הערכת אחוזי נכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכת אחוזי נכות
    אלעזר
    02/06/2010

קרעתי את המיניסקוס בצבא, ביצעתי ניתוח ארטרוסקופי וכתוצאה מהניתוח נוצר לי DVT ברגל המנותחת.

1. לגבי המיניסקוס- ידוע לי שאפשר לקבל עד 20% נכות בגין פציעה זו.
    איך מחשבים כמה אחוזים מגיעים לנפגע, אם בסופו של דבר לאחר פיזותרפיה, הברך אמורה לחזור למצב נורמלי -תקין (אצל כל אחד, לאו דווקא אצלי).

2. לגבי ה-DVT, אם נשארים לי שרידים מהפקקת וורידים האם אני מקבל אחוזים מסויימים?!

3. שאלה לעתיד, נגיד בעתיד אני אשחק/ארוץ ואני אחבל בברך המנותחת ויגרם לי נזק, האם שייך להגיש תביעה בגין החמרה, או שמשרד הביטחון יטען שאין קשר בין הפציעה הקודמת לזו החדשה?!

4. ולגבי אחוזי נכות בגין הצלקות מהניתוח מה נחשב לצלקות שנראות בעין ואינם במקום מוסתר? האם שלושה חורים בברך, נחשבים כמקום מוסתר או שמא זה נחשב מקום גלוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכת אחוזי נכות

הוספת תגובה

• הערכת אחוזי נכות

אדיר ברונשטיין
    02/06/2010

אלעזר ערב טוב, משרדנו מתמחה בתביעות אל מול הביטוח הלאומי. אינני בקיא בהליכים ובתקנות המשרד הבטחון. ממליץ לפנות לעו"ד המטפל בנושא ובקיא בתקנות משרד הבטחון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אלעזר
    02/06/2010

קודם כל תודה רבה,

ברור לי שההליכים בין משרד הביטחון לבין הביטוח הלאומי שונים.

אך לגבי קביעת מספר האחוזים יש נורמות קבועות (ככל הידוע לי), או שאני טועה וגם בדברים אלו יש הבדלים?!

כי אני הבנתי שממש יש "ספר לקביעת אחוזי נכות"- הלא כן?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחות או יותר נכון

עו"ד זיוה אופק
    03/06/2010

יש תקנות למוסד לביטוח לאומי המיועדות לנפגעי עבודה שקובעות את סעיפי הליקויים וכמה אחוזי נכות מקנה כל ליקוי ועל זה יש תורה שלמה שבע"פ. מכל מקום חוקים אחרים המתייחסים לנכויות אחרות הן במוסד לביטוח לאומי והן מחוצה לו מפנים בשינויים כאלה ואחרים לאותו "ספר" כמו שהגדרת. הערכת רוב הליקויים דומה בין המוסד לביטוח לאומי לבין מערכת הביטחון. יש שינויים קלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו