שינוי אחוזי הנכות הרפואית . תודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי אחוזי הנכות הרפואית . תודה
    ע.ד
    29/06/2010

שלום רב,
    לפני עשר שנים החל ניוון שרירים בצד אחד של הגוף, חולשת שרירים,פגיעה בתפקודי ריאה הקשורים למערך השרירים הלא רצוניים וכו'. אני נוטל כמות סטרואידים גבוהה, ועוד סדרת תרופות ניורולוגיות וכימותרפיות (משום חשש לסרקודוזיס בריאות), וכן תרופות קשות נוגדי כאבים.

בוועדה של בט"ל קבלתי 100% נכות תפקודית, ו-60% נכות רפואית. (שאיננה מזכה אותי בפטור ממס כאמור).

בחודשים האחרונים נתווספו למחלותיי, גם מחלת פסוריאזיס בדרג בינוני, דימום לא ברור בקיבה, ומשום דכאון מתמשך החלתי לוקח תרופות פסיכיאטריות, נוגדות דיכאון וחרדה במינון גבוה.
    שאלתי היא, האם לדעתכם אני יכול היום בסיכוי גבוה להרים את אחוזי הנכות הרפואית לאחוז הנדרש לשם קבלת הפטור ממס. (אני עדיין עובד בחצי משרה מעת לעת).
    בנוסף, בשנים האחרונות אני חי מחסכונותיי שעומדים להסתיים, ולא נראה שאוכל לעבוד באופן תקין יותר מעוד שנה בערך. (להערכת הרופאים צפוייה החמרה מסוג זה..).
    האם מישהו חושב שניתן לחיות מקבצת נכות בת 2000 ש"ח, אודה למידע האם ניתן לקבל סיוע נוסף בצורה כזו או אחרת. (אני שוכר דירה קטנה בסיוע הוריי ואין בבעלותי כל נכס אחר).

אודה מקרב לב על תשובה לשתי השאלות מעלה, והאם לדעתכם אני נדרש לסיוע של עו"ד בכדי לקדם נושאים אלו.

בברכה ובתודה על פועלכם
    ע.ד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תביעת החמרה וסיוע משפטי

עו"ד זיוה אופק
    01/07/2010

בעיקרון אם חלה החמרה רפואית ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי שיבחן זאת.

לצורך הערכה האם חלה החמרה בנכותך כדאי להתייעץ עם רופא מומחה.

ניתן לפנות ללשכה לסיוע משפטי על מנת שימונה עו"ד שיעזור בידך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין סיוע לנכי צה"ל בנושאי

אני
    14/07/2010

עורכי דין וכיו"ב אני מקבל רק תגמולים ממשהב"ט ולא כלום יותר מהם למה אני לא יכול לקבל עזרה אני זועק כבר ממזמן לעזרה אבח אפ 1 לא מוכן לעזור ומרים ת'כפפה,ואני לא מדבר רק על ייצוג חינמי אלא הוגן בילבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע לנכי צה"ל

עו"ד זיוה אופק
    16/07/2010

הלשכה לסיוע משפטי מסייעת לזכאים במכלול נושאי המשפט האזרחי ובכלל זה גם לנכי צה"ל. אלא שהלשכה פועלת על פי קריטריונים של זכאות כלכלית ובד"כ מצבם הכלכלי של נכי צה"ל, אם כבר הוכרו, הוא כזה שאינם זכאים לסיוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד הגדה שכדאי להפריך

יצחק
    17/08/2010

נכי צה"ל הם מטופלים רפואית וזהוא ,כלכלית כמו אבטלה ועוד וכיו"ב נאדה כלום תגמולים בביטל"א אי כושר עבודה מקבלים יותר וגם הוועדות הרפואיות אים אתה בא בידיים נקיות ולא מציג מצג שווא הן יותר סימפטיות מהוועדות של מישרד הביטחון כשאתה ואו אחרים רואים שנכה צה"ל מקבל רכב רפואי ואני מדבר כרגע רק על פציעות אורטופדיות האים אין אנשים רגילים שיש להם רכב? כיום כמעט לכל סקאנקר יש רכב אים לא מכספו אז מכספי הלוואות שלוקח ממקום עבודתו או מהבנק או קרן הישתלמות שהישתחררה לו לאחר תקופה של 6 שנים, או האיש מקבל רכב מהעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו