אחוזי נכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוזי נכות
    אלישבע
    22/03/2011

אני בת 64 ועובדת במשרד ממשלתי.
    הייתי רוצה לקבל הערכה לגבי אחוזי נכות.
    מאחר ואני גרושה הפחיתו לי את קצבת הזקנה ואני מקבלת כ- 580 ש"ח.
    אני סובלת ממחלת ראות COPD ועקב זה אושפזתי במשך שנתיים 4 פעמים בבית חולים. ולאחרונה נאמר לי שאצטרך לעבור השתלת ראות.
    כן עברתי ניתוח ב- 2 העינים ניתוח קטרט.[
    ולפני 20 שנה הורידו לי חצי מבלות התריס.
    השאלה שלי - מאחר ואני מקבלת קצבת זקנה האם אוכל לקבל גם קצבת נכות. אף על פי שאני עובדת.
    ידוע לי שביטוח לאומי לא משלמת 2 קצבאות.
    לכן שאלתי כמה אחוזי נכות בערך אקבל והאם יש טעם לפנות לועדה רפואית.[
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי נכות

הוספת תגובה

• אחוזי נכות - תגובה

עו``ד אריק שלו
    23/03/2011

שלום אלישבע, לשאלתך אשיב, מי שמקבל קצבת זקנה אינו יכול לקבל קצבת נכות כללית. לטענתך קצבת הזקנה הופחתה בשל היותך גרושה. לא ברור לי מאין שאבת נתון זה בכל מקרה נראה כי קצבת הזקנה המשולמת לך היא קצבה יחסית לאחר הפחתת ההכנסה מעבודה אותה את מקבלת. בכל מקרה אני מציעה לך לבחון את האפשרות של הגשת בקשה לועדה לעניין פטור ממס במידה והנך משלמת מס הכנסה.
    נשמח לעמוד לשרותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

אלישבע
    23/03/2011

הסכום שקבלתי עד לגירושין הוא סכום X בהתחשב בגובה משכורתי. ושהתגרשתי הופחת לי הסכום ונאמר לי בביטוח לאומי שזה בגלל הגירושין ואני בתור אשה גרושה כבר לא תלויה בבעלי - וזה מה שנאמר לי ולכן הסכום הופחת. הרי המשכורת שלי לא גדלה והיא אותה משכורת ומיד שנודע לביטוח לאומי על הגירושין הפחיתו את הסכום. אשמח לקבל תשובה אחרת ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו