סוג נכות וזכאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוג נכות וזכאות
    שרון
    25/02/2008

שלום,
    אני סובלת משתי נכויות עיקריות המוכרות ע"י ביטוח לאומי
    האחת, מהלידה - שיתוק ביד
    השניה נפשית
    עד לפני כ-3 שנים סבלתי מדכאון קל עם היפומניה, לפני 3 שנים במסגרת העבודה הוחמר מצבי ורופאה תעסוקתית קבעה שאיני יכולה להמשיך לעבוד בעבודה בה עסקתי.
    המוסד בו עסקתי פיטר אותי, ולא היה מוכן לשבץ אותי בתפקיד אחר שכן התאים להמלצות הרופאה התעסוקתית
    אחרי שלא הצלחתי למצוא עבודה הגשתי תביעה לנכות
    הוסבר לי כי עליי להגיש תביעה לנכות כללית שזה מה שעשיתי ובסוף התהליך קיבלתי 50 אחוז נפשי (על הביפולר) ו-30 אחוז על היד סה"כ 65 אחוז רפואי ו-75 אחוז אי כושר לצמיתות
    השאלות שלי הן:
    1 האם באמת היה עליי להגיש תביעה לנכות כללית ולא לנכות מעבודה כי ההחמרה קרתה במסגרת העבודה?
    2. אם עברו 3 שנים האם אני עדיין יכולה להגיש תביעה לנכות מעבודה מכיוון שהפקידה בביטוח לאומי הטעתה אותי בדבר הנכות אותה עליי לדרוש?
    3. המצב היום הוא שאיני עובדת כלל
    בתקופות בהן הדכאון קשה אני לא מתפקדת בבית, יכולה שבועיים לא להתקלח, וימים שלמים לשכב במיטה אפילו בלי לקום לאכול. את הבית לא מסוגלת לנקות גם בגלל החולשה של הדכאון וגם בגלל המגבלה של היד שעם השנים רק מחמירה ואף גורמת לכאבי גב כי השיתוק גורם לעיוות בגב (סקולויזיס וקיפוזיס שלא נבדקו בוועדה של המל"ל)
    יש ימים שאפילו לא מסוגלת לעמוד על הרגליים מרוב חולשה
    לפני שנה וחצי מצבי הוחמר ואושפזתי באשפוז יום פסיכיאטרי עקב הדרדרות מצבי שם אובחנתי כביפולר + בורדרליין. טופלתי בתרופות שעזרו לי אבל מכיוון שלא נכללות בסל התרופות איני יכולה לרכוש אותן כי עלותן מגיעה במינונים להם אני זקוקה לכ-1800 ש"ח בחודש.
    (טופמקס, שמטפל גם בביפולאר וגם בהפרעות האכילה מהן אני סובלת)
    נכון להיום אני לא מטופלת בתרופות כי אלו שטובות לי עולות המון כסף שאין לי (חיה רק מקצבת נכות, מקסימלית אבל סה"כ כ-2000 ש"ח) ושאר התרופות שניסינו החמירו את מצבי הפיזי (כבד מוגדל, הפרעות בקצב הלב, לחץ דם גבוה עד מסוכן שהיום אני מטופלת בתרופות נגד לחץ דם בגיל 36, ועליה קיצונית במשקל עם כל הנלווים)
    עושה רק ספורט כשמסוגלת, כתחליף לתרופות.
    למרות שבימים "טובים" אני יחסית "תקינה" בימים שלא - אני שבר כלי שלא מתפקד בכלל
    האם אני זכאית לשר"מ? ואם כן איך מקבלים אותו ודואגת שהעו"ס לא תגיע לבדוק אותי בדיוק ביום "טוב"?
    האם עקב החולשה הרבה גם מהדכאון וגם בשל אי היכולת שלי לסחוב דברים (ולפעמים את עצמי.. ממש חולשה כמו שפעת קשה שמלווה בכאבים בכל הגוף. פסיכוסומטיים או לא - הם עדיין שם) עם יד אחת מבלי לסבול אח"כ מכאבי גב קשים, ועקב החרדות מהן אני סובלת ולא מסוגלת לסוע באוטובוסים. (חרדה חברתית, וכללית, יש חשד לפגיעה מינית בילדות המוקדמת שמכיוון שעבר המון זמן קשה לוודא)
    האם אני זכאית לניידות? תו חניה? איזושהי עזרה כספית כי לא מסוגלת לתפקד לבד, למרות שלהתרחץ ולהתלבש לבד, פיזית יכולה?
    תוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוג נכות וזכאות

הוספת תגובה

• שלום שרון

עו"ד זיוה אופק
    02/03/2008

לאור הסיטואציה היתה ממליצה לך מאוד לפנות בדחיפות ללשכה לסיוע משפטי שיסייעו לך למצות את מלוא זכויותייך במוסד לביטוח לאומי. אם ניתן יהיה להכיר בך כנכת עבודה יהיה אפשר לממן את התרופות דרך הביטוח הלאומי וכמובן שאם יסתבר שאת זכאית לשר"מ בין אם אחרי תביעה להחמרה בביטוח ובין אם עכשיו אז זה יקל את המצב הכלכלי.

כיוון שמדובר על מספר תביעות ואפשרויות כדאי לך לפנות לעו"ד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו