קיצבת נכות ותוספת לבן זוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיצבת נכות ותוספת לבן זוג
    חני
    21/11/2008

שלום יש לי קיצבת נכות של 75%, מקבלת 2300 ש"ח לערך, בחודש. עבור בן זוגי אני מקבלת תוספת של כ-1000 ש"ח כיוון שעד כה השתכר בפחות מ-4300 ש"ח. משעבר עבודה והוא משתכר ב-5500 ש"ח. האם עליי לעדכן את ביטוח לאומי? או שהם כבר מקבלים את הדיווח מהמעסיק ואז מקזזים לבד? דבר נוסף. האם קיצבת שירותים מיוחדים מפריעה לעובדת היותי עובדת רבע משרה? (פחות מ-1800 ש"ח לחודש ולכן יכולה לקבל קיצבת נכות). ז"א, האם ניתן לקבל גם קיצבה לשירותים מיוחדים וגם נכות? דבר אחרון :) פרט להטבות שמפורסמות בספר של הביטוח הלאומי למוגבלים, יש זכויות שונות שלא נגלות לעיני הנכים? האם "המרכז למימוש זכויות" עוזר בכך?ן. אם לא, מי? תודה רבה, חני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיצבת נכות ותוספת לבן זוג

הוספת תגובה

• קצבה ועבודה

עו"ד זיוה אופק
    23/11/2008

1. על פי דין עלייך לעדכן את המוסד לביטוח לאומי באשר לשינויים בהשתכרות. אם לא כן, הרי שאם יעלו על כך, יקזזו מהסכומים המגיעים לך את חובותייך רטרואקטיבית. עם זאת, לא ברור לי על מה בדיוק אתם מקבלים קיצבה מהמוסד לביטוח לאומי שכן החוק מדבר על תוספת של 10%-20% לקצבת הנכות בשל תלויים.

האם בעלך זכאי לקיצבת הבטחת הכנסה?

2. הדין העוסק בקיצבת שר"מ לא עוסק בכלל באפשרויות עבודה ולכן פורמלית זה לא סותר. עם זאת נראה שזכאים לקיצבה רק מי שמצבם הוא כזה שהסיכוי שהם עובדים קלוש ביותר שכן הזכאות נקבעת לפי יכולות בסיסיות ביותר בתוך הבית (להיות עצמאי באוכל, לבוש, רחצה וכד'). יצויין כי קיצבה זו גם אינה צמיתה והביטוח הלאומי זכאי לבדוק מחדש, לפרקים, אם הנכה עדיין זקוק לקיצבה. לאור האמור הייתי נזהרת בשילוב בקיצבת שר"מ ועבודה.

עם זאת חלק מהזכאים לקיצבת שר"מ זכאים גם לקיצבת ניידות ויכולים לבחור ביניהן. במצב של עבודה הייתי ממליצה במקרה כזה על קיצבת ניידות (שהיא גם צמיתה בד"כ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו