיקבע ועדה נוספת אם הנכות היא לצמיתות.
    הפחד היום הוא שלאחר הקורס יהייה כביכול מקצוע אז יקבעו כי אין עוד זכאות לנכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו