זכויות לתינוק נכה 100%

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות לתינוק נכה 100%
    ריקי
    20/05/2010

שלום
    יש לי תינוק בן 10 חודשים עם FTT קשה ודיסמורפיזים שאין עדיין תשובה לאיזה תסמונת זה מוביל ואם בכלל יש.
    אני מעוניינת לדעת האם מגיע לי חוץ מכסף הטבות נוספות כמו גן (מיוחד לצרכיו מבחינה התפתחותית) או הטבות נוספות
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לתינוק נכה 100%

הוספת תגובה

• זכויות לתינוק נכה

אדיר ברונשטיין
    23/05/2010

ממליץ לפנות למשרדים המתמחים במקרים אלו. לצערי אינני מטפל במקרים אלו ואינני יודע לתת לך תשובה בנושא. ישנם לא מעט משרדי עו"ד ו/או רו"ח המתמחים בנושא זה ויוכלו לייעץ לך בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצבת ילד נכה

עו"ד זיוה אופק
    24/05/2010

1. חלק מקיצבאות ילד נכה ניתנות רק החל מגיל 3 (למשל אם הסיבה היא צורך לטיפול אינטנסיבי בילד) אולם ישנן קיצבאות שניתנות גם עבור תינוקות, כגון קיצבה בגין עיכוב התפתחותי חמור או ליקוי חושי. בעניין זה יש להתייעץ עם מומחה רפואי.

2. לגבי הגן, הרי שהתאמתו לגן מסויים נעשית לפי החלטות של וועדות השמה (החל מגיל 3) ולפני כן לפי החלטות הגופים המנהלים את הגנים ואין לכך קשר להכרה בנכותו של הילד במוסד לביטוח לאומי.

3. במקרים חריגים ביותר ישנן זכויות נוספות מהמוסד לביטוח לאומי כמו סיוע כספי בהתאמת מגורים וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו