רמיסיה מסרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמיסיה מסרטן
    לין
    23/08/2007

אני הייתי חולה בסרטן השד ועכשיו אני ברמיסיה. אני מחפשת עבודה ולא ממש בא לי לספר על זה אבל אני לא יודעת אם אני עושה נכון או שאולי עדיף לי לספר על זה ולקחת את הסיכון שלא יקבלו אותי כדי שכשכבר כן יקבלו אותי זה יהיה במקום תומך כי אני מאוד פוחדת שהמחלה תחזור ומה יהיה אז כשהם ידעו שהעלמתי מידע מהם?
    אשמח לדעת מה עמדת החוק בנושא ומה הדעה האישית שלכן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמיסיה מסרטן

הוספת תגובה

• עמדת החוק

עו"ד זיוה אופק
    24/08/2007

החוק אינו קובע דבר מפורש ביחס לשאלתך. לפי החוק מחלתך הינה עניינך הפרטי ואין לאיש זכות לדעת עליה שכן עצם הידיעה (אם אינו לרצונך) הינה פגיעה בפרטיותך) עם זאת קובע החוק כי במו"מ לקראת חוזה (ובכלל זה חוזה עבודה, בין שהוא נערך בכתב ובין שבע"פ) על הצדדים לנהוג זה בזה בתום לב ובכלל זה לגלות זה לזה דברים רלוונטיים.

לעניות דעתי זכותך לפרטיות גוברת בפרט כשכאורה לא ברור שלמעסיק נגרם נזק מאי הגילוי שכן בכל מקרה זכותו של עובד להתפטר, למשל.

עם זאת, אוסיף כי כפי שכבר רמזת בשאלתך השאלה המרכזית במקרה זה אינה הפן המשפטי ונראה לי שיש לתת משקל משמועתי יותר לפן הרגשי שאליו התייחסת בשאלתך, לפן הכלכלי, וכד'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לספר

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    25/08/2007

לדעתי האישית זכותך לא לשתף בפרט זה שהוא אינטימי ואישי.
    קודם כל ולצערנו, יש עמדות שליליות בציבור כלפי סרטן בעיקר עקב בורות (יש עדיין אנשים שחושבים שסרטן מדבק!!!)
    שנית, הרמיסיה יכולה להמשך והסרטן לא חייב לחזור כלל. בפרט אם את מקפידה להבדק הרי שגם אם כן -ניתן לגלותו בעודו קטן ולטפל בו במהירות.
    יחד עם זאת- והיה ושואלים אותך מפורשות, או שעליך למלא הצהרת בריאות לא הייתי מעלימה פרט זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו