מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות נפשיתסובל מאוד07/12/2011
שלום לכם
אנא ענו לי תשובה מפורטת כי אין לי למי לפנות בבקשה מכם תודה .
אני סובל כבר 7 שנים מהפרעות OCD חרדה דיכאון התקפי פאניקה (ואולי גם הפרעת קשב)
אובחנתי רק לפני שלושה חודשים עקב התקף OCD קשה במיוחד במהלכה לא תפקדתי כמעט, במשך 7 השנים היו לי התקפי פאניקה וכאבי חזה תמידיים, במהלכם עשיתי מלא בדיקות על הלב, ונתנו לי כדורי קלונס וכד'
בהתקף ה OCD האחרון עברתי תקופת דיכאן וחרדה חזקה, כעת אני לוקח אפקסור 150 מ"ג
וקלונקס לפי הצורך.
כעת, גם עם הטיפול אחרי 3 חודשים, קשה לי לתפקד לפעמים אורך להתקלח שעתיים כי הראש שלי תקוע לגמרי, בכל מיני דברים, ה OCD שלי הוא לפעמים סתם פחדים, מתח חברתי, או מלא מחשבות על משמעות החיים והיקום כל הזמן שלא מפסיק.
כמובן שאני בודק דלת 10 פעם, ולא מסוגל להחליט כמעט בשום דבר.
ולפעמים יש לי ימים מדוכאים לגמרי שאני לא מסוגל לתפקד, מאידך יש לי ימים בהם אני מתפקד טוב, אבל הבעיה הגדולה שאין לי כלל יכולת לעבוד או להיות במסגרת מסודרת, כי תמיד אני קם בשעות אחרות והולך לישון בשעות שונות, כי הכל תלוי בקריזה שאני מרגיש למרות כדורי שינה ארגעה ונוגדי דיכאון.
לאמא שלי יש הפרעה סכיזו אפקטיבית. דיכאון OCD ועוד.
ואושפזה מספר פעמים. אני חושש שגם לי זה יתפתח לשם עקב הגניטקה והסימפטומים שלי.
אני ממש מרגיש שקשה לי לתפד אני לא מרוכז, למדתי תקופה הנדסה, ולמרות שיש לי ראש טוב והשגתי במכה מבחנים הישגים, הרי שלא יכלתי כלל לתפקד לאורך זמן
כי כל יום יש לי מצב רוח אחר.
יש לי גם פוביה מנסיעה בתחבורה ציבורית ובאוטובוסים עמוסים אני עלול לקבל התקף פאניקה מפחד מפיגועים, כי פעם התפוצץ לידי אוטובוס.
כעת אני לא עושה כלום ולאשתי יש הכנסה מועטה.
כמה אחוזי נכות אוכל לקבל ?! במה זה כרוך ?! אלו מסמכים עלי להמציא ?!
והאם זה יפגע בהורות שלי (עובדים סוציאלים וכד' לילדים )
והאם זה פוגע ברשיון נהיגה ? והאם יש סיכוי שאקבל גם נכות ניידות בגלל הפחדים שלי מנסיעה בתחבורה ציבורית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות נפשית - תגובה
עו``ד אריק שלו14/12/2011שלום לך,
לשאלתך בעניין הזכאות לגמלת נכות כללית, אציין כי עפ"י הנתונים שאתה מוסר, נראה כי יש סיכוי שתוכר כנכה בביטוח לאומי.
ניידות ניתן לקבל רק כאשר קיים ליקוי בפגפיים התחתונות ולא עקב פחדים.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?