מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יתר לחץ דםיניב27/04/2011
שלום רב לעורכי הדין!
ברצוני לקבל חו"ד כללית טרם כניסתי להליך תביעה מול משרד הביטחון.
אני בחור בן 22, כיום סובל מבעיית לחץ דם גבוה בדרגה קשה והפרעה בקצב הלב (התקפית ומהירה הדורשת טיפול מיידי והכוללת איבוד הכרה). שתי בעיות אלו מצריכות טיפול תרופתי יומיומי והתייחסות אינטנסיבית ומעקבים תכופים.
בגיל 16 היה אירוע של עלייה בלחצי הדם, עברתי בירור שלא העלה ממצא ואף לא נצרכתי לטיפול תרופתי קבוע. חשוב לציין שלא הוגדרתי בקופ"ח תחת אבחנה רפואית של יל"ד.
טרם גיוסי בצו הראשון הצהרתי על הבעיה בע"פ והדבר לא תועד. הרופא בדק לי ל"ד ברגע הבדיקה והערך היה תקין. הותאם לי פרופיל 97 ללא סעיפי ליקוי (לציין שחשתי בטוב ובלי בעיה הדומה לגיל 16).
התגייסתי ליחידה מובחרת ועברתי את מסלול הלוחם האינטנסיבי ושירתתי כלוחם מן המניין. 4 חודשים טרם שיחרורי במהלך אימון ותחת סטרס כללי מאוד משמעותי ( הן נפשי והן פיזי) חשתי בהפרעה בקצב הלב דבר שדרש את פינויי לבי"ח ואשפוזי לשם קבלת מענה רפואי ובירור. במשך 3 חודשים סופחתי לר"מ 2 להמשך בירור ואובחנתי כסובל מיל"ד ומהפרעת הקצב הנ"ל. לאחר וועדה רפואית אצל קצין רפואה ראשי (בשל מקצועי כפראמדיק) פטרו אותי מהמשך שירות פעיל תחת פרופיל 21.
כיום אני מוגבל ברמה היומיומית, לא מסוגל לעסוק במגוון עבודות (משמרות, חשיפה לשמש וכו'), נדרש ליטול תרופות כרוניות ונדרש לבצע בדיקות באופן תדיר מאוד. תקופות שבהן אני לא מאוזן מבחינת לחצי דם דבר שמשפיע ישירות על הרגשתי היומיומית ולעיתים נתקף בהפרעת הקצב דבר הדורש טיפול מיידי.
עד היום טרם הגשתי תביעה מול משהב"ט מכיוון שהבנתי שיהיה קשה מאוד להוכיח קשר סיבתי להתפרצות המחלה בשירות הצבאי.
העובדות ושאלותיי הן:
א. התגייסתי בריא (עם סיפור מעורפל בנערותי) ויצאתי תחת פטור רפואי מוגבל מבחינה רפואית.
ב. אף אם מבחינה רפואית היה נכון להתאים פרופיל 97 האם לאחר הצהרתי לא היה מקום לבצע בדיקת מעקב לפחות אחת לתקופה מסוימת על מנת לוודא שאין בעיה שמחמירה דבר שאולי היה מונע את התפתחות הסיפור?
ג. האם ניתן כיום להוכיח קשר סיבתי בין התפרצות המחלה ובין הלחץ הנפשי והפיזי? (רק לציין שהקרדיולוג המטפל שלי- רופא בכיר מנהל יח' לטיפול נמרץ לב- חושב שאופי השירות הוא זה שהוביל להתפרצות הבעיה).
ד. הבנתי שאם לא אתבע בעוד כשנה תחול התיישנות בעניין ואז גם אם תהיה התפתחות עתידית לא אוכל לנהלה מול משהב"ט, האם כדאי להגיש תביעה בכל זאת על מנת למנוע התיישנות?
ה. שוחררתי מצה"ל אע"פ שלא השלמתי את כל הבירור הרפואי ואף היום אני בבירור נרחב על מנת למצוא מקור לבעיה. האם לצה"ל אסור היה לפטור אותי והיה צורך שיבצע את כל הבירור טרם פטירתי משירות פעיל?
אשמח לשמוע את חוות דעתכם בעניין.
האם מנסיונכם יש מקום לתחילת הליך משפטי או שעדיף לא לכינס לעניין כל כך קשה להוכחה?
בתודה ובברכה,
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
עו"ד אלון אמיר27/04/2011יניב שלום,
על מנת שקצין התגמולים יכיר בך נדרשים שני תנאים מצטברים, האחד שהמחלה התפרצה בזמן השרות והתנאי השני שהמחלה פרצה עקב תנאי השרות.
נטל ההוכחה הוא עליך ולא על משרד הביטחון.
לעצם העניין גם אם היה רקע למחלה ייתכן ותנאי השרות הקשים שתארת אכן גרמו להתפרצות המחלה או שהחמירו אותה בשיעור ניכר.
לכן לדעתי כדאי להגיש תביעה כדי לקבל טיפול רפואי, וגם פיצוי. בגלל שהתביעה אינה פשוטה כדאי לפנות אך ורק לעו"ד המתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון.
ההתיישנות בתביעות נגד משרד הביטחון היא 3 שנים, אך ישנם חרגים להתיישנות.
אלון אמיר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוב בביטוח לאומי ומה לעשות
פריקת כתף תאונת עבודה והמתנה לועדה רפואית
נכות החמרה כיצד ניתן לממש
אחוזי נכות לילד עם הפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז
משיכת רשיון נהיגה בגלל אחוזי נכות
מיגרנה חוזרת בתדירות גבוהה
ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?
דיור מוגן באיזור המרכז.השרון
האם שיקום מקצועי גורם לביטול קצבת נכות?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?