שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    דנה
    01/02/2012

אני סובלת מי שאני נולדתי או ילדה קטנה מתסמונת מעצבנת שקשה לי לחיות איתה קוראים לה שלפוחית שתן רגיזה וקטנה וכל היום אני מרגישה צורך להטיל שתן אחרי 2 דקות שאני בשירותים יש לי דחיפות ותכיפות בלי בריחה אבל עם כאבים וצריבות שאני חייבת להשתין קשה לי להתאפק ממשוקשה לי עם זה מאוד. השאלה שלי על זה אפשר לקבל טיפה נכון של 10%-30% נכות ביטוח לאומי מכיר בזה סוג קטן של ניכות אוכל לקבל מהם קצבה? אם כן אז כמה? ומה הסיכוי ומה אני צריכה לעשות שאקבל? תודה על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    02/02/2012

שיעורי הנכות הללו לא מזכים בקצבת נכות כללית. הם יכולים להיתווסף לליקויים אחרים, אם קיימים אצלך, וביחד לעבור את סף התקרה הנדרשת העומדת על % 40 כשיש ליקוי אחד בשיעור של % 25 , או % 60 שכל הליקויים פחותים מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

דנה
    02/02/2012

במימון טיפולים כמו תרופות כדורים גם שבסל משרד הבריאות יכול לתמוך בי כספית? ועוד שאלה אימא שלי סובלת מבעיה בריאות שקשה לה לנשום במהלך היום כמה פעמים יש לה אסטמה והיא ממננת בעצמה כמה פעמים בשנה משאפים שהיא משתמשת בהם כדי לנשום האם מגיע לה סוג של קצבה אפילו קטנה ומאיזה דרגות קוצר נשימה אם כן מגיע וכמה אחוזים על כל אחד אפילו קטנה של ניכות מביטוח לאומי ואם לא אז תמיכה במשרד הבריאות על התרופות שעוזרים לה לנשום החזרים כספיים? תודה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    02/02/2012

הייתי ממליץ לך לפנות לקופ"ח בשאלת התרופות המותרות במימון על פי הסל וכאלה שלו, ככל שהדבר נוגע למצבך הרפואי ולהמלצות הרופאים המטפלים בך.

בנוגע לאמך, אם טרם הגיעה לגיל פרישה , היא תוכל לנסות ולהגיש תביעה לקצבת נכות כללית. לגבי תרופות, אני מפנה לאמור לעיל.

בריאות ואריכות ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו