האם כדאי לבקש ועדה מחדש - החמרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדאי לבקש ועדה מחדש - החמרה
    סיתוונית
    03/06/2010

שלום רב,

לפני מספר שנים קיבלתי קצבה יציבה של 59 אחוזים רפואיים, ו75% אי כושר עבודה.
    הקצבה היתה על נכות כללית, על מספר עניינים שונים לחלוטין. חלק מהסעיפים קיבלו אמנם ציון בדו"ח אך לא קיבלו ציון המזכה בניקוד לקצבה. חלק אחר, כאמור, קיבלו ניקוד לקצבה.
    בינתיים, לאחרונה, התגלה שיש לי תסמונת נדירה במיוחד המערבת כמעט את כל מערכות הגוף, ומחזקת את כל התלונות מקודם ואף מסבירה את כל אלו שלא קיבלו תימוכין.
    אני מעוניינת בעיקר בעזרה בבית, גם בשל כאבים אורטופדיים ברגליים ובידיים, אבל גם מכיוון שאני סובלת מאוד מבעיות עור קשות במיוחד, שמחמירות מאוד עם כל מאמץ וזיעה - המפושטות באזורים נרחבים בגוף.
    ברצוני לדעת האם כדאי לי לבקש החמרה, לאור הממצא החדש (שיש לציין שקרוב לוודאי אינו מוכר למערכת, כאמור, מדובר בתסמונת נדירה במיוחד (מדווחים כ-100 מקרים בעולם בספרות הרפואית)?
    האם יש בכך סיכון שיורידו לי את מה שכבר קיבלתי?
    באיזו דרך כדאי לעשות את הפנייה? האם לפנות לרופאים המקצועיים השונים? האם לרופא המשפחה?
    האם מספיק האבחון הגנטי?

בתודה מראש,
    סיתוונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת מידע - אולי זה ישנה את התשובה

סיתוונית
    03/06/2010

רציתי להגיד שמאז שקיבלתי את הקצבה, למדתי על חשבון הביטוח הלאומי לתואר ראשון, וכעת אני נמצאת בתהליך טיפולים לקראת אמהות חד הורית.

אני נמצאת באמצע העשור הרביעי לחיי, וללא עבודה.

האם זה משנה את התמונה? האם בעקבות כך עלולים להוריד לי את הקצבה?

בתודה שוב,
    סיתוונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות כללית החמרת מצב

אדיר ברונשטיין
    13/06/2010

במידה וישנה החמרה במציאות, ממליץ לך להגיש תביעה החמרה במצב. עלייך לפנות לרופא מקצועי המטפל במקרים אלו. בעת הגשת התביעה מומלץ להצטייד בחוות דעת של רופא מומחה לנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי עזרה בבית

עו"ד זיוה אופק
    14/06/2010

באם יש קושי בתפקוד היומיומי - אכילה עצמאית (כולל הכנת האוכל), רחצה, התלבשות, והתניידות בתוך הבית מומלץ לפנות גם בתביעה למתן שירותים מיוחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו