האם מגיעים לי אחוזי נכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מגיעים לי אחוזי נכות
    אלונה
    29/11/2009

לפני כשלושים שנה, (בגיל 8 בערך) עברתי תאונת דרכים, בפציעה הייתה קשה אך בביטח לאומי לא קבעו לי אחוזי נכות בכלל!
    כבור כמה שנים, כנראה בעקבות התאונה, החריפה העקמת בגבי ועברתי 3 ניתוחים שהצליחו חלקית.
    עם הגיל החמיר גם הכאב, הן בעקבות התאונה והן בעקבות הניתוחים בגב.
    מן הראוי לציין שאיני מוגבלת פיסית מעבר למה שציינתי ומתפקדת כרגיל.
    שאלותי:
    1. האם אפשר לתבוע כעת את ביטוח לאומי או שמאוחר מדי?
    2. אם כן, האם עצם העובדה שאני סובלת מכאבי גב וחוסר יכולת לשבת מספר שעות שדורשת עבודה סטנדרטית מול מחשב, הם עילה לתביעה?
    מדובר בכאבי גב שאינם כאבים קלים שכל אדם שני מתלונן עליהם, הם מתחילים ברגע ההתעוררות עד שאני שוב שוכבת על גבי.
    בנוסף, בעקבות התאונה הוסר חלק גדול מעכוז ימין ומסיבה זו כואב לי גם לשבת, גם אם מדובר בכסא מיוחד ומרופד.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מגיעים לי אחוזי נכות

הוספת תגובה

• ניתן לתבוע

עו"ד זיוה אופק
    29/11/2009

קיצבת נכות בכל מועד וכן ניתן לתבוע הכרה בנכות לצורך פטור ממס הכנסה בכל מועד. אלא שלצורך הפטור מידת הנכות צריכה להיות גבוהה ובעניין הקיצבה זה לא רלוונטי אם את עובדת (למרות שאם השכר נמוך והנכות גבוהה יש טעם בהגשה לאור השינויים בחוק של וועדת לרון. אני ממליצה לך להתייעץ עם אורטופד מומחה לגבי מידת נכותך ולפי זה להחליט כיצד לפעול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה דומה.

שיראל
    01/12/2009

האם להתייעץ עם אורטופד? לא עם עו"ד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלוי בעובדות

עו"ד זיוה אופק
    03/12/2009

אם המקרה מאוד דומה הרי שאכן כך המלצתי. אם המקרה אינו סטנדרטי כדאי לפנות לעו"ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו