אנא עזרתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרתכם
    רונית
    27/07/2010

לאחר 18 שנים של הפוגה חליתי שוב ב : fol. and diffuse larg cell lympoma stage 4
    (סרטן מסוג לימפומה נון הוצקינס) עלי להתחיל בטיפול כימותרפי משולב עם טיפול ביולוגי, הנני עצמאית ואם חד הורית לילדה בת 11) מיותר לציין כי לא אוכל לעבוד בזמן הקרוב. הנני מפרנסת יחידה ואני פוחדת מאוד מקריסה כלכלית. אנא עזרתכם . מה מגיע לי על פי חוק ? בפעם הראשונה הכירו לי ב 100% נכות זמנית. ראוי לציין כי בעקבות תאונת דרכים בשנת 99 (שלא באשמתי)
    ביטוח לאומי הכיר בפציעותיי ב 12% נכות משוכללת. אז קיבלתי סכום חד פעמי. האם כעת יחברו את אחוזי הנכות מתאונת הדרכים (הוכרה אז כתאונת עבודה מכיון שזה קרה בדרכי לעבודה) עם אחוזי הנכות עקב חזרתה של המחלה? האם גם הפעם הנכות תהיה זמנית? לפי מה שהבנתי, יש סיכוי שאצטרך לקבל כל שלושה חודשים טיפול במבטרה במשך שנתיים, מה הדין לגבי תקופה זו?
    לתשובתכם אודה מקרב לב, רונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרתכם

הוספת תגובה

• אמדן נכויות

אדיר ברונשטיין
    28/07/2010

ממליץ לך לפנות לכיוון של נכות כללית. עלייך להתייעץ עם רופא מומחה/אונקולוג/פנימאי הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי לאמדן היקף הנכויות שלך במצב העדכני ולאחר מכן להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבלת נכות לצמיתה. במידה ותוכר תביעתך ותקבלי מעל 75% נכות תפקודית, תקבלי קצבת נכות בשיעור של 2,200 ש"ח וככל הנראה גם השלמת הכנסה שתגדיל את הקצבה ל 3,800 ש"ח. לגבי תאונת העבודה שעברת לפני עשור, לא רלוונטית למקרה אלא אם כן נפסקה לך נכות קבועה בגין אותה תאונת, זה ילקח בשקלול שביטוח לאומי מבצע. במידה וחלה החמרה במצבך בעקבות התאונה, זה גם יכול לסייע לך בתביעתך ולהגדיל את האחוזים. אך כפי שתארת את מצבך, אני הייתי מתרכז בעניין המחלה והשלכותיה ועוזב את עניין תאונת העבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו