מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוזי נכות לאבחנות פסיכיאטריותליהי08/09/2010
האים קיימת דרך לדעת אודות אחוזי הנכות שמגיעים לאדם המאובחן עם בעיות רפואיות כאלה ואחרות במידה והוא מגיש טפסים לתביעת נכות כללית.
האים קיים מקום ובו מפורטות מחלות ובעיות רפואיות שונות ואחוזי הנכות הנלווים לכל אחת ע"פ הביטוח הלאומי.
אפילו שהאחוזים עולים בחומרת המצב של הבעיה הרפואית ועד כמה היא מונעת תפקוד תקין בחיי היומיום,
אבל אפילו במקורב הייתי רוצה לראות איך העניין הזה מחושב ע"פ הביטוח הלאומי במידה והוא מכיר בנכויות שונות.
במקרה שלי מדובר באבחנות ספציפיות.
בשום מקום לא מצויינים אחוזי הנכות שנקבעים (במקורב או במדוייק) לכל אבחנה רפואית באופן ספציפי של כמה אחוזים שווה כל אבחנה מבחינת חישובי הביטוח הלאומי.
ישנם מספר קטן של אנשים שהכרתי אשר קיבלו אחוזי נכות בביטוח הלאומי על סמך אבחנות פסיכיאטריות, אבחנות שונות בחלקן מההפרעות איתן אני מאובחנת. לדוגמא אדם שהכרתי שאובחן עם דיסתימיה ביחד עם הפרעת אישיות גבולית זכה ל-40 אחוזי נכות.
הדיסתימיה הקנתה לו 25 אחוזים, והפרעת האישיות הגבולית 15 אחוזים בלבד.
אני מטופלת פסיכיאטרית במשך שנים (כולל אישפוזים פסיכיאטריים בעבר הלא רחוק) ומאובחנת עם מגוון רחב של דברים אשר מונעים ממני תפקוד ברוב הגדול של תחומי החיים.
הייתי רוצה לברר כיצד מתייחסים לכל אחת מהאבחנות שיש בידיי בביטוח הלאומי לפני שאגיש טפסים לתביעת נכות.
ניסיתי להתייעץ עם הפסיכיאטרית בנושא וכמו כן גם עם העובדת הסוציאלית ואף אחת מהן לא ידעה לתת לי מענה לשאלתי.
אם יש צורך, אפרט את רשימת האבחנות הרפואיות שניתנו לי במידה ומישהו במסגרת הפורום יוכל לאמר לי איזה משקל יש לפחות לחלק מהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות לאבחנות פסיכיאטריות
אדיר ברונשטיין15/09/2010ראשית ניתן לפנות לספר התקנות של ביטוח לאומי, שם תוכלי למצוא התייחסות לכל מחלה ואמדן הנכות בהתאם.
להלן הקישור לספר :
www.btl.gov.il/Laws/Documents/SeferMivhanim.pdf
לגבי המצב הפסיכיאטרי, ממליץ לפנות לפסיכיאטר הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ו/או רופא מומחה המכיר היטב ספר התקנות של המוסד לביטוח לאומי לשם אמדן נכותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?