החמרת Primary Sclerosing Cholangiti

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החמרת Primary Sclerosing Cholangiti
    אבי
    13/03/2009

לפני חצי שנה הייתי מעורב בתאונת דרכים, רכבתי על קטנוע, כתוצאה מהתאונה נשברה לי עצם הבריח הימנית , שלוש צלעות בצד ימין וזעזוע מוח קל , עיקר החבלה הייתה בצד ימין ובראש, לאחר התאונה ובזמן התאוששות וטיפולי פיזיוטרפיה התחלתי להרגיש הרעה במצב הבריאות, אני סובל ממחלת קרוהן וPSC יחד(מחלות אוטואימוניות), לפני התאונה הייתי ברמיסיה מוחלטת במשך 4 שנים וגם ביצעתי חודשיים לפני התאונה בדיקת MRCP תקופתית שהראתה שדרכי המרה בגודל תקין,לאחר התאונה במהלך חודשי ההתאוששות בדיקת תפקודי הכבד התחילו לעלות ובמיוחד הבילירובין, התחילו גירודים בגוף שהתגברו במשך הזמן והרעה נוספת בתפקודי הכבד עד התפתחות צהבת, לאחר ביצוע MRCP התגלתה הצרות וחסימה משמעותית בדרכי המרה והוכנס סטנט על מנת לפתוח את ההצרות ע"י-ERCP, רציתי לדעת האם כתוצאה מתאונת הדרכים יכולה להיות הדרדרות מהירה במחלה או שזה מקריות? אני בן 27, ולפני התאונה הייתי ברמיסיה מוחלטת ועסקתי בספורט ומצבי הרפואי היה טוב מאוד. תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החמרת Primary Sclerosing Cholangiti

הוספת תגובה

• החמרה כתוצאה מתאונה

עו"ד זיוה אופק
    15/03/2009

רק רופא יכול לענות לשאלתך, וייתכן שאף רופאים שונים יהיו חלוקים בדעותיהם. מומלץ מאוד שלא לסיים את תיק תאונת הדרכים ללא בדיקת גסטרואנטולוג מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו