אחוזי נכות ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוזי נכות ?
    רעות
    01/04/2012

שלום רב, יש לי 2 שאלות שאשמח אם תוכל לענות לי עליהן: 1. חמי קיבל נכות כללית של דרגת אי כושר 74 אחוז ונכות רפואית משוקללת של 67 אחוז . רציתי לדעת מה זה אומר? מהן הזכויות שלו ? כמה כסף הוא אמור לקבל ? מה זה נותן לו ? ומה ההבדל בין שתי ההגדרות ?. 2. האם אפשר לקבל גם דמי אבטלה וגם קצבת נכות כללית? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי נכות ?

הוספת תגובה

• אחוזי נכות ? - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    02/04/2012

אענה כמכלול על השאלה,

התביעה בנכות כללית נבחנת בשני מסלולים, כאשר האחד עשוי להשפיע על האחר. המסלול הראשון הוא המסלול הרפואי, בו נדרש כי תיפסק למבוטח נכות רפואית מינימלית כפי שקובע החוק. במידה והוא עמד בכך , תיבחן תביעתו במסלול השני ( כושרו להשתכר ) .

דרגת אי הכושר היא שקובעת את הזכאות לקבלת קצבה חודשית. גובה הקצבה ייקבע על פי שיעור הזכאות שנפסק , כאשר ישנם 4 דרגות שונות : % 64 , % 65 , % 74 , % 100 .

במקרה זה חמך עמד בתנאים המזכים מהבחינה הרפואית וכך גם נסקה לו דרגת אי כושר מזכה.

הייתי מציע לך לבדוק שיעורי הקצבה ומועדי התשלום בסניף הביטוח הלאומי בו הוא מטופל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו