מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבא כל יכול שהפך נכה עקב ת.דרכיםליאת22/09/2009
שלום רב,
אני בת לאב בן 63 שעבר תאונת דרכים קשה מאוד לפני כחודשיים+.
הפגיעה - פריצת דיסק בחוליות C3 + C4 שקובעו ע"י "כלוב" ופגיעה/זעזוע בחוט השדרה בחוליות C3 עד C7
כרגע נמצא בבית לוינשטיין לאחר חודש ראשון בטיפול נמרץ.
רגליים זזות נהדר,בשכיבה - כי עדיין לא מצליחים להעמיד את אבא עקב לחץ דם שיורד עם כל נסיון שכזה. זה משהו שמוכר וידוע ועובדים איתו על כך. בידיים יש יותר בעיה, הרבה פחות תזוזה וניכר שהשיפור איטי מאוד. הוא ישהה שם להערכתנו עוד תקופה ארוכה ואנו מתפללים יום יום להחלמתו. אין לרופאים מה לומר או להתחייב. בפגיעה שכזו לא ברור מה ההשלכות וצריך לעבוד ולראות מה קורה.
אבא התחיל לצאת לשישי שבת הביתה. נערכנו בהתאם, כולל כיסאות, מיטה, מקלחת וכו'. אנחנו 4 אחים - נערכנו גם בינינו לעזרה בשישי שבת בכל הקשור לאבא וכמובן לאמא.
אבא היה איש עבודה חרוץ במלוא מובן המילה. לא נח לרגע, מתקן, מסדר, מטפל בגינה, עוזר, קונה, סוחב, משפץ ומה לא... לעולם לא רצה שנעשה למענו ותמיד היה שם בשבילנו. כך גם עם אמא שהיתה תלותית בו מאוד - אין לה רשיון, הם היו מחוברים יחד כמו דבק מגע כאשר הכל נוהל על ידו. היא לא ידעה לעשות כלום בלעדיו.
אין ספק שאבא מעכל את המצב. הוא לא תמיד במצב רוח, נוטה לומר כל פעם את המשפט: "איך עשיתי את זה? איך קרה לי ככה?" ורואים עליו שהוא מתייסר מעצם העובדה שהוא זקוק לנו ותלוי בנו כל כך, באמא, באחים, בחתנים, בכולם למעשה.
אני יודעת שבראש שלו הוא כל הזמן מתייסר, אני הייתי הכי קשורה אליהם, הם היו דואגים לי נורא, אבא התקשר כל יום ודאג מה לקנות ולהביא, מתי לבוא לשמור על הילדים, את כל הבית שלי הוא שיפץ וסידר, אצלי הם הרגישו הכי חופשי והכי נוח ונהגו לבקר אותי הרבה. את התאונה הוא עשה כחודש לאחר שילדתי ובזמן לפני שזה קרה הם פשוט "שרצו" אצלי כדי לעזור ולהיות שם.
הדאגה שלי היא בעיקר לאבא ולאמא שמתמודדים עם המצב. ביקשנו פסיכולוגית לטיפול בבית לוינשטיין. אני מכירה את אבא שלי היטב, ואני כל כך יודעת שהוא לא מסוגל להיות תלותי הוא מסוג האנשים שרוצים רק לעזור ושאף אחד לא יטריח את עצמו למענם. אני מבינה אותו כמו ראי - אני כזאת.
מעבר לכך, אני מיוסרת בעצמי, כל מבט באבא כשמרימים אותו, כל עדכון לגביו שעכשיו מקלחים/מחליפים טיטול וכו' - מפלחת לי את הלב מכאב.
אני מרבה לבכות, אין ספק שחיינו השתנו ללא הכר. אין לי שמחה בלב, למרות שכלפי חוץ אני שומרת על קור רוח.
איך מתמודדים עם המצב? איך ניתן להקל על אבא? לתת לו הרגשה שאנו עושים זאת באהבה אחרי שנים של נתינה מצדם, מגיע לו שנחזיר לו. איך ללמד אותו לקבל את המצב ולהסתכל על חצי הכוס המלאה? איך להתמודד עם כך בעצמי?
מצד אחד יש לכולנו משפחות עם ילדים וחיים שלמים ומצד שני יש את הכאב הנורא שבלב. המחשבות מטרידות, המצב הוא קשה ללא ספק והעבודה שלו היא קשה גם בתחום הפיזי וגם הנפשי. איך להקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפעמים אני מצטערת
עו"ד זיוה אופק24/09/2009מאוד מאוד שאני לא פסיכולוגית ואין לי שום כלים מקצועיים לעזור לך. הייתי מאוד רוצה שיהיו לי. אני חושבת שפסיכולוג/ית שיעזור להורים ולך או לאלה מאחייך שמעוניינים בכך זה רעיון מעולה ומבורך. גם הזמן עוזר לעכל, להפנים וללמוד איך להתמודד עם המציאות החדשה.
רפואה שלמה שנה טובה ושיקום מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?