אפילפסיה ואחוזי נכות בביטוח לאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה ואחוזי נכות בביטוח לאומי
    האופיטימית
    26/11/2007

שלום,

אני אמא לילדה בת 6 חולת אפילפסיה.
    לאחרונה שמעתי שחולי אפילפסיה זכאים לאחוזי נכות מביטוח לאומי ויש לי מספר שאלות בנושא:
    1. ההתקף הגדול שהיה לבתי היה מסוג status epilepticus כולל אובדן הכרה לכמה שעות ובעקבותיו כמובן אשפוז בבי"ח.
    2. כיום היא מקבלת תרופות ומתפקדת כרגיל ביום יום אולם ככל הנראה יש לה עדיין התקפי ניתוקים קצרים (עדיין בתהליך בירור).
    3. אנחנו במעקב צמוד אצל רופא מומחה ועורכים כל הזמן בדיקות - EEG, MRI, בדיקות דם וכו'.

האם מצבה מצדיק אחוזי נכות?
    מה התהליך לקבלת אחוזי נכות? אני מנסה כל הזמן לתת לה את ההרגשה שהיא ילדה בריאה ולא חולה ולא הייתי רוצה לעשות שום דבר שיפגע בזה.
    מה אחוזי הנכות האלה נותנים בעצם? האם למשל הם יזכו אותנו בעוד טיפולי ריפוי בעיסוק (סיימנו את המכסה שהוקצבה לנו ע"י קופ"ח) או בטיפול רגשי אשר הומלץ לה וכיום קופ"ח לא מכסה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נכות לילדה אפילפטית

עו"ד זיוה אופק
    29/11/2007

כדי להעריך אם יש סיכוי לנכות כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל או רופא בכיר המכיר את מצבה של הילדה.

בכל מקרה ניתן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי לקבלת קיצבה לילד נכה. טפסים מתאימים ניתן לקבל בסניפי הביטוח הלאומי.

אם תוכרו כזכאים הרי שתקבלו קיצבה חודשית שאיתה ניתן לממן טיפולים (ראי תשובתי לשואלת הקודם בעניין זה).

מבחינת הילדה, לכל היותר היא תידרש להגיע לוועדה רפואית ולהיבדק. בחלק מהמקרים הוועדה הרפואית מחליטה בעניין על סמך מסמכים רפואיים. תלוי בסוג הנכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו