נכות בגלל עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות בגלל עבודה
    דן
    24/10/2007

אני עבדתי הרבה שנים בעבודה שפגעה לי בבריאות ובסוף פרשתי כי לא יכולתי לסבול את זה יותר. עכשיו אני רוצה להגיש תביעה בגלל הנכות שנגרמה לי (הגב שלי נפגע) ואני לא יודע בכלל איפה להתחיל. תוכלו לעזור לי, להגיד לי למי בכלל אני צריך לפנות - לביטוח רפואי, לתבוע את העבודה או מה? אין לי ביטוח פרטי, אז ביטוח לאומי מטפלים בזה או שבכל זאת אני מבוטח אוטומטית בגלל שאני עובד וזאת האחריות שלהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות בגלל עבודה

הוספת תגובה

• מחלה כתוצאה מעבודה

עו"ד זיוה אופק
    25/10/2007

אם הבנתי אותך נכון אתה טוען למחלת מקצוע.

ניתן להגיש תביעת נכות לגבי נכות מעבודה למוסד לביטוח לאומי וניתן להגיש גם תביעה נזיקית נגד המעסיק אם הוא יצר בעבודה תנאים לא ראויים שגרמו לנכות.

כל זאת בהנחה שהפגיעה שנגרמה לך עולה כדי נכות וכן שתצליח להוכיח שעבודתך היא אכן זו שגרמה לנכות.

במידת יכולתך הייתי מציעה לך להשיג חוות דעת מרופא (שעולה כמה אלפי ש"ח) המוכיחה את הדברים הנ"ל. אם לא אז לפחות את כל החומר הרפואי.

בהערת אגב אוסיף שכדאי לשקול לשכור גם את שירותיו של עו"ד שכן בד"כ יותר קשה להוכיח מחלת מקצוע מאשר תאונה חד פעמית וברורה, וקשה מאוד לנהל תביעה נזיקית בבימ"ש ללא עו"ד. להערכתי עורכי דין רבים יסכימו לנהל את התיק כך ששכר הטירחה או לפחות רובו יתקבל באחוזים מתוך סכום הפיצויים והתגמולים שבהם תזכה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו