מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות זמניתצביה26/08/2012
שכחתי לציין שאני עובדת שכירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות זמנית - תגובה
עו``ד יובל סמרה26/08/2012אם את עובדת כיום יש לכך השלכה על זכאותך לקצבת נכות כללית, במידה ומשכורתך עוברת את התקרה הקבועה בחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות זמניתצביה26/08/2012
היום קיבלתי התייחסות מביטוח לאומי על תביעה שהגשתי לגבי נכות עקב סרטן שד. אושרה לי 100% נכות זמנית ל 10 חודשים שכבר חלפו ועוד שנה 50% נכות זמנית. לגבי התקופה שחלפה הבנתי שאני צריכה לפנות למס הכנסה, איזה הטבות מגיעות (אם בכלל) ב 50% שניתנו לי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גובה קיצבת נכות כללית בגיל הפנסיהת26/08/2012
אני מבין שמי שמקבל קיצבת נכות קבועה בגובה מקסימלי אמור לקבל אותו הסכום של הקיצבה גם אחרי גיל הפנסיה - שזה קיצבת זיקנה מוגדלת לגובה של קיצבת נכות כללית.
אם אחרי יציאה לפנסיה יש לי גם תשלומי פנסיה חודשיים - האם אז קיצבת זיקנה, מוגדלת לגובה של קיצבת נכות, תקטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה קיצבת נכות כללית בגיל הפנסיה - תגובה
עו``ד יובל סמרה26/08/2012סעיף 251 לחוק שכותרתו קצבת זקנה לנכה, קובע כי מבוטח ששולמה לו קצבת נכות בתכוף לפני שנעשה זכאי לקצבת זקנה, וסכום קצבת הזקנה שהוא זכאי לו נמוך מסכום קצבת הנכות האמורה, זכאי לקצבת זקנה בצירוף גמלה נוספת לנכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהאני 195425/08/2012
נפלתי במקום עבודתי ושברתי את האצבע יד שמאל ( על יד האגודל ) הייתי בבית כ 3 חודשים לפי רופא תעסוקתי היום האצבע שלי מעוותת ויש לי מוגבלות תנועה.. הגשתי את כל הניירת לביטוח לאומי שאלי היא: כולם אומרים לי שאגש לעורך דין כדי לנסות לקבל פיצוי כל שהוא או הכרה מביטוח לאומי האם זה נכון?. אני משתמשת ביד ימיד עובדת עם ילדים ( משרד החינוך ) 1. האם אני צריכה ייצוג של עו"ד ? מה אני צריכה לעשות ? תודה רבה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מענק חד פעמי עקב החמרת מצבלנה25/08/2012
ב1999 ו2006 עברתי נתוחים על שתי ידיים (סינדרום cts)הגשתי תביעה לביטוח לאומי על הכרת מחלה כמחלת מקצוע(אני מורה למוסיקה) קבלתי את ההכרה ומענק על נכות זמני אחרי הניתוח.הגשתי תביעה לנכות לצמיתה אך אמרו לי שאחרי הניתוחים לא נשארה נכות.השנה ,עקב חזרתם של נימולים בידים הגשתי תביעה על החמרת מצב וקיבלתי נכות לצמיתה19%.שולם לי מענק כספי לפי הבסיס של 2006.
האם כך היה צריך להיות? (לפי בסיס של 2006?)
הנכות שלי לפי החמרת מצב מ14/2/2012. לא התבקשתי להביא תלושים של 3 חודשים האחרונים לפני הפגיע וכשהגשתי ערעור על הסכום של המענק התקשרה אלי פקידה מב"ל והסבירה שמשלמים לפי הבסיס הקיים. האם היא צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענק חד פעמי עקב החמרת מצב - תגובה
עו``ד אלי מלכה26/08/2012שלום לנה
אכן פנייה מעניינת,
ראשית , היה צןרך לבחון את המגבלות שהיו לך באותה תקופה ולאור המקצוע שעסקת בו, אני מניח שלא הייתה כל בעייה להעניק לך דרגת נכות צמיתה במסגרת המגבלות מאחר ובעצם דברייך, השכר שמשתלם לך היום נמוך מהשכר שהשתלם לך ב- 2006 וניתן לשייך זאת לפגיעה .אני מניח שייעוץ ו/או סיוע משפטי היו מטיבים איתך.
שנית, לעניין החמרת המצב, ( באופן אישי לא נתקלתי בסוגייה שכזו ) לתשלום על בסיס שנת 2006 ולא על בסיס 2012, אבדוק האם החוק מגדיר זאת בבירור ו/או שזהו שיקול דעת והחלטה שרירותית, במידה וזהו שיקול דעת, אולי יש מקום לפנות לבית הדין לעבודה .
את מוזמנת ליצור איתי קשר בעוד מס' ימים ( הפרטים שלי באתר ), אני מוכן לבדוק את העניין שוב ולתת לך תשובה מדוייקת יותר.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימהאלי כהן25/08/2012
האם מי שיש לא דום נשימה בדרגה מאד גבוהה האם תיהיה לו בעייה עם רשיון הנהיגה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום נשימה - תגובה
עו``ד אלי מלכה26/08/2012אלי שלום,
אני מציע שתעלה את הסוגייה שלך בפני פורום רופאים , הם ישיבו לך ביתר דיוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות פרקינסוןאהרון24/08/2012
בן 70 אובחן בפרקינסון חלה התכופפות קשה של הגב -קמפטוקורמיה, מתהלך בקושי רק בעזרת הליכון. רוצה לעבור ועדה לקביעת נכות לצורך פטור ממס שכן אני כבר גימלאי. האם יש סיכוי להשיג.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חירשות פתאומיתגלי23/08/2012
שלום רב,
לפני 8 חודשים לאחר לידה התחרשתי פתאומית באוזן אחת ,אושפזתי 10 ימים לשלול דברים אחרים(הכל יצא תקין)
מלבד בדיקה ברא שמראה שהעצב של אוזן ימין נפגעה בדיקת eng מראה שיתוק מוחלט בצד ימין,בדיקת שמיעה מראה שאין תגובה ביכלל באוזן ימין,
אוזן שמאל מראה ירידה חמורה של השמיעה,אף.אוזן גרון חושד כרגע שיש לי מחלת מנייר כי השמיעה באוזן שמאל הולכת וחוזרת,אני סובלת מחוסר איזון כמעט תמידי נעזרת בהליכון על מנת לא ליפול.
אני צריכה לציין שעדין לא חזרתי לעבוד ועדין לא חזרתי לחיי!
השאלה שלי היא:האם מגיע לי נכות?האם יש טעם לתבוע?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נכות כלליתטל21/08/2012
שלום יש לי בעיה רפואית שמקנה 10% נכות לפי ספר המבחנים של הביטוח לאומי.ולפי דעת הרופאים, הסיבה למחלה שלי היא גם מחלה שמופיעה בספר המבחנים וגם היא מקנה 10% נכות כללית כיצד מתייחסים למקרה הזה בעת חישוב אחוז הנכות הכללי? האם הסיבה למחלה שגם היא מחלה בעצמה תיחשב כנכות? או יבוצע שיכלול שתי המחלות? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית - תגובה
עו``ד אלי מלכה26/08/2012טל שלום,
במידה ושתי המחלות מקנות שיעור נכות של 10% כל אחת מהן, הנכות המשוקללת היא 19% ואולם עדיין לא תעבור את תנאי הסף הרפואי לקבלת קצבה ( 40% כאשר ליקוי אחד בשיעור של מעל 25% ו/או 60% כללי )
בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה מטיפול בגלי הלםמתן19/08/2012
טופלתי בגלי הלם בקופת חולים בגלל דורבן בעקב הרגל ואז קיבלתי כוויה מהמכשיר שהיה מאוד חם כוויה בגודל סנטימטר וחצי על סנטימטר וחצי אז רציתי לשאול האם מגיע לי אחוזי נכות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קשיי נשימה של ילד מזכים בתג נכה
נורית27/06/2013שלום רב,
בני בן השנה ושבעה חודשים מוכר כנכה ע"י המוסד לביטוח לאומי בשיעור של 100%
הוא מטופל באינהלציות פעמיים ביום והתניידותו בדרכים עם רכב מותאם לנכים הכרחית כי לעיתים הטיפול במשאף לא מספיק ואנחנו נאלצים להחיש אותו לטיפול בביה"ח.
הגשתי בקשה לתג נכה אך תשובתם הייתה כי הילד בגיל שהוא מתנייד בעגלה ואינו עונה על סעיפי הניידות כל שכן אף לא על הקבוע בחוק "תנועתך בדרכים ללא רכב עלולה לערער את מצבך הרפואי".
אני חולקת על ההחלטה. מה אתה ממליץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףישיי19/08/2012
קיבלתי החלטות של הועדה (שהייתה באוגוסט) .קיבלתי 4 עותקים על החלטה של אותם אחוזי נכות זמניים-קרי 10%. לא קיבלתי הפרוטקול. אבל האם סתם מישהו שם שיכפל את הדפים ,ונשלח לי בטעות 4 עותקים, כמובן שבמענה הקולי לא מבינים שום דבר,ומיותר לדבר איתם.בכל זאת ,אני מצייין,ש הפגיעה היא ב3 מקומות בגוף ופגיעה נוספת נפשית שאושרה לי בגינה נכות זמנית של 10% (ועדהזו היתה ביולי).מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סיוע נכות זמניתישיי15/08/2012
עקב ת עבודה קיבלתי נכות זמנית של 15% .לאחר שנה הוזמנתי לועדה לקביעת נכות צמיתה. עקב מצבי הוחלט על המשך נכות זמנית.מה פירוש?האם לא אדפק בעתיד?או האם כדאי לערער לדרוש נכות קבועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הערכה נכות ביטוח לאומיערן14/08/2012
שלום , קבלתי את התשובה לאחר בדיקת EMG , 1.מה משמעות התוצאה ? 2.האם הממצא חמור ?באיזה דרגת חומרה ? 3.האם ניתן להמשיך ולהתעמל בחדר כושר או שמא יזיק ויחמיר את המצב ? 4.באיזה אחוזי נכות אני יכול "לזכות"? Summary: Motor conduction studies in the median and ulnar nerves bilaterally show normal conduction parameters except for prolonged DL in the both median nerves and reduced amplitudes in the Rt median verve Sensory conduction studies in the same nerves show normal parameters except for prolonged DL in the both median nerves Conclusion bilateral moderate CTS בתודה מראש לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה נכות ביטוח לאומי - תגובה
עו``ד יובל סמרה15/08/2012שלום רב,
מצויין, שהנך סובל מתסמונת התעלה הקרפלית בשורשי כפות הידיים בדרגה בינונית.
חסרים פרטים רבים על המקרה. על מנת שניתן יהא לקבוע את מסלולי התביעה האפשריים יש לדעת ממה נובע הנזק הזה. האם הוא נגרם בשל אופי עבודתך ויש לראותו כמחלת מקצוע ? האם זה ליקוי שפרץ אצלך ללא קשר לעבודה ? האם הוא נגרם מתאונה כלשהיא ?
ייתכן נזק כזה עשוי להקנות נכות, תלוי בחומרת המצב והתפקוד שלך. כך גם תלוי גם בתוצאות הבדיקה הקלינית והאם הן יתמכו בממצאי בדיקה זו ובתלונותייך.
ככל שתחפוץ, תוכל לפנות אלי לבדיקת המקרה לעומקו והאם יש בו להקים לך עילת תביעה באחד ממסלולי התביעה האפשריים. פרטיי מצויים באתר ואשמח לקבל את פנייתך.
לעניין מצבך הרפואי וחזרתך למכון כושר, אני מציע לך להתייעץ עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שמיעהשלום13/08/2012
יש לי ירידה בשמיעה האים מגיע לי כסף מאיזה גורם כל שהוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שמיעה - תגובה
עו``ד אלי מלכה13/08/2012שלום לך,
יש צורך לדעת האם הירידה בשמיעה אירעה לך כתוצאה מרעש בעבודה ואז ניתן להגיש תביעה למחלת מקצוע- בגין ירידה בשמיעה/טנטון ( בנוסף למס' בדיקות נוספות שתצטרך לבצע)
במידה ולא , ניתן לגשת למסלול של נכות כללית
אתה מוזמן ליצור איתי קשר , אשאל אותך מס' שאלות ואוכל להשיב לך ביתר דיוק.
הפרטים שלי רשומים באתר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה אחוז נכות ראוי שיקבל פגוע ראשיניב11/08/2012
שקיבל איבוד הכרה למשך כ-10 שעות , כאשר עבר תאונת דרכים.
נבדק מוחית ב-MRI ונמצא מוקד בעל אות גבוה באונה פרונטלית במוח.
זכרון, קשב וריכוז , והתנהגות , השתנו לרעה לאחר התאונה.
התפקוד הכללי ירד בכדי כ- 50% . .
מצב תעסוקתי: לא עובד , לא מסוגל לעבוד בכלל עבודה מפרנסת.
מבדקים נוירוקוגנטיביים מאשרים את האמור לעיל.
האם נכות מעל 20% צריך האדם לקבל בערך????
תודה רבה מראש .
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה אחוז נכות ראוי שיקבל פגוע ראש - תגובה
עו``ד יובל סמרה12/08/2012איחולי החלמה,
מדובר במקרה מורכב מאוד. לא ניתן להתייחס בלי לעיין בחומר הרפואי אבחנות הרופאים והערכת המבחנים התפקודיים, לרבות איבחוני קשב וריכוז אם ביצעת , או ממצאי בדיקות שביצעת אצל קלינאי תקשורת בשאלה זו.
אני סבור שלנוכח מורכבות המקרה כדאי לך להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום להערכת סיכויי התביעה ושיעורי הנכות הצפויה.
הנך מוזמן לתאם עמי פגישה לבדיקת החומר לעומקו והערכת סיכויי התביעה. פרטיי מצויים באתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)