חוק לרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוק לרון
    אור
    01/07/2010

שלום,
    הנני נכת בטוח לאומי מזה כשנה 100% אובדן ו 80% רפואית.
    היום קיבלתי פרוטוקל אשר הנתונים הנ"ל תקפים לעוד שנה - זמני.
    שאלתי היא לגבי לרון: ככל שאני מתקשרת יותר למספר של ב"ל בגין החוק , התשובות שונות לחלוטין ולא ברורות.
    לפי הרישומים אני שייכת לקבוצה א'. שאלתי - האם אני זכאית לחוק לרון , או לקיצבת עידווד מטעם חוק לרון?! האם זה נכון שצריך קצבה רצופה של 12 חודשים וזהו התנאי לזכאות חוק לרון?
    האם זה שאני בנכות זמנית - מגביל אותי לזכאות הזו? לפי האתר של ב"ל הם רושמים שנכה אשר נכנס לחוק לרון לא יזמנו אותו שנתיים לוועדה במידה והוא יציב , לפי הבנתי הכוונה לנכות קבועה..
    כלומר במידה ואנסה לצאת למעדל העבודה יזמנו אותי לוועדה ומן הסתם יפגעו בקיצבה או יורידו את האחוזי נכות? מי מחליט אם אני זכאית לקצבת עידוד? האם הפקיד המטפל בסניף או שאלו תנאים טכניים בלבד?
    יש לי את הרושם שהנתונים אשר מועברים מביטוח לאומי שונים ממה שקורה בפועל לאותם נכים אשר מנסים לחזור למעגל העבודה - האם אני צודקת?!

תודה רבה!
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוק לרון

הוספת תגובה

• שלום אור

עו"ד זיוה אופק
    05/07/2010

ההפעלה של חוק לרון הינה חדשה יחסית, מספר חודשים בלבד, ולכן איני יכולה לענות לך על האופן שבו זה מתנהל בפועל. אם סביר כי תהיה נכות יציבה במועד קרוב יחסית הייתי מחכה עד אז.

עם זאת, בעיקרון, לא אמור להיות קשר בין אחוזי הנכות הרפואית לבין יכולתך לעבוד ולתפקד כך שעצם חזרתך לעבודה (לפחות תיאורטית) לא אמורה לגרום להפחתה באחוזי נכותך הרפואית, שהם הרלוונטיים לחוק לרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו