שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אבי
    17/08/2008

אהלן, אני בן 33, ברקע מחלות אוטואימוניות (תת פעילות של בלוטת התריס, קרישיות יתר, כרגע בבירור לצליאק) בעיית לחץ דם, כאבי פרקים לסירוגין, תשישות, חסימה קשה בעורק האורטה המוביל דם לרגליים ובעקבות כך קיים קושי רציני בהליכה (לאחר הליכה קצרה של כמה מטרים הרגלים נחלשות ואני צריך לנוח). נוטל כדורי קומדין, אלקטרוסין, נורמיטן, ברזל ו b12 (עקב בעית ספיגה). עובד בין 8 ל 10 שעות ביום (עבודה משרדית ועדין מרגיש קושי רב ותשישות) האם כדאי לי להגיש תביעת נכות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאבי,

עו"ד זיוה אופק
    18/08/2008

התשובה הפרוזאית היא שאם הנכות המשוקללת אינה מאוד מאוד גבוהה (ועל כך יש להיוועץ ברופא) ואם לא נפגעה השתכרותך הרי שאין טעם בבקשה לקיצבת נכות. אם הינך עובד כקודם והנכות היא קשה מאוד הרי שיש טעם לפנות להכרה בנכות רק לצורך פטור ממס הכנסה.

קצבת נכות ניתנת למי שאינו עובד או למי שהשתכרותו עקב נכותו נפגעה באורח משמעותי (לפחות ב-25% ובכל מקרה יש הגבלה כמה ניתן להשתכר ולהנות מקיצבת נכות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו