מענק חד פעמי עקב החמרת מצב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מענק חד פעמי עקב החמרת מצב
    לנה
    25/08/2012

ב1999 ו2006 עברתי נתוחים על שתי ידיים (סינדרום cts)הגשתי תביעה לביטוח לאומי על הכרת מחלה כמחלת מקצוע(אני מורה למוסיקה) קבלתי את ההכרה ומענק על נכות זמני אחרי הניתוח.הגשתי תביעה לנכות לצמיתה אך אמרו לי שאחרי הניתוחים לא נשארה נכות.השנה ,עקב חזרתם של נימולים בידים הגשתי תביעה על החמרת מצב וקיבלתי נכות לצמיתה19%.שולם לי מענק כספי לפי הבסיס של 2006.
    האם כך היה צריך להיות? (לפי בסיס של 2006?)
    הנכות שלי לפי החמרת מצב מ14/2/2012. לא התבקשתי להביא תלושים של 3 חודשים האחרונים לפני הפגיע וכשהגשתי ערעור על הסכום של המענק התקשרה אלי פקידה מב"ל והסבירה שמשלמים לפי הבסיס הקיים. האם היא צודקת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מענק חד פעמי עקב החמרת מצב - תגובה

עו``ד אלי מלכה
    26/08/2012

שלום לנה
    אכן פנייה מעניינת,
    ראשית , היה צןרך לבחון את המגבלות שהיו לך באותה תקופה ולאור המקצוע שעסקת בו, אני מניח שלא הייתה כל בעייה להעניק לך דרגת נכות צמיתה במסגרת המגבלות מאחר ובעצם דברייך, השכר שמשתלם לך היום נמוך מהשכר שהשתלם לך ב- 2006 וניתן לשייך זאת לפגיעה .אני מניח שייעוץ ו/או סיוע משפטי היו מטיבים איתך.

שנית, לעניין החמרת המצב, ( באופן אישי לא נתקלתי בסוגייה שכזו ) לתשלום על בסיס שנת 2006 ולא על בסיס 2012, אבדוק האם החוק מגדיר זאת בבירור ו/או שזהו שיקול דעת והחלטה שרירותית, במידה וזהו שיקול דעת, אולי יש מקום לפנות לבית הדין לעבודה .

את מוזמנת ליצור איתי קשר בעוד מס' ימים ( הפרטים שלי באתר ), אני מוכן לבדוק את העניין שוב ולתת לך תשובה מדוייקת יותר.
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו