לא נעניתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נעניתי
    יאיר
    12/05/2010

שלום אני נער שנפצע בתאונת עבודה בגיל 17 בחופש הגדול הפציעה קשה השאלה שלי במתן קיצבה חודשית כלומר בנכות מעל 20 אחוז הנגזרת מביטוח לאומי הוא לפי 80 אחוז מהשכר הממוצע במשק ממה שהבנתי מעורכי דין וממנהלת שעבדה שם בעבר האם זה נכון כלומר שאם אני זכאי ל100 אחוז נכות חודשית למשך כל החיים אז אקבל כל חודש בנכות מעבודה באיזור ה6000 שקל ?תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא נעניתי

הוספת תגובה

• גובה הקצבה

אדיר ברונשטיין
    12/05/2010

חישוב גובה הקיצבה מתבצע עפ"י הנוסחה הבאה: גובה השכר ברוטו במועד התאונה X 75% X אחוז הנכות שנפסק לזכותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הגיוני מה שאתה אומר

יאיר
    12/05/2010

בגלל שיש לי חבר שקיבל 10 אחוז וקיבל 26 אלף שקל שזה יוצא כמו הנוסחא שאני אומר מעבר לזה שהמנהלת של ביטוח לאומי אמרה ככה ועוד מספר עורכי דין שזה נגזרת של 80 אחוז מהשכר הממוצע במשק ולא שכר העבודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם זה היה כמו שאתה אומר

יאיר
    12/05/2010

אז תחשוב נניח מגיע לי 100 אחוז נכות על 10 חודשים אז עם המשכורת שלי כפול 75 אחוז מהשכר כפול 100 אחוז נכות הקצבה היתה 2400*10=240000 עכשיו הוא קיבל קיצבה חד פעמית גם על 10 חודשים מיום סיום ימי המחלה של 26000 שקל אז נראה לך הגיוני שקצבה של 10 אחוז תעלה על קיצבה של 100 אחוז?אפילו שזה חד פעמי וזה חודשי לכן החישוב של המנהלת של ביטוחח לאומי נכון שזה מנגזרת של 80 אחוז מהשכר הממוצע במשק כלומר על 100 אחוז מגיע לי 6000 שקל לחודש לפחות מהמל'ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב קצבה

אדיר ברונשטיין
    13/05/2010

מנסיוני כך החישוב מתבצע. תתנהל מול המל"ל ותגלה שזה אופן החישוב. אין להשוות מקרה אחד לאחר שכן זה תלוי בגובה השכר ואחוז הנכות שנקבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו