נכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות
    רחלי
    02/04/2010

מזה 8 שנים יש לי מחלה הנקראת ליכן פלאנוס .מחלה הנימצאת בפה ובחלל הפה .מחלה מאוד מציקה,כואבת ,לא נעימה ,בנוסף יש לי פזוריאזיס שזה קשור אחד בשני .אני עוברת לפחות פעמיים עד שלוש בשנה צריבה בלייזר לנגעים הגדלים בתוך הפה .כמו כן לוקחים ביופסיה מהנגע לבדוק האם הוא לא סרטני . מדי פעם אני מקבלת סטרואידים על מנת להרגיע את הנגעים ואת הפזוריאזיס . לצערי אני לא יכולה לקבל להרבה זמן את הסטרואידים כי יש לי סכרת,לחץ דם גבוהה ,וכלסטרול גבוה בכולם אני מטופלת בכדורים סכרת מטופלת באינסולין הזרקה 3 פעמים . שאלתי האם אני זכאית לקיצבת נכות?? הציין שאני עובדת במשרה מלאה .אך נעדרת המון מהעבודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות

הוספת תגובה

• באופן עקרוני

עו"ד זיוה אופק
    02/04/2010

כעקרון נכה עובד, שהכנסתו לא נפגעה, אינו זכאי לקצבת נכות. אולם במקרה של נכות גבוהה גם אם את עובדת את זכאית להשלמה מסויימת מהמוסד לביטוח לאומי. במיוחד אם עקב היעדרויות מהעבודה ניתן להוכיח ירידה משמעותית בשכר.

לכן הייתי מנסה להעריך את גובה הנכות עם רופא עור ופנימאי ולפי זה מחליטה כיצד לפעול. בנוסף ייתכן שיש לך זכות לפטור ממס הכנסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו