נכות נפשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות נפשית
    בקי
    27/03/2009

שלום, אני אדם עם חרדות, דיכאון ופחדים, ויעצו לי להגיש תביעה לקצבת נכותצ כללית בביטוח לאומי.
    אני בת 27 ועבדתי אולי 3 פעמים מאז גיל 21 במשך חודש, עד שעזבתי כי לא יכולתי עם התקפי החרדות שתוקפים אותי.
    אני חיה עם ההורים, והם ממנים אותי, אני מפחדת מאנשים ומסמכות, וגם עם עבר בולימי והפרעות אכילה.
    אני הולכת לפסיכאטר של בר"ן לקבל חוות דעת ומלצת טיפול - וגם חוות דעת בשביל התביעה.
    לקח לי לעשות זאת רק עכשיו כי אני לא יוצאת מהבית מהפחדים.
    האם המצב שלי בכלל מוכר לביטוח לאומי או שיזרקו אותי ולא יכירו בי?
    האם יקחו לי את רישיון הנהיגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות נפשית

הוספת תגובה

• נכות נפשית

עו"ד זיוה אופק
    30/03/2009

מי שקובע נכות נפשית אלו פסיכיאטרים שכל סוגי מחלות הנפש והפרעות הנפש אמורים להיות מוכרים להם. המצב שאת מתארת בהחלט יכול להקנות נכות ואפילו גבוהה יחסית, שוב תלוי בהערכת הפסיכיאטר את חומרת המצב.

לגבי רשיון הנהיגה: אין קשר ישיר בין נכות לאבדן רשיון נהיגה. אם הפגיעה הנפשית אינה פוגעת בכושר השיפוט וביכולת לנהוג (מבחינת מהירות תגובה סבירה וכד') אין סיבה כי רשיונך יישלל. חשוב לציין כי המוסד לביטוח לאומי לא עוסק ברשיונך אלא רק משרד התחבורה אם המשרד מחליט שיש צורך לבדוק אותך. איני יודעת כמה מידע "זורם" מהמוסד לביטוח לאומי למשרד התחבורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו