ועדה רפואית -הרכב אחר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועדה רפואית -הרכב אחר
    אבי
    21/09/2009

עו"ד אופק שלום רב ,
    אני מנהל שנתיים מאבק משפטי בבית הדין לעבודה אל מול הביטוח הלאומי שמסרב להפעיל בענייני את תקנה 15 .

שני פיסקי דין של שתי שופטות שהחזירו את התיק לועדה למתן הסברים לא נענו כיאות והועדה לא ממלאת אחר הוראת ושאלות ביה"ד .

יש לי יסוד מעבר לסביר שבשבועות הקרובים ינתן פסק דין שיורה לב.הלאומי על הרכב ועדה אחר בנימוק של ועדה "נעולה" או שבויה במסקנותיה שלה .

שאלותיי ברשותך :
    1.האם בית הדין מורה מפורשות במיקרה כזה-ביתר תוקף- לועדה החדשה ליתן הסברים להחלטותיה תוך הנחיה שוב איך לנהוג ?

2. האם הביטוח הלאומי ו /או בית הדין מידעים את הועדה שהיא ועדה בהרכב אחר עקב פסק דין וזאת על"מ שהועדה תדע להתנהל ביתר שימת לב וביתר דקדקנות מאשר הועדה הקודמת או שכל תהליך מתחיל מחדש ואין הועדה החדשה יודעת על קודמתה ?

3. האם ישנם תקדימים להצלחה בועדה בהרכב השונה ומה כללית אני אמור שוב לעבור אם תואילי לידע אותי .
    בתודה מראש
    וגמר חתימה טובה
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ועדה רפואית -הרכב אחר

הוספת תגובה

• וועדה חדשה

עו"ד זיוה אופק
    21/09/2009

בעיקרון כל התיק מונח בפני הוועדה החדשה כולל החלטת ביהמ"ש אולם מדובר בד"כ בוועדה רפואית ולא בוועדה משפטית (אם כי לעניין תק' 15 יש בה גם פקיד תביעות).

יש מקרים לא מעטים בהן וועדות כאלו שינו את החלטת הוועדות הקודמות אבל בתי הדין בד"כ לא מורים לוועדות האלה דבר מלבד לדון מחדש. אם פעם אחר פעם הוועדה אינה מנמקת החלטותיה נראה לי כי התרופה הרלוונטית היא לבקש מביה"ד פסיקת הוצאות כנגד המוסד לביטוח לאומי אלא שהוצאות כאלו נפסקות רק במקרים חריגים ובמשורה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

אבי
    21/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו