מעבר מקיצבת נכות לקיצבת זיקנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר מקיצבת נכות לקיצבת זיקנה
    שמעון
    28/08/2010

שלום רב

אמא שלי קיבלה מביטוח לאומי טפסים למילוי לצורך הגשת תביעה לקיצבת זיקנה. מזה שנים שאימא שלי מקבלת קצבת נכות+גמלת ניידות והיא עקרת בית. בחודש הבא אימי תגיע לגיל 62 שבמקרה שלה הוא מהווה גיל פרישה (לאחר עיון שלי בטבלאות המפורסמות באתר הביטוח לאומי של גיל פרישה ע"פ תאריך הלידה). ע"פ הבנתי ברגע שהיא מגיעה לגיל פרישה היא לא תוכל לקבל יותר קצבת נכות אלא קיצבת זקנה בלבד.
    ישנם מספר דברים שרציתי לברר בהקשר זה.

1. האם גמלת ניידות היא יכולה להמשיך ולקבל או שהיא לא תקבל יותר לא גמלת ניידות ולא קיצבת נכות אלא רק קיצבת זיקנה ?

2. האם ישנה אפשרות מבחינתה לוותר על קבלת קיצבת זקנה עכשיו ולקבלה רק עם הגיעה לגיל 70 ובינתיים להמשיך לקבל קיצבת נכות ?

3. ע"פ הידוע לי קיצבת זקנה בסיסית היא 1384 ש"ח לחודש לא כולל תוספת ותק כאשר ישנו ניכוי של ביטוח בריאות בסך 180 ש"ח כאשר המצב הנוכחי הוא שאימי מקבלת מביטוח לאומי בסביבות 4400 ש"ח (קצבת נכות+גמלת ניידות). האם היא תקבל איזושהי השלמה על ההפרש או שהסכום הבסיסי של 1384 ש"ח לחודש זה הסכום שהיא תקבל ולא יותר מזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מי שהוכר כנכה

עו"ד זיוה אופק
    29/08/2010

והגיע לגיל זיקנה רשאי לבחור בין הקיצבאות. בררי שנית עם פקיד התביעות במוסד לביטוח לאומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו