מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנא עזרתכםרונית27/07/2010
לאחר 18 שנים של הפוגה חליתי שוב ב : fol. and diffuse larg cell lympoma stage 4
(סרטן מסוג לימפומה נון הוצקינס) עלי להתחיל בטיפול כימותרפי משולב עם טיפול ביולוגי, הנני עצמאית ואם חד הורית לילדה בת 11) מיותר לציין כי לא אוכל לעבוד בזמן הקרוב. הנני מפרנסת יחידה ואני פוחדת מאוד מקריסה כלכלית. אנא עזרתכם . מה מגיע לי על פי חוק ? בפעם הראשונה הכירו לי ב 100% נכות זמנית. ראוי לציין כי בעקבות תאונת דרכים בשנת 99 (שלא באשמתי)
ביטוח לאומי הכיר בפציעותיי ב 12% נכות משוכללת. אז קיבלתי סכום חד פעמי. האם כעת יחברו את אחוזי הנכות מתאונת הדרכים (הוכרה אז כתאונת עבודה מכיון שזה קרה בדרכי לעבודה) עם אחוזי הנכות עקב חזרתה של המחלה? האם גם הפעם הנכות תהיה זמנית? לפי מה שהבנתי, יש סיכוי שאצטרך לקבל כל שלושה חודשים טיפול במבטרה במשך שנתיים, מה הדין לגבי תקופה זו?
לתשובתכם אודה מקרב לב, רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמדן נכויות
אדיר ברונשטיין28/07/2010ממליץ לך לפנות לכיוון של נכות כללית. עלייך להתייעץ עם רופא מומחה/אונקולוג/פנימאי הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי לאמדן היקף הנכויות שלך במצב העדכני ולאחר מכן להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבלת נכות לצמיתה. במידה ותוכר תביעתך ותקבלי מעל 75% נכות תפקודית, תקבלי קצבת נכות בשיעור של 2,200 ש"ח וככל הנראה גם השלמת הכנסה שתגדיל את הקצבה ל 3,800 ש"ח. לגבי תאונת העבודה שעברת לפני עשור, לא רלוונטית למקרה אלא אם כן נפסקה לך נכות קבועה בגין אותה תאונת, זה ילקח בשקלול שביטוח לאומי מבצע. במידה וחלה החמרה במצבך בעקבות התאונה, זה גם יכול לסייע לך בתביעתך ולהגדיל את האחוזים. אך כפי שתארת את מצבך, אני הייתי מתרכז בעניין המחלה והשלכותיה ועוזב את עניין תאונת העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?