נכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות
    יעלי
    08/10/2010

אם אני הגשתי בקשה לנכות עקב נפילה ,וחזרתי לעבוד רק 4 שעות ובתקופה שלפני הפגיעה עבדתי 8 שעות האם בטוח לאומי ישלם לי על 4 השעות הנוספות ויתחשב ? למרות שקשה לי חזרתי לעבוד גם עם הכאבים האם עשיתי טוב שחזרתי לעבודה או שלא הייתי אמורה לחזור למרות שעדיין קשה לי עם היד כולי חרדה כי אני צריכה וחייבת להתפרנס בכבוד את ילדיי כי המצב לא מאפשר לי גם להיות חולה והמשכורת של בעלי לא מספיקה , וביטוח לאומי יש לא את כל הזמן שבעולם אבל לא רוצה שילדיי ישארו רעבים מה עושים? אי אפשר לחיות עם משכורת אחת מי אמור לקבוע לי כמה שעות עבודה עלי לעבוד. האם רופא תעסוקתי, או בביטוח לאומי הוועדה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות

הוספת תגובה

• נכות - תגובה

עו"ד זיוה אופק
    13/10/2010

לא פירטת האם מדובר בנכות מעבודה או בנכות כללית. בכל מקרה, מי שאמור לקבוע את יכולתך לעבוד הוא רופא תעסוקתי. קביעתו אינה מחייבת את המוסד לביטוח לאומי שכן אותם מחייבת הוועדה הרפואית שטעמם אולם כשקביעה כזו מוגשת לוועדה יש לכך משקל בהחלטתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

יעלי
    21/10/2010

להזכירך זאת תאונת עבודה.וחזרתי לעבודה למרות הכאבים שיש לי בשעת העבודה כי אין לי בררה. לא הבנתי את מי אני אמורה לטבוע את העבודה או את ביטוח לאומי? ואם גם את העבודה הרי יסתכלו על זה בעין לא יפה לא? תודה על עזרתך מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמה של ביטוח לאומי.

ROBI
    21/10/2010

אם עבדתי לפני הפגיעה 8 שעות ועכשו רק 4 שעות האם בטוח לאומי אמור להשלים לי את החסר מה אני אמורה להגיש לביטוח לאומי להם את תלושי השכר האחרון ? כיצד זה נעשה?עדיין לא ניגשתי לרופא תעסוקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמה של ביטוח לאומי. - תגובה

אדיר ברונשטיין
    28/10/2010

הכל תלוי במידת הנכות שנותרה לך בעקבות התאונה. במידה והנזק שנגרם הוכר ע"י המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה, תוכלי לקבל עד 90 יום מחלה בשלב הראשון. לאחר מכן ניתן לתבוע נכות זמנית/לצמיתה במידה ונותר נכות/ הגבלה בתנועה. ממליץ לפנות לאורטופד הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ע"ה לאמוד האם נותרה נכות מהתאונה ומה היקפה בטרם תגישי תביעה למוסד לביטוח הלאומי.
    לאחר שיפסקו לך אחוזי נכות, תתבקשי להעביר להם תלושי שכר אחרונים בסמוך למועד התאונה. לפי ממוצע המשכורות שלך יפסקו לך גובה הפיצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות - תגובה

אדיר ברונשטיין
    28/10/2010

יעלי,

ממליץ לך לפנות לאורטופד הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי ע"מ לקבל הנחיות ולאמוד את מצבך. במקרה של תאונת עבודה תוכלי לקבל עד 90 יום ימי מחלה בהתאם להעדרותך ממקום העבודה. לאחר מכן תוכלי לתבוע נכות זמנית ו/או נכות לצמיתה במידה ונשארה נכות כתוצאה מהתאונה. מי שיוכל לאבחן את מצבך בצורה הטובה ביותר בשלב הראשון זה אורטופד שמכיר את ספר התקנות של הביטוח הלאומי. במידת הצורך הוא יפנה לרופא תעסוקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו