מחלה כרונית לא ידועה. בעיה קשה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלה כרונית לא ידועה. בעיה קשה.
    אלה
    23/04/2008

שלום לכולם.
    אני בחורה בת 18. לפני 4 שנים התחילו אצלי כאבים בחזה ודופק מהיר. רטב הזמן יכולתי להסתדר עם זה, אבל בשנה האחרונה המצב החריף פי כמה. הכאבים נעשו כרוניים ממש ונוספו לזה עוד תחושות של חולשה, חוסר יציבות, ערפול, ועוד. בירורים רפואיים עד כה לא העלו כלום. רופאים כבר לא מקשיבים לי ובטוחים שאני היפוכונדרית והכל זה חרדה ודכאון שגורמים לזה.
    אני מכירה את הגוף שלי מצויין, ואני בטוחה שיש משהו פיזי שלא מוצאים.

עקב המצב שלי אני לא מתפקדת. אני לא מתגייסת, לא עובדת, כמעט ולא יוצאת מהבית. רוב הזמן אני עסוקה בלהראות להורים שלי שאני בסדר ושלא ידאגו, וכשאני לבד אני בוכה על המצב שלי. כולם מסביבי חושבים שהכל נפשי. הרופאים חשבו שזו חרה ונתנו לי 3 סוגים של כדורים נגד חרדה ודכאון. שלושתם לא עזרו.

המצב שלי איום ונורא, ואני מרגישה שישאר ככה עד שתפתר הבעיה הפיזית, והיא בעצם ךא תפתר לעולם. האם יש משהו שניתן לעשות? האם יש שיטה לפחות לנסות לחשוב פחות על המצב הפיזי ולהתמקד בכאבים? כי ברור לי שהם לא יעברו.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תסמונת מסתורית

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    27/04/2008

אכן נשמע מתסכל ביותר! האם מיצית את כל הבדיקות כולל נוירולוגים, ראומטולוגים, וכו?
    ומה קרה לפני ארבע שנים כשהכל התחיל?
    אגב- גם מחלות פסיכוסומטיות יכולות להפריע מאד לתפקוד ולגרום כאבים קשים. התחושות שלך אמיתיות בלי קשר למקור שלהן!
    מאד ממליצה ללכת לטיפול לא רק בשל האפשרת שמדובר מקור פסיכוגני לסמפטומים אלא גם בכדי להתמודד עם המצוקה שנלווית להם, עם קשיי התפקוד שאת מתארת ועם הקשר עם ההורים.
    גם אם מדובר בגורם פיזי לא ידוע- כעת צריך ךעזור להתמודד גם עם חוסר הוודאות הבלתי נסבל שאת מתארת!
    בהצלחה!
    נעה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, מקווה שעדיין קוראים פה

אלה
    02/05/2008

לא עשיתי את כל הבדיקות, כי הרופאים לא נותנים לי. הם בטוחים בדעתם שזה חרדה ודכאון ולא מסכימים לשמוע משהו אחר. הרבה מהתסכול שלי נובע מזה שניסיתי גם המון שיטות של רפואה משלימה, שאליה בד"כ ממליצים אחרי שקונבנציונלית לא עוזרת, וזה לא עזר בכלל.
    העניין הוא שאני בכלל לא מרגישה שמיצתי את הרפואה הקונבנציונלית. אני בטוחה שיש משהו ולא מוצאים.לא הגיוני שבנאדם ירגיש כלכך רע בלי סיבה.

אני מסה לחשוב לפעמים איפה עובר הקו, שבו אני גורמת לעצמי סבל ולא המחלה. אני לא בטוחה שיש קו כזה. אני לא מבינה איך אני לא יכולה להיות בדכאון כשהמצב הפיזי שלי מאמלל אותי ולא נותן לי לתפקד. וגם אם אני אלך לפסיכולוג, איך לדעתך הוא יכול לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה מסתורית

רחל
    30/04/2008

שלום אלה,
    אין לי מושג ממה את סובלת (הייתי שמחה לתת לך פתרון בזה, אך אין לי...) אבל רציתי לומר לך שגם אני חולה במחלה כרונית ובמשך שנים רבות לא היתה לי אבחנה, והלכתי מרופא לרופא ושמעתי שיש לי בעיות נפשיות. בסופו של דבר, אחרי שנים ארוכות של תסכול וסבל, גיליתי מה יש לי וכיום אני עדיין חולה, אך יש לי בתיק מכתב מפרופסור שמסביר מה יש לי ואני יכולה לענות לרופאים שאומרים שאני פסיכית! יש לי הוכחה שמשהו פיזי לא בסדר. לכן רציתי לומר לך שאם את יודעת בלב שמשהו לא בסדר, שאת חולה, סמכי על עצמך. את מכירה את הגוף שלך טוב יותר מכולם. אני מקווה שתגלי בקרוב מה הבעיה ותמצאי לה פתרון. אני יודעת מניסיון עד כמה מתסכל לחיות עם מחלה כרונית, על אחת כמה וכמה עם מחלה לא מאובחנת, וטיפול נפשי בהחלט יכול לעזור בהתמודדות עם התסכול הבלתי נמנע. האמיני בעצמך, ואל תוותרי! המשיכי לחפש רופאים שיעזרו לך. אני מקווה שהמצב ישתפר בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רחל

אלה
    30/04/2008

אשמח אם תתני לי את כתובת המייל שלך. הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו