פסיכולוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכולוג
    גילי
    19/10/2007

אני זקוק לעזרה נפשית דחוף.
    נראה לי שפציעתו של אחי מעיבה עלי וגם על נישואיי.היכן בת"א יש פסיכולוג/ית שמומחה לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג

הוספת תגובה

• צריך פסיכולוג

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    20/10/2007

אשמח לדעת מה היתה הפציעה של אחיך על מנת שאוכל לכון אותך ביתר דיוק. כמו כן, האם אתה מעוניין בפסיכולוג פרטי (שתעריפו בהתאם) או שאמליץ לך על מקומות מסובסדים?
    והאם מדובר בטיפול פרטני או זוגי?

בכל מקרה- חשוב לדעת כי בית החולים איכילוב מקיים קליניקה הפתוחה לכל תושבי תל אביב בחינם!! הבעיה היא כמובן תור ההמתנה הארוך.
    בנוסף, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בר אילן מקיימות קליניקות לטיפולים פסיכולוגיים לכל המעוניין בתשלום מסובסד ביותר.
    בנוסף, כל קופות החולים בעלות הסדר עבור טיפול פסיכולוגי מסובסד.

בהצלחה!
    נעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעתו של אחי

גילי
    21/10/2007

נועה ,תודה רבה על התיחסותך.
    לשאלתך,אחי נפצע לפני כארבע שנים בראשו.הפגיעה היא פיזית ונפשית(לעניות דעתי).
    הוא אינו יכול ללכת לבד,צד ימין שלו חלש.אם תופסים אותו ביד שמאל הוא הולך.כמובן בצליעה רצינית.אבל הולך.דיבורו איטי ,חלש ולא ברור.לעיתים קרובות הוא מדבר על דברים רוחניים ועל כך שהוא מרגיש שכל התאונה זה "ניסוי" שעושים עליו(על מנת שישמש דוגמא),הואלעיתים מקבל קריזות של עצבנות ואף באגרופו השמאלי נותן לעצמו מכות חזקות מאוד בראשו.
    ברגעי השלווה הוא ממש עלם חמודות ואף שמח ומאושר (לפחות כך הוא אומר).
    כמובן ,בשל גילו הצעיר (כעת 21),יש לו התפתחות הורמונלית וכך גם לעיתים הוא זורק הערות שממש אינן במקום.אני מציין שמדובר באדם שאיננו מכירים אותו ככזה.באמת שהוא היה חברמן עדין וחכם מהשורה הראשונה ,אך אין ספק שהפציעה שינתה אותו .
    הייתי רוצה לשמוע על כל האופציות הפרטיות והמסובסדות הכי טובות שידוע לך.
    כרגע אנו רוצים לעשות הכל על מנת לשפר ולשקם את מצבו של אחי.
    בביקורת מסוימת שנעשתה לאחי לאחרונה בבית לווינשטיין נאמר לנו כי יש לאחי את הפוטנציאל הממשי ללכת(לא סיבנו אותנו-חלילה) שכן הוא אדם חזק מאוד ויש לו שרירים בשתי הרגליים ,אך עדיין זה לא יצא לפועל.
    לעיתים קרובות הוא מתאמן בעצמו ואף מנסה לעשות מספר צעדים לבד,אך לא מצליח ללכת יותר משישה צעדים.
    אשמח לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאח היקר

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    22/10/2007

אתה מתאר היטב את פציעתו של אחיך ומתאורך אני למדה כי מדובר בפציעה בצד שמאל של המח ובחלק הקדמי. סוג זה של פציעה הינו בעל פוטנציאל לקשיים רבים בתחום התקשורת עם הסביבה. יתר על כן, מדובר ב "תסמונת פרונטלית" דהיינו פגיעה בחלקים הקדמיים של המח האחראים על אישיות האדם, השליטה שלו בעצמו והיכולת שלו להבין ולשפוט מצבים חברתיים. אכן, סוג פציעה זו מובילה לרוב לתחושה במשפחה כי האדם אינו אותו אדם שהכרנו, לפחות לא כל הזמן.
    חשוב מאד שאתם כמשפחה תלמדו ותקבלו סיוע באשר להתמודדות עם בן משפחה פגוע ראש! הבנה של התסמונת תקל עליכם לסלוח להתנהגויותיו חסרות הבקרה ולהתנהל מולו ביעילות.
    אנא פנו ליחידה הנוירופסיכולוגית לטיפול ושיקום ברחוב יד חרוצים 14 בתל אביב. אם אתם בירושלים אזי קיים סניף שלה גם שם.
    אם בצפון פנו למכון שפיצר ברחוב יהודה הנשיא 3 בחיפה ואם בדרום- למכון משאבים ברחוב הצורף 13 בבאר שבע.
    התפיסה השיקומית במקרה של פגיעות ראש קשות היא תפיסה מערכתית- לא ניתן לעזור לפצוע ללא המשפחה הסובבת כך שהטיפול והייעוץ עבורכם הוא קריטי והכרחי!
    בהצלחה! ואשמח לשמוע התייחסותך.
    להתראות
    נעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גילי
    22/10/2007

נועה תודה רבה,
    אפנה למקורות שנתת לי ואשמח לדווח לך בהמשך.
    חזקי ואימצי כי ה' עימך בכל אשר תלכי.
    גילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עם פורקן מיני?

גילי
    22/10/2007

שלום! תודה על התשובה....אני מרגיש שאחי נופל בין הכסאות ולא מקבל את הפתרונות הדרושים לו. כמו כן, משפחתי היא משפחה ממוצא תימני ואין אצלה את המודעות לטיפולים וייעוץ משפחתי. כמוכ ן העניין של תמיכה משפחתית. הנטל הנפשי נופל בעיקר על אמא שלי והיא על סף התמוטטות.
    לאחרונה, אחי מציע הצעות מגונות לנשים שהוא פוגש, כולל אשתי וזה גורם לחוסר נוחות ורתיעה.
    אני מבין שהוא בכל זאת ילד בן 21 עם הורמונים, שמלווה אותו התחושה שבחיים לא יתחתן ויהיה עם אישה. השאלה היא אם יש אופציה כל שהיא בשבילו להתפרק מינית שתהיה טובה לו גם נפשית....?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורקן מיני

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    24/10/2007

אתם פשוט חייבים לקחת את אמא לטיפו אחרת היא באמת תתמוטט ואז מה???
    אחיך צריך להיות בטיפול שיקומי, שם יעזרו לו לשלוט בהתנהגות שלו (הוא לא אשם בכך- האזור במוחו ששולט על התנהגות לא ראויה נפגע!)
    קיימים טיפולי סיירוגייט עבור נפגעי ראש- כלומר טיפול מיני המלמד כיצד להתנהג בעת האקט עד ביצוע אקט מיני מלא.
    יש מצבים בהם אנשים עם פגיעות ראש נעזרים בשירותי ליווי בכדי "להתפרק", בפרט בגיל צעיר.
    מה שיותר דחוף כעת זה להפנות את אחיך ואימך לטיפול שיקומי!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו