ועדת שיקום בעירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועדת שיקום בעירור
    סוזן
    02/09/2010

שלום.אחותי בחורה צעירה עם הרבה מחלות (וחלק בעיות מתאונה).היא הגישה תביעה לנכות כללית כבר לפני כמה שנים ועברה הרבה מאוד ועדות.תקופה מסוימת אף קבלה קצבה זמנית אך אח"כ בטלו לה את הקצבה.היא ערערה וכעת קבלה 74 אחוזי נכות אבל מוזמנת לועדה נוספת(כנראה שיקום).
    יש לנו כמה שאלות:
    1.מי יושב בועדה?רופא פנימי?עו"ס?פקידה?מה זה אומר בכלל פקידת שיקום?
    2.איך מתכוננים טוב לועדה.כי בעבר העו"ס ממש השפילה אותנו ולא התיחסה למה שאמרנו.כמו כן ,הם לא נותנים הרבה זמן לדבר בועדות וזה קשה כי יש לה הרבה מחלות.
    3.כאשר מסתימת הועדה והם מסרבים לתת קצבה ,העו"ס לא מנמקת למה.האם זה חוקי?(הנכות הרפואית מפורטת אבל האי כושר אף פעם לא מנומק).
    4.אחותי היתה במרכז שיקום וכן בלשכה באופן קבוע לא מצאו לה עבודות במשך כמה שנים(מקבלת הבטחת הכנסה).האם זה לא הוכחה שלא מסוגלת לעבוד?
    5.בקשר לאחוזי נכות הרפואים-האם זה משנה מבחינת הטבות-סיוע בשכר דירה וכו'..או שההטבות קשורות לאחוזי אי כושר שיקבעו בועדת שיקום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ועדת שיקום בעירור

הוספת תגובה

• ועדת שיקום

עו"ד זיוה אופק
    05/09/2010

וועדת שיקום דנה באפשרויות השיקום המקצועי ויכולה גם לייעץ לפקיד התביעות בעניין כושר העבודה. הצעתי היא לא להתחיל לפרט בוועדה את כל המחלות ולפחות לא להאריך בכך אלא לפרט את הקשיים התפקודיים (למשל קושי לשבת, ללכת, להתכופף וכד') וכן את הנסיונות התעסוקתיים אם נעשו והסיבות לכשלונותיהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סוזן
    10/09/2010

על התשובה.אבל אשמח אם תתיחסי גם לשלוש השאלות האחרונות ששאלתי:
    3.כאשר מסתימת הועדה והם מסרבים לתת קצבה ,העו"ס לא מנמקת למה.האם זה חוקי?(הנכות הרפואית מפורטת אבל האי כושר אף פעם לא מנומק).
    4.אחותי היתה במרכז שיקום וכן בלשכה באופן קבוע לא מצאו לה עבודות במשך כמה שנים(מקבלת הבטחת הכנסה).האם זה לא הוכחה שלא מסוגלת לעבוד?
    5.בקשר לאחוזי נכות הרפואים-האם זה משנה מבחינת הטבות-סיוע בשכר דירה וכו'..או שההטבות קשורות לאחוזי אי כושר שיקבעו בועדת שיקום?
    תודה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לשאלותייך בנושא נכות כללית

אדיר ברונשטיין
    15/09/2010

לעניין שאלותתיך :
    3. לאחר כל ועדה נרשם פרוטוקול שם הועדה מפרטת את הממצאים שנמצאו וההחלטות שנתקבלו בהתאם. מוזמנת לבקש את הפרוטוקול מהמל"ל, לעיין ולהחליט האם את מסופקת או מעוניינת לערער.
    4. אי היכולת למצוא מקום עבודה באמצעות לשכת העבודה אינה קשורה לתביעתך לנכות. הועדה דנה במצב הבריאותי בלבד ועפ"י זה נקבעים אחוזי נכות רפואיים ואבדן כושר עבודה.

5. ההשלכות, הטבות וגובה הקצבה נקבע עפ"י אחוזי אי כושר עבודה.

חתימה טובה

אדיר - מנכ"ל אורפז מימוש זכויות רפואיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת עד עכשיו מה זה אומר

אדוה
    13/09/2010

כספית? בכמה כסף מדובר? האישור לגימלה שקיבל אבא. האים אני יכולה להשאיר אותו עים מטפלת,ולשלם לה מגימלה זו ובכמה כסף מדובר כי עד עכשיו אבי או אני ואחי שהיכרחתי אותם להישתתף , שילמנו מכספנו עבור הטיפול אבל כספינו יש לו הגבלה בכמות ואילו כספו האישי של אבא , הולך ואוזל יחד עים יוקר המיחייה ואחזקת הבית,תנו לי עצה מה לעשות? קשה לי כך ואני יודעת כי גם לאבא קשה מאוד להיות כך תלוי בילדיו. יש מנטרה האומרת כך: שאב יכול לפרנס 7 ילדים וגם לעזור בטיפולם אבל 7 ילדים אינם יכולים לפרנס אב אחד ולעזור בטיפולו אנחנו ארבע אחים ואחות אחת שהכל נופל עליה כלומר עלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אני לא מקבלת תשובה?

אדוה
    13/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביעה לנכות כללית

אדיר ברונשטיין
    15/09/2010

אני הייתי כותב מכתב פשוט, בדיוק במילים שאת משתמשת ומפנה את השאלות שאת שואלת לפקיד/ת התביעות ששלח לכם את המכתב. כמו-כן הייתי פונה במקביל למשרד עורכי דין ו/או לחברה למימוש זכויות רפואיות שתעזור לכם להתמודד אל המוסד לביטוח לאומי.
    ממליץ לך להתעזר בסבלנות ולהמשיך לתבוע את המוסד לביטוח לאומי עד שתקבלו את המגיע לכם עפ"י המב הרפואי של אביך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו