מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני ועדה רפואית "ארטריטיס פסוריאטירועי ניר07/11/2009
שלום.
לפני כחודשיים אובחן אצלי" ארטריטיס פסוריאטי" אחרי 2 אישפוזים טיפול תרופתי.טיפול בMTX וכרגע אני לפני בקשת טיפל בTNF (ביולוגי).אני בחופשת מחלה של 30 יום ועוד 30 יום לפניי.
עובד במשרה מלאה כ4.5 שנים
אשמח לדעת לפני מה אני עומד בועדה רפואית.מה עליי לומר,להציג,מה הם הזכויות שלי כחולה כעובד?
מה בקירוב אחוזי הנכות שמקבלים לדלקת פרקים חריפה?
מה אחוזי הנכות שמקבלים על פסוריאזיס?
האם כתוצאה ממחלה זו אוכל לקבל אי כושר עבודה או "פסילת מקצוע"-לציין כי אני עובד כברמן בבית קפה דבר המצריך עמידה ממושכת ועיסוק עם אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים
עו"ד זיוה אופק08/11/2009אולם באופן כללי: תשובות לבי הערכת הנכות ניתן לקבל אצל רופאים מומחים. במקרה שלה ראומטולוג ורופא עור.
לוועדה הרפואית צריך להציג כל חומר רפואי שברשותך (ואם יש בידך חוו"ד רפואית עם הערכת נכות עוד יותר טוב). לא כתבת אם מדובר בנכות כללית או שאתה טוען כי הדברים נגרמו כתוצאה מעבודתך. אם מדובר בנכות מעבודה כדאי להמציא חוו"ד רפואית על הקשר בין המחלה לעבודה וגם לתאר את מה שגרם בעבודה למחלותיך.
הסבר בקצרה לוועדה כיצד מפריעה לך המחלה הן מבחינת כאבים והגבלות בתפקוד הגופני והן בתפקוד בעבודה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מידע
רועי08/11/2009ראשית תודה על התגובה המהירה
איני חושב שהמחלה היא כתוצאה מהעבודה
אני סובל ממחלת פרקים סוערת רב מפרקים (ידיים,רגליים,ברכיים,גב,צוואר)
מה שאת מציעה זה שאפנה לרופא הראומוטולוג ולרופא העור על מנת לקבל מהם חוו"ד רפואית? שהם יציינו מהם המוגבלות שלי כתוצאה מהמחלה? זה לא משהו שיודע הרופא התעסוקתי והרופא אשר קובע נכויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן זה מה שאני מציעה
עו"ד זיוה אופק10/11/2009רופא תעסוקתי נסמך בד"כ על חוות דעת של הרופאים המומחים למחלות השונות כדי לקבוע התאמה תעסוקתית.
תפקידו של הרופא בוועדה הרפואית לקבוע את זה אבל הסיבה שמביאים חוו"ד זה כדי שיהיה רופא מטעמך שבד"כ קביעותיו נוטות יותר לטובתך. רפואה זה לא מדע מדוייק ואם הרופא בוועדה יתלבט בין נכויות עדיף שתהיה לו ראיה לטובתך. לפעמים הם גם לא מביאים בחשבון כל מיני דברים או לא שמים לב לכל החומר הרפואי. ואם יש רופא מטעמך שבדק הכל וסיכם להם את המצב הסיכוי שיתייחסו להכל גדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?