מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעכותורדית16/08/2015
הייתה לי וועדה לגבי נכות נפשית. וועדה ראשונה נתנה 20 אחוז. ערערתי ועדת ערערים נתנה 55 אחוז משוקלל. קיבלתי בדואר את הפרוטקול של הוועדה. ובקשה שלהם להעביר תלושי משכורת של אישתי בשנה אחרונה.
רציתי לדעת למה המטרה שהם ביקשו את התלושי משכורת?(זה מבשר טובות שהם עושים חישוב של הפיצוי?)
ושנית האם הם לא מזמינים את כולם לוועדה על מנת לקבוע אי כושר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעכות - תגובה
עו``ד אלי מלכה16/08/2015אני מניח שזו היתה ועדה לנכות כללית. הדרישה לתלושים של אשתך היא בכדי לבחון האם אתה זכאי לתוספת עבור בת זוג.אין סיבה להילחץ......
לשאלתך השנייה- לא כולם מוזמנים לוועדת אי-כושר. ( מדרישת התלושים ניתן להבין שתביעתך אושרה ..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשרלי12/08/2015
שלום ברצוני לברר נגשתי לוועדת ערר נכות כללית בפעם הקודמת דחו לי את הקצבה לאחר
שניגשתי לשיקום היום לאחר ערר שוב פעם שולחים אותי לשיקום מה אני צריך לעשות
שוב פעם אני לא אקבל קיצבה.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
עו``ד יובל סמרה12/08/2015ככל הנראה, אושרה לך נכות רפואית מזכה ולכן אתה מוזמן שוב לדיון בפני עובדת שיקום על מנת שתמליץ המלצותיה בנוגע לאובדן כושרך.
אין בידי נתונים בנוגע לנכות הרפואית, אופי הליקויים וחומרתם ובנוגע לכושרך התעסוקתי ועברך ולכן לא אוכל להתייחס עניינית למקרה .
בכל אופן זו הפעם השנייה שאתה מופיע בפני עובדת שיקום והייתי מציע לפעול בתבונה .
במידה ותחפוץ תוכל לפנות אלי לבדיקת המקרה לעומקו . פרטיי מצויים באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי ביטוח בריאותנתן10/08/2015
שלום רב
בן 26, רווק, מקבל קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי בגובה 2,491 ש"ח (אחרי ניכוי של דמי ביטוח בריאות). יש לי 100% דרגת אי כושר ו - 50% נכות רפואית.
שנה שעברה בחודשים 6/2014, 7/2014, עבדתי במפעל מוגן. השנה בתאריך 3/8/2015 קיבלתי מכתב שבו נאמר לי שבחודשים 6/2014 ו - 7/2014 התברר שעבדתי ולכן מגיע לי זיכוי בעבור דמי ביטוח בריאות שנגבו מקצבתי החודשית בסכום של 206 ש"ח.
רציתי לדעת האם זה תקין/נכון שרק השנה הביטוח לאומי זיכה אותי בדמי ביטוח בריאות עבור אותם החודשים שבהם עבדתי במפעל מוגן בשנה שעברה?
גם השנה עבדתי במפעל מוגן (של חברה אחרת), במשך חצי שנה (2-7/2015), והביטוח לאומי לא זיכה אותי בדמי ביטוח בריאות.
יותר מכך, כשנכנסתי לעמוד האישי שלי באתר של הביטוח לאומי, לא ראיתי שאני רשום כמי שעבד במפעל מוגן השנה, להבדיל מהשנה הקודמת.
כמו כן, לא ידעתי בכלל שמי שעובד במפעל מוגן זכאי להחזר של דמי ביטוח בריאות (עד לאותו רגע שבו נשלח אליי אותו המכתב).
אשמח לדעת איך עליי לקבל החזר של דמי ביטוח בריאות על אותם חודשים שבהם עבדתי השנה במפעל מוגן?
האם אני זכאי לתוספת של השלמת הכנסה לשכר מינימום, עקב כך שהסכום שאותו אני מקבל מקצבת נכות (2,491 ש"ח), נמוך משכר המינימום?
האם אני זכאי לסיוע בשכר דירה כשאני מתגורר עם ההורים (ההורים רשומים כבעלים של הדירה)?
אשמח למענה על שאלותיי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי ביטוח בריאות - תגובה
עו``ד אלי מלכה10/08/2015נתן שלום,
לעניין דמי ביטוח בריאות אני מציע שתבדוק עם המוסד לביטוח לאומי עבור מה ההחזר מאחר ודמי הבריאות משולמים עפ"י חוק בריאות ממלכתי ספק אם ההחזר/זיכוי הינו בגלל שעבדת במפעל מוגן ...( וכמובן באותה הזדמנות תבדוק לגבי שאר החודשים שעבדת ולא קיבלת זיכוי בגינם).
לעניין הסיוע בשכר דירה- נכה זכאי לסיוע של עד 800 ₪ ( פחות או יותר) ולמיטב ידיעתי אתה צריך לצרף חוזה שכירות בכדי לקבל את הזכאות כך שאם אתה גר עם ההורים ספק אם אתה זכאי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כלליתשרלי01/08/2015
שלום שאלתי היא במידה ויש לי חוליה שבורה בגב תחתון אשר מגבילה
אותי מידי פעם יש מצב להגיש תביעה לנכות כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית - תגובה
עו``ד אלי מלכה03/08/2015אתה יכול להגיש תביעה לנכות, השאלה אם תהיה זכאי לגמלה....
ישנם תנאים נוספים כמו : הכנסות מעבודה, סף נכות רפואית , דרגת אי כושר וכדו'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות כללית - תגובה
עו``ד יובל סמרה16/08/2015אפשר, אבל השאלה היא מה מידת החומרה ומורכבות הפגיעה וההגבלה בתנועה.
חשוב להבין, כי לצורך קביעת זכאות יש צורך כ תיקבע לך דרגת נכות רפואית בשיעור של % 40 לפחות בעבור ליקוי אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות כללית - תגובה
עו``ד יובל סמרה16/08/2015אפשר, אבל השאלה היא מה מידת החומרה ומורכבות הפגיעה וההגבלה בתנועה.
חשוב להבין, כי לצורך קביעת זכאות יש צורך כ תיקבע לך דרגת נכות רפואית בשיעור של % 40 לפחות בעבור ליקוי אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כלליתמריו20/07/2015
שלום אשמח לקבל הכוונה אני מגיש ערר לביטוח לאומי עקב בעיות גב יש ברשותי מכתבים אשר מעידים על הגבלה בהליכה שינויים ניווניים בחוליות עמוד שידרה וכו ובחול זאת ביטוח לאומי לא מכיר בזה.
שאלתי היא מה או איזה מסמכים עוד יש צורך להציג על מנת שביטוח לאומי יקבל את הערר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית - תגובה
עו``ד יובל סמרה23/07/2015פריט הליקוי שמתייחס לגב עוסק בהגבלה התפקודית הנובעת מהפגיעה.
כך שלמעשה הוועדה מעניקה חשיבות יתירה לממצאי הבדיקה הקלינית שהיא מבצעת במעמד הדיון גם, תוצאותיה ומגבלות התנועה שנמצאו וחומרתן
ככל שמדובר בדרג ראשון , ניתן להגיש ערר על ההחלטה ולצרף מסמסכים או חוות דעת רפואיות בנושא זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותרוני16/07/2015
אני אמור לעבור ניתוח להחלפת ברך בגין שינויים ניווניים קשים האם אני זכאי לאחוזי נכות וכמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות - תגובה
עו``ד יובל סמרה17/07/2015הגבלה התפקוד תזכה בנכות
הייתי מציע לבדוק גם תביעה לניידות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות 100 אי כושר וילדאני13/07/2015
שלום רב,
הנני מתקיימת מקצבת נכות של ביטוח לאומי 100 אחוז אי כושר זמנית. (נפשית)
יש לי3 שאלות:
1. התחלתי לעבוד במשרה מצומצמת שמשכורתי תגיע כנראה פחות מ 1500 בחודש.
האם יזמנו אותי שוב לועדה?
האם יבטלו לי את קצבת הנכות משום שהתחלתי לעבוד?
2. אישה רווקה פלוס ילד, מה סכום התוספת עבור הילד?
מה סכום הקצבה סה"כ מהנכות או בכלל?
3. פיצוי המקבלים מביטוח פרטי האם ביטוח לאומי יקזז לי מהקצבה?
אודה לתגובה.
בברכת יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות 100 אי כושר וילד - תגובה
עו``ד אלי מלכה14/07/2015שלום רחל,
1. בשכר שאת משתכרת לא יקזזו לך ולא יבטלו לך את קצבת הנכות החודשית.
בתום הזמניות יזמנו אותך לוועדה נוספת.
2. תוספת עבור ילד- 938 ₪ .
3. לעניין קבלת כספים מביטוח פרטי- כל שקל שיתקבל יקוזז מהתוספת עבור הילד . ( הגמלה שלך לא תיפגע )
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ועדת ערר בניידותאחמד07/07/2015
שלום לכם אני אדם שיש לו בעיות שחיקה במפרקי הירכיים והברכיים בוועדת ניידות קבעו לי 70% לפי סעיף ו-א-2 חלקי על מפרקי ירכיים עד בו הכל טוב ויפה אבל בכל למה שקשור למפרקי הברכיים הם לא העניקו לי אחוזים בזמן שתוצאת הבדיקה שלהם מעידה על הגבלות קשות וזה צויין בפרוטוקול בטווחי התנועה שכיפוף ברכיים 90 מעלות דו צדדי וחסר יישור 10 מעלות דו צדדי.והסעיף של הברכיים אומר אני מצטט
הגבלה בכושר תנועת הברך מלווה בכיפוף פחות מ-135 מעלות וחסר יישור לפחות
160 מעלות.והסעיפים ו-א-3 60% ..ו-א-4 80% .
1:האם מדובר בהגבלות שאכן מעניקות אחוזי ניידות לפי סעיף הברכיים?
2:למה הוועדה לא עשתה שיקלול על סעיף הירכיים וסעיף הברכיים?
3:האם מותר להגיש ערר לבית דין לעבודה בקשר לסעיף הברכיים על זה שהוועדה לא העניקה לי אחוזים לפי סעיף הברכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ועדת ערר בניידות - תגובה
עו``ד יובל סמרה14/07/2015תוכל להגיש ערעור לבית הדין אם אתה סבור שנפלה טעות משפטית בהחלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשיתקרין04/07/2015
שלום רב שמי קרין ואני בת 32,יש לי נכות נפשית בשיעור של 40%,הנכות היא יציבה,יש לציין שאיני מקבלת קצבה כי אני מרוויחה מעל מה שמותר לי להשתכר,ברצוני לדעת אם וכאשר לא אעבוד האם מגיעה לי קצבת נכות ומה זה אומר נכות יציבה?
בתודה רבה,קרין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות נפשית - תגובה
עו``ד יובל סמרה05/07/2015שלום
נכות יציבה מתייחסת לנכות הרפואית שלך.
לטענתך ועדה רפואית פסקה לך נכות רפואית קבועה בשיעור של % 40
אומנם מדובר בדרגת נכות מזכה העומדת בסך הרפואי הנדרש , אך הזכאות לקצבה אינה אוטומטית
הקרטריון השני הוא בדיקת אובדן כושרו של הנכה להשתכר
מאחר ששכרך היה גבוהה מהמותר טרם נבדק הקרטריון הזה במקרה שךף .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות
קרין05/07/2015תודה רבה על התשובה,רק רציתי לדעת האם יש הבדל בין נכות רפואית לנפשית ואם לא הייתי עובדת,היה מגיע לי אוטומטית 100% אובדן כושר עובדה?
בתודה,קרין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות - תגובה
עו``ד יובל סמרה05/07/2015הנכות שנפסקה לך בגין הליקוי הנפשי משקפת את דרגת הנכות הרפואית שלך
ככל הנראה , היית מוזמנת לפגישה עם עובדת שיקום לבדיקת אי כושרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה נכות משוקללתנתי29/06/2015
להלן ועדה לצירוף נכויות 27 נכות משוקללת תוספת 14 באחוזים 41 אחוז קבעו לי שנתיים וחצי אחורה מזה אומר אפשר תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות משוקללת
נתי29/06/2015שככתי להגיד קבעו לי נכות יציבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי נכות
נתי29/06/201541 אחוזי נכות יציבה מזכה בקיצבה ואיך מחשבים אני זכאי להבטחת הכנסה נכות מעבודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזה נכות משוקללת - תגובה
עו``ד יובל סמרה30/06/2015דרגת הנכות שציינת אמורה לזכות בקצבה חודשית
אני מציע לפנות לסניף המטפל בבקשה להמציא לך פירוט אופן החישוב וסכום הגמלה הצפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כלליתדני16/06/2015
שלום ברצוני לברר לאחר שקיבלתי מכתב מפסיכיאטר אשר אומר וכותב במפורשות
שעקב המצב הבריאותי והנפשי שלי אין באפשרותי לעבוד.ביטוח לאומי לא קיבל את זה בערר שהגשתי. מה אני צריך לעשות לפנות לבית דין, או שביטוח לאומי חייב לקבל את זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית - תגובה
עו``ד יובל סמרה16/06/2015באיזה מסלול תביעה זה
בכל מקרה ביטוח לאומי לא מחוייב לקבל זאת אך עליו חלה חובת הנמקה ופירוט
אם זו החלטת הוועדה מדרג ראשון זכותך לערור לועדה לעררים
אם זו החלטת ועדה לעררים זכותך להגיש ערעור לבית הדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריתוק לכסא גלגלים דווקא?!דנה09/06/2015
גמלת ניידות מוענקת כתוספת לגמלת ילד נכה למי שזקוק לכסא גלגלים ומשתמש בו. הראו לי פסקי דין שמדברים על ריתוק לכסא גלגלים ולצמיתות!
מאיפה מגיעה פרשנות מחמירה זו? באם היא מעוגנת בפסיקה של בית דין ארצי או משהו דומה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות וניידות
שרונית06/07/2015יש תנאי לקבלת קצבת נכות וקצבת ניידות אצל ילדים.
התנאי הוא שיקבעו בלשכת הבריאות שהילד או זקוק משתמש בכסא גלגלים או שיש לו לפחות 80% מוגבלות בניידות.
הילד שלי מקבל קצבת נכות מלאה מביטוח לאומי. ניידות אנחנו מקבלים רק הטבות לרכב לפי האחוזים שאישרו לו אבל לא קיצבה כיון שאין לו תודה לאל 80% מוגבלות בניידות.
אכן תנאים מחמירים.
אני אתן קרדיט לחברה למימוש זכויות שעזרה לנו עם ההטבות לרכב וגבתה ממה שקיבלנו בלבד. את הקצבה השגנו לבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריב עם מנהל מחלקהדני04/06/2015
מנהל מחלקה לשיקום, לאחר תאונה, מתנהג לא כיאות לדעתנו, ואנו שוקלים לעשות לו סקנדל לגיטימי .מאידך אנו חוששים שזה יביא לחוות דעת שלו מוטות לרעה כלפי המאושפז מבחינת תביעת נזק הצפויה, ויבולע למאושפז המבוטח.
מה דעתכם? וידיעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריב עם מנהל מחלקה - תגובה
עו``ד אלי מלכה04/06/2015דני,
נראה לי שזה לא הפורום המתאים......
אתה יכול לנסות לעבור למרכז שיקום אחר במידה וזה אפשרי..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי שתתייעצו עם גוף מקצועי בעניין
ירדנה דוידוב07/06/2015לי היה מקרה דומה שיש לו כמה קווים משיקים למקרה שלך, ופניתי למרכז הארצי לחוות דעת רפואיות שעזרו לי. אולי שווה לך לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ויטיליגו בגוף של צעירה בת 22דוד01/06/2015
האם מחלת ויטיליגו בגופה של בחורה בת 22 מוכרת כנכות בביטוח לאומי ואם כן מה אחוזי הנכות למחלה זו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ויטיליגו בגוף של צעירה בת 22 - תגובה
עו``ד יובל סמרה02/06/2015לעיתים כן
תלוי בהיקף התפשטותה ובחומרתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת תלוייםמיקי28/05/2015
שלום רב,
הוכרתי על ידי המל"ל 77% נכות רפואית - 100% אי כושר עבודה, שניהם לצמיתות, מכאן שהקצבה המשולמת לי הינה מירבית.
אני מקבל תגמולי הורה שכול ממשרד הביטחון בגובה של כ- 9,000 ש"ח בחודש ויש לי שני ילדים בגיל זכאות לתוספת תלויים לקצבת המל"ל.
לנוכח התגמולים, האם אני זכאי לתוספת שני הילדים התלויים?
תודה למענה,
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת תלויים - תגובה
עו``ד אלי מלכה28/05/2015מיקי שלום,
לעניין תוספת התלויים- כל סכום הכנסה שמקורה שלא מעבודה מקוזז מקצבת התלויים עד לגובה הקצבה ( נכון להיום- 938 ₪ לילד, במקרה שלך זה כפול )
מקווה שעזרתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)