מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אודה לתגובתכםרונית09/02/2011
הנני חולה בסרטן מסוג נון הודצ'קין לימפומה בדרגה 4 B (סיבוב שני, הסיבוב הראשון היה לפני 18 שנים) עומדת לפני סיום פרוטוקול של טיפולים כימותרפיים משולבים בטיפולים ביולוגיים. בשלב השני מיועדת להתחיל בתהליך איסוף תאי אב (לצורך השתלה עצמית בעתיד באם המחלה תתקוף שוב) שלאחריו יהיה עלי לקבל במשך שנתיים כל שלושה חודשים טיפול ביולוגי (כטיפול משמר) .בנוסף, סובלת מאסוטיופורוזיס קשה (עקב כמויות הסטרואידים אליהם נחשפתי הן בסיבוב הנוכחי והן בסיבוב הקודם) קיבלתי מביטוח לאומי 100% נכות זמנית.
בכפוף להחלטת ביטוח לאומי, הנני גם מקבלת פיצוי חודשי על אבדן כושר עבודה (75% משכר הנטו שלי) מחברת הביטוח בה אני מבוטחת. לקראת סוף יוני פג תוקף הנכות הזמנית (וכנ"ל הפיצוי מחברת הביטוח בגין אבדם כושר עבודה) ויהיה עלי להתיצב בפני וועדה רפואית.
להלן שאלתי:
1. האם לאחר שנה במעמד של נכות זמנית חלה חובה על ביטוח לאומי לקבוע נכות לצמיתות?
או במילים אחרות : האם יש מגבלה על פרק הזמן הנכלל בהגדרת נכות זמנית?
2. לצערי, בסוג הלימפומה שלי לא מדובר על החלמה , כי אם על הפוגות בין התפרצות אחת
לשניה. על פי "ספר המבחנים" של ביטוח לאומי הבנתי שמגיע לי נכות לצמיתות של 50%,
האם אחוזים אלו מזכים אותי בקצבת נכות קבועה ? ומה קורה עם הפיצוי החודשי מחברת
הביטוח עקב כך?
3. בנוסף לצרה הזו, נקבעו לי לפני 10 שנים 10.5% אחוזי נכות עקב תאונת דרכים (שהוכרה
כתאונת עבודה) קיבלתי אז פיצוי חד פעמי מביטוח לאומי, האם הם ישכללו את אחוזי הנכות
הללו בעת חישוב אחוזי הנכות לצמיתות ?
לתשובתכם אודה מקרב לב, רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובתכם - תגובה
עו"ד אלון אמיר09/02/2011לרונית
נכות זמנית נקבעת כאשר הוועדה בביטוח לאומי חושבת שמצבך ישתפר, יחד עם זאת לא ניתן למשוך את הנכות הזמנית לשנים.
זכאות לקצבה למי שאינו עובד תנאי הזכאות הם:
רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או בשיעור של 40% לפחות במקרים שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות.
לענין הביטוח, רק לאחר שיקבעו לך נכות קבועה תוכלי לתבוע את חברת הביטוח אשר תפצה אותך בהתאם לאחוזי הנכות הקבועים שתקבלי מביטוח לאומי.
לעניין הנכות הקודמת הגמלה שלך לא תגדל אך יהיה על ביטוח לאומי להתחשב בה לבחינת כושר עבודה.
אלון אמיר עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד אלון אמיר
רונית09/02/2011ראשית, אלפי תודות על תשובתך המהירה.
הרשה לי לשאול מס' שאלות הבהרה:
"נכות זמנית נקבעת כאשר הוועדה בביטוח לאומי חושבת שמצבך ישתפר, יחד עם זאת לא ניתן למשוך את הנכות הזמנית לשנים"
שאלתי: מה פרק הזמן בו רשאי המוסד לביטוח לאומי להגדיר מצב בריאותי נתון - כנכות זמנית???
"זכאות לקצבה למי שאינו עובד תנאי הזכאות הם:
רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או בשיעור של 40% לפחות במקרים שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות."
שאלתי: את החלק הראשון של המשפט הבנתי (60% נכות רפואית מזכה בקצבה)
האם תוכל להבהיר את חלקו השני של המשפט? מה הכוונה ב40% שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית של 25% לפחות?
בעיקרון הנני עצמאית, מה אומר החוק באם אחליט לחזור לעבוד (אני מבינה שניתן להמיר את הקצבה בפטור ממס , אולם מה קורה עם הקצבה מחברת הביטוח בגין אובדן כושר עבודה? האם ברגע שאשוב לעבוד (למרות שייקבעו לי אחוזי נכות) אני מאבדת את הקצבה החודשית הנ"ל ?
תודתי מראש, רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד אלון אמיר - תגובה
עו"ד אלון אמיר12/02/2011רונית שלום,
אחוזי נכות ניתנים ע"י הועדה כאשר ניתן לצפות שהפונה יחלים, או שמצבו ישתפר בהדרגה. השאלה בעינייניך היא האם החלמת? האם מצבך הרפואי השתפר?
לעניין הקצבה החלק שלא הבנת אינו רלוונטי לגביך, אך שימי לב שיש צורך ב50% נכות תפקודית ואשר אינה קשורה בהכרח לנכות הרפואית.
לגבי הביטוח אחרי 90 יום מפסיקים לשלם, תוכלי להגיש תביעה נגד הביטוח כאשר תהיה לך נכות קבועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על תשובותיך.
רונית12/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?