מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי אחוזי נכותמרום09/08/2010
עו"ד זיוה/אדיר שלום!
במהלך ה- 5 שנים האחרונות עברתי תאונת דרכים ותאונת עבודה , אני עדיין במאבק משפטי מול חברת הביטוח בתאונת הדרכים
לאחרונה מומחה של בית משפט קבע לי 20% נכות צמיתה ביד הדומננטית שלי בגין תאונת הדרכים.,
לגבי הפציעה בתאונת העבודה(שברתי את הרגל מתחת לברך ועברתי ניתוח קיבוע כולל ברגים)
אציין כי פרט ל- 3 חודשים ששולמו לי מביטוח לאומי עקב תאונת העבודה לא פניתי בבקשה לקבלת אחוזי נכות ברגל.
אבקש לדעת האם יש מקום לפניה לביטוח לאומי לתביעת הכרה בנכות כללית או האם להמתין עד שכל התהליך יסתיים ואז להגיש תביעה כוללת? ומה הזכיות המגיעות לי מביטוח לאומי אם בכלל?
תודה על עזרתך ,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אחוזי נכות
אדיר ברונשטיין09/08/2010ראשית, ישנן שאלות מקדימות שצריכות להשאל בטרם אתן לך עצה כזו או אחרת.
1. האם את עובדת כיום ?
2. מתי ארעה תאונת העבודה ?
בכל מקרה ממליץ בתחילת תהליך להוועץ עם רופא מומחה/אורטופד הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי לשם אמדן הנזק. לפי הנתונים שמסרת עליך לפנות למסלול של תאונת עבודה ולא נכות כללית היות ומסלול של נכות כללית מתאים לחולים במחלות קשות הפוגעות באיברי מטרה ובשקלול הנכויות עוברים 60% נכות תפקודית ובמקביל יכולת ההשתכרות שלהם פחותה מ 2,200 ש"ח בחודש בעקבות חוק לרון.
בדר"כ מומלץ להמתין עם התביעה של המוסד לביטוח לאומי ולא לתבוע במקביל להליך משפטי כזה או אחר שמתנהל מול חברת הביטוח היות ובמידה וביטוח לאומי ידחה את תביעתך, זה עשוי להשפיע במידה כזו או אחרת בתהליך אל מול חברת הביטוח. ולכן ממליץ להמתין בסבלנות לסיום הטיפול בתיק הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי אחוזי נכות
מרום09/08/2010אדיר שלום!
ראשית כל תודה על תשובתך.
לגבי שאלותיך:
תאונת העבודה אירעה ב23/8/07 .
לא עבדתי מ23/8/07 ועד 25/11.07 . ( 90 יום שקיבלתי 75% שכר מבט"ל)
תאונת הדרכים אירעה ב30.11.05 והטיפול בה נמשך עד היום כאשר הניתוח האחרון היה ב22/9/09 לגבי עבודה 22.9.09-1.3.10 לא עבדתי בכלל.
מ1.3.10 ועד היום אני עובדת במשרה חלקית עד 5 שע' ביום לפי הוראתו של רופא תעסוקתי שביקרתי כאשר פוטרתי מעבודתי הקודמת ב1.3.10.
אני גם מבינה שאם אני צריכה הארכה של עבודה במשרה חלקית אני צריכה לפנות שוב לרופא תעסוקתי?
כאשר יסתיימו כל עינייני מול חברת הביטוח אוכל לתבוע נכות על שני המקרים או רק בגין תאונת העבודה? (אני רוצה לציין שתאונת הדרכים אינה מוכרת כתאונת עבודה).
תודה רבה על עזרתך,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה
אדיר ברונשטיין09/08/2010אני שב וממליץ לך לסיים את התהליך מול חברות הביטוח. לאחר מכן תוכלי לפנות בתביעה למל"ל רק לגבי המקרה השני שהוכר כתאונת עבודה. העניין הוא שככל שעובר הזמן, ומתרחק ממועד התאונה, לא משחק לטובתך אל מול המל"ל. קחי בחשבון שהם יכולים אפילו להכיר בתאונה, לפסוק אחוזי נכות אך ללא תשלום כספי היות ויחלוף זמן רב ממועד התאונה ועד לסיום התביעה(בדר"כ כשבע שנים).
אולם במכלול השיקולים והסיכונים הכרוכים בכל אפשרות, עדיף שתמצי את הערוץ המשפטי אל מול חברת הביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?