דלקת פרקים ניוונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים ניוונית
    לילך
    05/01/2008

שלום רב!
    בשנת 2004 חליתי בסרטן השד, עברתי 4 ניתוחים וכימוטרפיה קשה מאד, כתוצאה מהכימוטרפיה לקיתי בדלקת פרקים ניוונית שכל פעם מופיעה במקום אחר בגוף וגורמת לי כאבים קשים וחוסר תיפקוד בחיי היום יום,בחודש האחרון איני יכולה לעמוד על רגלי הימנית עקב כאבים קשים ונפיחות גדולה, המוסד לביטוח לאומי קבע לי 60% נכות לצמיתות כשמתוכם כ10% על דלקת הפרקים.
    שאלותיי הן : האם כדאי להגיש בקשה לניידות על מנת להקל עליי להגיע ממקום למקום?האם בקשה כזו מתקבלת אחרי שהמוסד לביטוח לאומי נותן רק 10% נכות על מחלה כזו?(הייתה לי אפשרות לערער על כך אך כבר אין לי כוחות להלחם עם המוסד לביטוח לאומי)והאם ברשימת הליקויים של הניידות מופיעה דלקת פרקים ניוונית?מפניי שכידוע לי הרופאים בוועדת הניידות מסתמכים על רשימת הליקויים בלבד.

אודה מאד אם תוכלו לעזור לי בעניין זה.

בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים ניוונית

הוספת תגובה

• ליקויים לניידות

עו"ד זיוה אופק
    06/01/2008

אם אכן מדובר ב-10% נכות בלבד הרי שהסיכוי לקבל גימלת ניידות הוא קטן אולם יש לבדוק: ייתכן שהנכות המשוקללת אצלך היא 10% והנכות הרלוונטית לניידות גבוהה יותר.

לגבי עצם הליקוי: דלקת פרקים אינה מופיעה כליקוי בפני עצמו אולם פגיעות בפרקים מופיעות. לכן השאלה הרלוונטית היא למה גרמה דלקת הפרקים.

באם אין לך רשיון נהיגה אין טעם בהגשת תביעת ניידות אם הנכות פחותה מ-60% במקרים אחרים זה כן רלוונטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו