מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכותיעלי08/10/2010
אם אני הגשתי בקשה לנכות עקב נפילה ,וחזרתי לעבוד רק 4 שעות ובתקופה שלפני הפגיעה עבדתי 8 שעות האם בטוח לאומי ישלם לי על 4 השעות הנוספות ויתחשב ? למרות שקשה לי חזרתי לעבוד גם עם הכאבים האם עשיתי טוב שחזרתי לעבודה או שלא הייתי אמורה לחזור למרות שעדיין קשה לי עם היד כולי חרדה כי אני צריכה וחייבת להתפרנס בכבוד את ילדיי כי המצב לא מאפשר לי גם להיות חולה והמשכורת של בעלי לא מספיקה , וביטוח לאומי יש לא את כל הזמן שבעולם אבל לא רוצה שילדיי ישארו רעבים מה עושים? אי אפשר לחיות עם משכורת אחת מי אמור לקבוע לי כמה שעות עבודה עלי לעבוד. האם רופא תעסוקתי, או בביטוח לאומי הוועדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות - תגובה
עו"ד זיוה אופק13/10/2010לא פירטת האם מדובר בנכות מעבודה או בנכות כללית. בכל מקרה, מי שאמור לקבוע את יכולתך לעבוד הוא רופא תעסוקתי. קביעתו אינה מחייבת את המוסד לביטוח לאומי שכן אותם מחייבת הוועדה הרפואית שטעמם אולם כשקביעה כזו מוגשת לוועדה יש לכך משקל בהחלטתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות
יעלי21/10/2010להזכירך זאת תאונת עבודה.וחזרתי לעבודה למרות הכאבים שיש לי בשעת העבודה כי אין לי בררה. לא הבנתי את מי אני אמורה לטבוע את העבודה או את ביטוח לאומי? ואם גם את העבודה הרי יסתכלו על זה בעין לא יפה לא? תודה על עזרתך מחכה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה של ביטוח לאומי.
ROBI21/10/2010אם עבדתי לפני הפגיעה 8 שעות ועכשו רק 4 שעות האם בטוח לאומי אמור להשלים לי את החסר מה אני אמורה להגיש לביטוח לאומי להם את תלושי השכר האחרון ? כיצד זה נעשה?עדיין לא ניגשתי לרופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה של ביטוח לאומי. - תגובה
אדיר ברונשטיין28/10/2010הכל תלוי במידת הנכות שנותרה לך בעקבות התאונה. במידה והנזק שנגרם הוכר ע"י המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה, תוכלי לקבל עד 90 יום מחלה בשלב הראשון. לאחר מכן ניתן לתבוע נכות זמנית/לצמיתה במידה ונותר נכות/ הגבלה בתנועה. ממליץ לפנות לאורטופד הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ע"ה לאמוד האם נותרה נכות מהתאונה ומה היקפה בטרם תגישי תביעה למוסד לביטוח הלאומי.
לאחר שיפסקו לך אחוזי נכות, תתבקשי להעביר להם תלושי שכר אחרונים בסמוך למועד התאונה. לפי ממוצע המשכורות שלך יפסקו לך גובה הפיצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות - תגובה
אדיר ברונשטיין28/10/2010יעלי,
ממליץ לך לפנות לאורטופד הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ע"מ לקבל הנחיות ולאמוד את מצבך. במקרה של תאונת עבודה תוכלי לקבל עד 90 יום ימי מחלה בהתאם להעדרותך ממקום העבודה. לאחר מכן תוכלי לתבוע נכות זמנית ו/או נכות לצמיתה במידה ונשארה נכות כתוצאה מהתאונה. מי שיוכל לאבחן את מצבך בצורה הטובה ביותר בשלב הראשון זה אורטופד שמכיר את ספר התקנות של הביטוח הלאומי. במידת הצורך הוא יפנה לרופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?