מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "דום נשימה בשינה" דרגה קשה ?%נכות?נכה02/08/2009
אני שוקל לערער על החלטת ועדה ראשונה אחרי שקבעו לי 36% נכות כללית
האם ידוע לך מה גובה אחוזי הנכות הניתנים במקרה APENA SEVERE - לא הגשתי מסמכים על כך ולכן לא בא הדבר לביטוי בקביעת הנכות. לא הגשתי מסמכים כי לא חשבתי שממילא אגיע למינימום הנדרש לקבל קצבה, אבל היות וקבלתי כבר 36% , יש סיכוי שאולי אעבור את הסף הזה.
לפי מה שהבנתי בתקנות עצמן אין התייחסות לAPENA, אלא בפסיקה .
ובנוסף , האם הבטוח הלאומי יכול להוריד נכות שכבר נקבעה אם אגיש ערר (היות ונקבעה כבר נכות על 36% לגבי 20% בסעיף מסויים ועוד 10 ועוד 10 בסעיפים שונים , גם עודף משקל) ?
ועוד דבר קטן - במקביל בקשתי נכות עבודה . היה ואוכר גם כנכה עבודה,האם יהיה צרוף נכויות? או שאצטרך לבחור לפי איזה סוג נכות לקבל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור ממס עקב נכות לנכה צה"ל.
דש6101/09/2012שלום,
אני שוקל להגיש בקשה לפטור ממס [נכות משוקללת מעל 90%-לפי סעיף9(5)].
אני מוכר כנכה של אגף השיקום בע"ש מותני עם 10% לצמיתות משנת 1995.
האורטופד שלי טוען שבגין מצבי כיום אני זכאי ל20% בגין החמרה בפגימה .
שאלותי:
האם וועדה של בטל"א יכולה לפסוק לי כיום אחוזי נכות הגבוהים ממה שהוכרתי במשהב"ט לפני 15 שנה- קרי: 20% נכות.
האם וועדה של בטל"א יכולה לשנות ולהקטין את קביעת הנכות שלי באגף השיקום, ולפסוק לי כיום אחוזי נכות הנמוכים [קרי: 5% לדוגמא] ,ממה שהוכרתי במשהב"ט לפני 15 שנה.
מהם הכללים לפיהם נוהג ביטוח לאומי באחוזי הנכות שנקבעו ע"י משהב"ט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנכות בערר
עו"ד זיוה אופק12/08/20091. נכויות שאינן נמצאות ברשימת הליקויים (ולמעשה גם אלו שכן) נתונות לשיקול דעת הרופא המעריך את הנכות לבחון האם מבחינת התסמינים ניתן להשוות אותם לנכות קיימת ולפסוק "נכות מותאמת".
2. בוועדת ערר ניתן להוריד נכות אולם אם המוסד לביטוח לאומי לא ערר על הוועדה הראשונה זה לא מאוד מצוי.
3. אותה נכות לא יכולה להיות גם נכות מעבודה וגם נכות כללית לכן אותם סעיפי נכות שיוכרו כנכות מעבודה מין הסתם ירדו מהנכות הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?