מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא לילדה עם שיתוק מוחיןרינת18/09/2007
לבת שלי יש שיתוק מוחין וכרגע היא התחילה ללמוד בבית ספר רגיל כי היא מאוד חכמה למרות המחלה. הילדים מאוד מציקים לה ואנחנו מתלבטים אם כדאי להתערב - למשל לגבש עם המנהלת איך אפשר לעזור, או שנכון יותר דווקא לתת לה להתמודד לבד כי היא תתעמת עם זה במהלך החיים. אפשר לקבל עצב בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבר מניסיון
דני09/01/2009גם לי יש שיתוק מוחיןוהעבירו אותי מבית ספר לחינוך מיוחד לחינוך הרגיל וזו ההחלטה הכי נכונה היום כבר סיימתי תור באוניברסיטה זה צעד חשוב מאוד כל הכבוד ולשאלתך צריך בהחלט לערב ולעדכן את המורים וההנהלה אין שום צורך וסיבה שילדה תספוג הצקות או התעללות ההפך הוא הנכון הילדה זכאית לסל של עזרה ותמיכה נרחב מכח חוק העזרה צריכה לכלל עזרה בשילוב בחברה עיי צוות הסיכולוים בת כמה הילדה שלך ? בהצלחה בכל מקרה אם יש לך שאלות שמח לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט לחנך את הסביבה
ד''ר נעה וילצ'ינסקי18/09/2007חשוב לי מאד לדעת בת כמה הילדה ומה מידת הנכות שלה. יחד עם זאת, באופן עקרוני אני מאד בעד התערבות מערכתית. דהיינו, לא לתת לילד לעשות את כל העבודה אלא להפוך את הסביבה שלו ליותר מכילה ונגישה על ידי חינוך נכון. אני בהחלט ממליצה לשוחח עם המנהלת ולהכין תוכנית הדרכה לילדים שיכולה לכלול (תלוי כאמור בגילם): מפגש עם אנשים עם נכות שיכולים להרשים אותם (קרן ליבוביץ- האלופה האולימפית למשל), הסבר על מהות שיתוק המוחין והשלכותיו, קריאת ספרות על ילדים עם נכויות ("אני אתגבר" של דבורה עומר הוא אפשרות), ישיבה בכסא גלגלים- על מנת לחוש את יחס הסביבה אליך וכו וכו. מאד חשוב לשוחח עם בתכם ולבדוק מה דעתה ולשלב אותה בתוכנית באופן שיעצים אותה ולא יציג אותה כאובייקט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?