פורום נכויות, אחוזי נכות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    דנה
    01/02/2012

אני סובלת מי שאני נולדתי או ילדה קטנה מתסמונת מעצבנת שקשה לי לחיות איתה קוראים לה שלפוחית שתן רגיזה וקטנה וכל היום אני מרגישה צורך להטיל שתן אחרי 2 דקות שאני בשירותים יש לי דחיפות ותכיפות בלי בריחה אבל עם כאבים וצריבות שאני חייבת להשתין קשה לי להתאפק ממשוקשה לי עם זה מאוד. השאלה שלי על זה אפשר לקבל טיפה נכון של 10%-30% נכות ביטוח לאומי מכיר בזה סוג קטן של ניכות אוכל לקבל מהם קצבה? אם כן אז כמה? ומה הסיכוי ומה אני צריכה לעשות שאקבל? תודה על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    02/02/2012

שיעורי הנכות הללו לא מזכים בקצבת נכות כללית. הם יכולים להיתווסף לליקויים אחרים, אם קיימים אצלך, וביחד לעבור את סף התקרה הנדרשת העומדת על % 40 כשיש ליקוי אחד בשיעור של % 25 , או % 60 שכל הליקויים פחותים מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

דנה
    02/02/2012

במימון טיפולים כמו תרופות כדורים גם שבסל משרד הבריאות יכול לתמוך בי כספית? ועוד שאלה אימא שלי סובלת מבעיה בריאות שקשה לה לנשום במהלך היום כמה פעמים יש לה אסטמה והיא ממננת בעצמה כמה פעמים בשנה משאפים שהיא משתמשת בהם כדי לנשום האם מגיע לה סוג של קצבה אפילו קטנה ומאיזה דרגות קוצר נשימה אם כן מגיע וכמה אחוזים על כל אחד אפילו קטנה של ניכות מביטוח לאומי ואם לא אז תמיכה במשרד הבריאות על התרופות שעוזרים לה לנשום החזרים כספיים? תודה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    02/02/2012

הייתי ממליץ לך לפנות לקופ"ח בשאלת התרופות המותרות במימון על פי הסל וכאלה שלו, ככל שהדבר נוגע למצבך הרפואי ולהמלצות הרופאים המטפלים בך.

בנוגע לאמך, אם טרם הגיעה לגיל פרישה , היא תוכל לנסות ולהגיש תביעה לקצבת נכות כללית. לגבי תרופות, אני מפנה לאמור לעיל.

בריאות ואריכות ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ברגל
    דוד
    29/01/2012

שלום,
    נשברה לי הרגל לפני כמה חודשים כאשר מעדתי במדרגות בעבודה.
    לצערי, כנראה עקב טיפול רשלני של הרופאים השבר לא התאחה כמו שצריך. עדיין יש לי כאבים ברגל ואף צליעה קלה.
    אני רוצה להיות מוכר כנכה על ידי ביטוח לאומי, האם יש לי סיכוי ומה התהליך הנדרש? אלו מסמכים אני צריך לשם כך?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ברגל

הוספת תגובה

• שבר ברגל - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    30/01/2012

דוד, שלום רב

על מנת שיתאפשר לך לעמוד בפני ועדה רפואית לבחינת נכותך, עליך להגיש תחילה תביעה תביעה לביטוח לאומי כדי שיכיר בתאונה כפגיעה בעבודה .

לתביעה יש לצרף מסמכים רפואיים המלמדים על הפגיעה וחומרתה, אישורים לנפגע עבודה וטופס בל 250 שהוצא על ידי המעביד במועד הפגיעה .

חשוב להבין כי מדובר בתביעה מתחום הרפואה והמשפט והייתי מציע לך להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום טרם הגשת התביעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות ליקוי שמיעה
    עודד
    22/01/2012

שלום אני עודד, בן 21 בעל ליקוי שמיעה.
    לאחר בירור שנעשה באתר של ביטוח לאומי גיליתי כי אחוז הנכות שלי מגיע ל20-25.
    רציתי לדעת האם אני זכאי לדבר כלשהו מביטוח לאומי ומה.
    כמו כן, אני עומד בפני רכישת מכשירי שמיעה חדשים אשר עלותם הכוללת קרובה ל20 אלף שקלים.
    אולי מגיע לי החזר כלשהו מהמדינה?
    אשמח לתשובה בהקדם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי נכות ליקוי שמיעה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות ליקוי שמיעה - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    22/01/2012

איחולי בריאות,

לא הסברת מה המקור לליקוי - האם מחלת מקצוע, או תחלואה טבעית.

ככל שנתייחס לקצבת נכות כללית, אז ככלל, שיעור נכות זה אינו מספיק לזכות בקצבה, אך יוכל להצטרף ליקויים נוספים, אם קיימים כאלה וכך לעבור את סף הנכות הרפואית הדרושה .

ככל שמדובר בפגיעה בעבודה ליקוי זה עשוי להקנות נכות, כמובן , בכפוף לקביעת קיומו של קשר הסיבתי העובדתי והרפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבת שר"מ
    מולי
    20/01/2012

בוקר טוב , אני בת 61, ויש לי כבר נכות כללית כלומר 75% , ובתוספת אני אמורה גם לקבל את קצבת השר"מ בגלל החמרה בבעיות הרפואיות, ורציתי לדעת עד איזה גיל מקבלים את הקצבה הזאת, האם באמת עד גיל 61 ו-8 חדשים שזה יהיה בעוד שנה וקצת, או לצמיתות שזה לדעתי עד 120 שנה שנחייה עד אז. כי בדו,ח הוועדה שקיבלתי לפני כשבועיים היה מצויין רק מאיזה תאריך אני מקבלת את הקצבה ולא היה רשום שזה זמני אז אני מניחה שזה לצמיתות, אני מקווה שהבנת את השאלה שלי, אם אצטרך לפרט אשמח קודם לקבל את תגובתכם. שוב תודה מולי ושבת שלום.מה שרציתי עוד להוסיף שהעלו לי גם את הנכות הכללית ל97% ,אז שוב מראש תודה על תגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    קצבת שר"מ

הוספת תגובה

• קצבת שר"מ - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    22/01/2012

ככלל, תוספת שר"מ היא עד גיל הפרישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה לאחר טראומה ת.ד
    עדינה
    18/01/2012

שלום רב אני סבתא בת 57 ולפני כ 5 שנים עברתי תאונה דרכים
    ומאז יש לי הרטבות בלילה ואני מזיעה הרבה זיעה קרה
    בנוסף לחלומות משונים.
    היית רוצה לברר כמה אחוזי נכות מקנה ההפרעה של הרטבת הלילה לפי ביטוח לאומי?
    תודה רבה ובריאות.

הוספת תגובה

• הרטבת לילה לאחר טראומה ת.ד - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    19/01/2012

שלום רב ואיחולי בריאות,

אי שליטה על סוגרים עשויה להקנות נכות בהתאם לחומרת הליקוי. חומרה קלה יכולה לזכות בשיעור של % 10 וזו הניכרת עד % 30 וכו'.

לנוכח המקרה המוסבר, הייתי מציע לך להתייעץ גם עם רופא מקצועי על מנת לאבחן את שאר התלונות שלך אולי בהיבט של פוסטראומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!רק הבהרה...

עדינה
    20/01/2012

מה בדיוק ההבדל בין חומרה קלה לניכרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!רק הבהרה... - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    22/01/2012

תלוי במצב החומרה של איבוד השליטה, וכמובן יש לברר אם קיימת אבחנה רפואית בנוגע לכך שניתן להעניק בגינה נכות על פי התקנות.

אני מציע להתייעץ עם רופא בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור אחוזי נכות בביטוח לאומי
    לי
    17/01/2012

כמה אחוזי נכות ביטוח לאומי נותן על תסמונת רנו

הוספת תגובה

• בירור אחוזי נכות בביטוח לאומי - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    18/01/2012

איחולי החלמה,

מדובר בתחלואה מורכבת שיכולה להופיע בחלקי גוף שונים, ידיים, אצבעות, רגליים ואף.

אחוזי הנכות בגינה תלויים בחומרתה.

על מנת לפעול בצורה נכונה טרם הגשת התביעה, הייתי מציע לך להתייעץ תחילה עם רופא בשאלת חומרת המחלה ושיעורי הנכות הצפויים ממנה.

משרי ישמח לעמוד לשירותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהבנת אחוזי נכות
    הדס
    17/01/2012

תודה על התשובה.
    שאלה נוספת- מה ההבדל בין נכות כללית, נכות רפואית, נכות תפקודית ונכות משוכללת?
    מה ההשלכה של הקביעה של כל אחד מהם על גובה קצבת הנכות הכללית?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהבנת אחוזי נכות

הוספת תגובה

• עזרה בהבנת אחוזי נכות - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    17/01/2012

על פי חוק הביטוח הלאומי, רשאי מבוטח הסובל מליקוי או מחלה להגיש תביעה לבדיקת זכאותו לקצבת נכות כללית.

התביעה תיבחן על פי הקריטריונים המזכים הקבועים בחוק.

ככלל , על המבוטח לעמוד בשני מסלולים. האחד , כי ועדה רפואית תפסוק לו נכות רפואית מזכה. השני, כי תיפסק לו נכות תפקודית מזכה, כלומר ייקבע כי איבד את כושרו להשתכר בשיעור שנקבע בחוק.

על פי תיקון לרון קיים קריטריון נוסף שהינו מבחן ההכנסות

כך שלמעשה, הזכאות מורכבת משתי הנכויות- קביעת נכות רפואית מזכה וקביעת נכות תפקודית בשיעור מזכה.

חשוב להבין, כי מדובר בתביעה מורכב המבוססת על טיעונים רפואיים ומשפטיים ולנוכח הקושי הנגלה אצלך, אני באמת ממליץ לך להיוועץ עם עו"ד בטרם תפעלי בעניין.

ככל שתחפצי, משרדי עומד לשירותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור בנוגע לאחוזי נכות
    הדס
    16/01/2012

שלום, רציתי לקבל הסבר אודות אחוזי נכות:
    1. מה ההבדל בין נכות משוכללת לנכות רגילה? האם יש לקביעה זו השלכה לגבי גובה הקצבה?
    2. איזה סוגים נוספים של נכויות יש (תפקודית למשל...)?
    3. האם אחוזי הנכות נקבעים רק לפי ההגדרות במסמך המבחנים של ביטוח לאומי (כמו שמופיע באתר של ביטוח לאומי), או במידה ואדם נכה עובד במשרה מלאה- מורידים לו את אחוזי הנכות?
    4. מאיזה אחוז נכות יש הקלות במס ובארנונה?
    5. במידה וארעה הרעה במצבי הרפואי- תוך כמה זמן אני יכולה להגיש בקשה לבחינת אחוזי הנכות שלי לביטוח לאומי? האם יש הגבלת זמן כלשהי?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בירור בנוגע לאחוזי נכות

הוספת תגובה

• בירור בנוגע לאחוזי נכות - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    17/01/2012

שלום רב,

שאלתך מקיפה מאוד ודורשת התייחסות רוחבית שחובקת את כל הנושא. ככל שניתן במגבלות פורום זה, אנסה להשיב כך :

דרגת הנכות היא למעשה הכלי שבעזרתו מעריכים את חומרת הנזק. לא קיימת אבחנה בין "נכות רגילה" ל "נכות משוקללת" .

כאשר לאדם ליקוי אחד, אין כל בעיה. הבעיה מתחילה , כאשר לאדם מספר ליקויים שעשויים לזכותו במספר נכויות שונות - אז נשאלת השאלה , מה שיעור הנכות הכללי שלו לצורך זכאותו.

בקצרה, נקבע, כי החישוב הקובע הוא חישוב משוקלל ולא מצטבר. כלומר, לא מחברים 10+10 = 20 , אלא מחשבים את כלל הנכויות שלו מתוך יחס המלא שהוא % 100 ואז בדוגמא שהצגתי שיעור הנכות המשוקללת יראה 10+9 = 19

כמובן שלקביעה זו יש השלכה על זכאותו של הנכה, לאו דווקא על גובה הקיצבה לה הוא יהא זכאי. משום שזו תיקבע על פי דרגת אי כושרו , ככל שמדובר בתביעה לקצבת נכות כללית.

כמובן, שלאדם הזכות להגיש תביעה להחמרת מצב , משיוכח שמצבו הוחמר.

ככל שתחפצי , משרדי עומד לשירותך לבדיקת זכויותייך וסיכויי תביעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות והשלכות תביעה
    זהר
    09/01/2012

שלום,
    האם יש בעל מקצוע/גוף מסויים היודע להעריך את אחוזי הנכות שביטוח לאומי ייתן לתביעה מסויימת?

האם יש בעל מקצוע/גוף מסויים היודע לתת תמונה מלאה לגבי ההשלכות של תביעה על רקע נכות נפשית בביטוח לאומי? למשל רשיון, רווחה, משפטים עתידיים...?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי נכות והשלכות תביעה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות והשלכות תביעה - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    10/01/2012

זהר שלום רב,

תביעה מכוח חוק הביטוח הלאומי הינה תביעה מורכבת המערבת בתוכה עניינים של רפואה ומשפט, כך שהייתי מציע לך לפנות תחילה לעו"ד העוסק בתחום, בטרם תפעל כדי שתוכל לקבל ייעוץ ענייני ובמידת הצורך ייצוג משפטי במסגרת הליכי התביעה.

ייתכן , ויהא גם צורך להיוועץ עם רופא לשם הערכת נכותך הרפואית והתפקודית.

ככל שתחפוץ, משרדי עומד לשירותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

זהר
    20/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע טוב
    ב"ה
    07/01/2012

בעקבות חולי חריף מאוד של רפלוקס (ניתוח שכשל) המצב הנפשיי לא פשוט,הקאות מרובות
    הגעתי למצב שאני לא אוכל ליד אנשים אולי חטיף קטן בקושי שותה ליד אנשים איך מבררים לגבי המצב ואם זה נכון לשאול אם יש על זה אחוזי נכות וכמה

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע טוב

הוספת תגובה

• שבוע טוב - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    08/01/2012

איחולי החלמה,

רפלוקס קיבתי וישטי עשוי לזכות בנכות ששיעורה ייקבע על פי דרגת החומרה. שיעורי הנכות עשויים להגיע לכדי % 50 , ככל שמדובר באזופגיטיס.

אולי ניתן לבחון גם אם אתה זכאי לנכות גם בשל ההתדרדרות שחלה במצבך הנפשי עקב המחלה.

לאור מצבך, הייתי מציע לך לבדוק זכאות לקצבת נכות כללית, ככל שאתה עומד ביתר התנאים הדרושים כמובן.

על מנת להתייחס לנושא בצורה עניינית יותר, יהא עלי לעיין במסמכים הרפואיים שלך . אני מזמין אותך ליצור עמי קשר לבדיקת החומר והערכת סיכויי התביעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע טוב - תגובה

עו``ד אריק שלו
    10/01/2012

שלום לך , בעקבות שאלתך, אציין כי בעיית ריפלוקס חמורה הגורמת גם לכיב בוושט ובנוסף אם קיימת גם בעיה נפשית, מומלץ לבדוק אפשרות הגשת תביעה לנכות כללית בביטוח לאומי.
    נשמח לעמוד לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום מקצועי
    חנן
    28/12/2011

נקבעה לי דרגת אי כושר 100% ונכות רפואית 50%.
    אני מענויין לפנות לשיקום מקצועי, ברצוני לדעת מהם דמי שיקום? האם הוצאות שכר לימוד,
    נסיעות וכו'... נקראים דמי שיקום?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום מקצועי

הוספת תגובה

• שיקום מקצועי - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    01/01/2012

ככלל, הליכי השיקום המקצועי הינם לימודו והכשרתו המקצועית של המבוטח. הבר ייקבע על פי החלטת פקיד שיקום בפניו תידרש להופיע על מנת לבחון את המסלול הרפואי לך לנוכח מצבך הרפואי והתפקודי.

הזכאות להליכי שיקום כוללת הבטות נוספות מלבד לימו והכשרה. כך גם דמי שיקום שעשויים להשתלם למבוטח אם הוא נדרש להכשרה מקצועית, כפוף לכמות שעות שבועיות מסויימת. כך גם ספרי לימוד וכו'.

מעבר לכך, נכה שנפסקה לו נכות חלקית, עשוי לקבל השלמת קצבה עד לסכום הקצבה המלאה.

אני ממליץ לך לפנות למחלקת שיקום לבירור מקיף של זכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות נפשית
    אייל
    26/12/2011

שלום
    רציתי לשאול כיצד והאם נטילת כדורים נגד דיכאון וכדורי הרגעה עשויה לתרום לקבלת אחוזי נכות.
    מהו התהליך?
    מה הסיכוי?
    מה אצטרך להוכיח?

הסיבה היא קושי לתפקוד במקומות עבודה.

אשמח מאוד לתשובה. תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    נכות נפשית

הוספת תגובה

• נכות נפשית - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    01/01/2012

ליקוי נפשי עשוי לזכות את הלוקה הנכות, אשר דרגתה תיקבע על פי חומרתו. עדות על טיפול מתמשך ( תרופתי, אישפוז וכו' ) יכולה, לעיתים, ללמד על חומרת המצב.

כמובן, שאף אם תיקבע נכות מזכה על הנכה לעמוד ביתר התנאים הקבועים בחוק, הן בנוגע למבחן ההכנסות והן בנוגע לאובדן הכושר לעבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה
    מוניק
    17/12/2011

שלום אני בת 57לפני כשלושה חודשים חליתי ואובחנתי כחולת טרשת נפוצה מצבי הבריאות הידרדר במהירות . כיום איני מסוגלת ללכת לבד, נעזרת בהליכון ורק למרחקים קצרים ,מטופלת כרגע בשיקום ובסטרואידים ..פוטרתי מעבודתי כי איני מסוגלת לעבוד בכלל שאלתי היא מאחר והמחלה הובחנה לא מזמן ומצבי הבריאותי קשה איני יכולה לעשות הרבה דברים ללא עזרה מתי עלי לפנות לביטוח לאומי ?
    . אני מרותקת לבית כבר חצי שנה וההבחנה הסופית של מחלתי הייתה לפני כשלושה חודשים רוב המסמכים הרפואיים כרגע הם אבחנות ודרכי טיפול כי המחלה עדין לא יציבה בנתיים רק מתדרדרת תודה מראש
    רציתי לציין שאיני יכולה לתפקד בדברים הפשוטים ביותר ללא עזרה בבית נעזרת כרגע בחברות ....

לקביעת תור
    סגירה
    טרשת נפוצה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    01/01/2012

גב' מוניק,

אקדים באיחולי בריאות

טרשת נפוצה הינה מחלה מורכבת וקשה המתבטאת בדרגות שונות של חומרה והיא עשוייה לזכות את הלוקה בה בדרגת נכות הדרושה לקבלת קצבה.

בנסיבות המתוארות הייתי מציע לך להגיש תביעה לקבלת קצבת נכות כללית. אולי גם לבחון מסלולי תביעה נוספים, ככל שעומדים לך כאלה.

אני מזמין אותך לפנות אלי בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת אחוזי נכות?
    שמשון
    16/12/2011

שלום שמי שמשון ואני כיום בן 661/2 ,בסוף דצמבר 2005 נפלתי ליד הבית ,שברתי קרסול רגל שמאל ונקעתי קשה את הרגל הימנית. אמבולנס פינה אותי לבי"ח וולפסון בחולון, בתחילת ינואר 2006 נותחתי ברגל השמאלית שקובעה עם מתכות וברגים,שהיתי בבית החולים כ-10 ימים ואז שוחררתי הביתה כשהרגל השמאלית בגבס והימנית עם תחבושת אלסטית,במשך כ-9 חודשים התניידתי עם כסא גלגלים,לאחר מכן עם הליכון עוד מספר חודשים ולבסוף עברתי ביוזמתי למקל הליכה עם 4 נקודות.כך זה עד היום. ביוני 2007 נותחתי להוצאת המתכות מהרגל השמאלית.כנראה שפגעו לי בעצבים מה שגרם לי לנאורומה בקרסול השמאלי,ומאז אינני מסוגל לנעול נעליים,אני עם קרוקס,במהלך 2009 נותחתי שוב לשחרור העצבים הפריפריים דבר שלא הועיל,הכאבים והנימול בכף הרגל ובאצבעות נמשך. יצויין כי ב-1988 עברתי ניתוח בעמוד השדרה L4-5 עקב פריצת דיסק קיבלתי דרופ פוט ברגל השמאלית,עד לשבירת הקרסול השמאלי תפקדתי(עד כמה שניתן) בסדר.מאז השבר והניתוחים,אייני מסוגל ללכת טוב,אני מרבה בנפילות גם בגלל הנימול והכאבים וגם הדרופ פוט. לפני כחודש הופנתי לרופא משרד הבריאות בבית לוינשטיין שאישר לי סד לרגל השמאלית,לפני כיומיים קיבלתי אותו.כמובן שאינני מסוגל לנעול נעליים סגורות דבר שמקשה על ההליכה.בנוסף לכל הבעיות בגב נמשכות ולאחרונה אורטופד החליט שיש צורך בניתוח בגב אבל איינו ממליץ על כך והפנה אותי לוולפסון שם אני מטופל במרפאת כאב ומיד 3 חודשים אני מקבל זריקות בגב. הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים שלי לקביעת אחוזי נכות?ומה התהליך הנדרש לצורך זה?האם כדאי לי בכלל לנסות זאת? אם אפשר הסבר בפירוט תודה מראש על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    קביעת אחוזי נכות?

הוספת תגובה

• קביעת אזי נכת

שמשון
    20/12/2011

שלום חזרתי רציתי לתקן (חבל שאין אפשרות לערוך הודעה) אני בין 76 וששה חודשים. מדוע אינני מקבל תשובה במה חטאתי (סתם) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת אחוזי נכות? - תגובה

עו``ד יובל סמרה
    01/01/2012

לנוכח גילך אינך יכול להגיש תביעה לקצבת נכות כללית בביטוח לאומי. אולי כדאי לך לבחון הגשת תביעה לסיעוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת אחוזי נכות
    שרה ח.
    13/12/2011

לפני שנתיים וחצי שברתי את כף הרגל, עברתי שני ניתוחים lisfranc. הניתוח השני היה לפני 3 חודשים, ובמשך כל התקופה של (שנתיים וחצי) אני סובלת מאוד בהליכה, אני מוגדרת ב 100 אחוז נכות עד סוף 1/12-אחרי הניתוח השני, וקבעו לי בועדה חדשה לפני שבועיים 37% נכות כשלכף רגל 30% ולפגימה נוספת של הצואר שאני סובלת ממנו ומועמדת להזרקה פצטאלית (10%) ואניקובאקטור (10%) - יש לי עוד כמה בעיות חלקן הגשתי - בלוטת התריס וחלקן לא כמו דלדול עצם ועצירות שתן. עברתי הרבה ועדות ותמיד הגעתי כמעט לרף שצריך ותמיד קובעים לי בכמה אחוזים פחות (מ-40%), למרות שאינני יציבה ברגל ועכשיו גם ננעלת לי הכף רגל בהליכה, איבדתי כושר עבודה ופוטרתי מעבודתי לפני 3 שנים.
    אני מעוניינת להגיש ערעור, אבל איני יודעת במה להיאחז כדי שאצליח לשכנע את חברי הועדה בצדקתי. אני מערערת לבד ולא עם עו"ד כי איני אמידה מספיק.
    מה לדעתך עלי לעשות, כי באמת איבדתי את כושרי לפחות ב50%.
    מצפחה לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    קביעת אחוזי נכות

הוספת תגובה

• קביעת אחוזי נכות - תגובה

עו``ד אריק שלו
    14/12/2011

שלום שרה, מן הנתונים שאת מציינת נראה כי עליך להגיש מסמכים רפואיים עדכניים לעיון הועדה . לצערנו לא נוכל ליעץ מעבר לכך ללא עיון במסמכי הועדה. כמובן שעיון כזה מצריך פניה אל משרדנו והתקשרות.
    נשמח לעמוד לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה