מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות לפיברומיאלגיה עייפות כרוניתron03/03/2014
שלום
שמי רון בן 30, עובד במשרה מלאה.
סוחב עייפות תמידית בחמש שנים אחרונות שפוגעת בכל תחומי החיים. בחצי שנה האחרונה היעדרויות רבות מהעבודה עקב וירוס ויראלי שאיני יוצא ממנו. מטופל מזה 8 שנים בסרוקט 20 מג עקב מקרה דכאוני שהיה בשנות העשרים,ללא החמרה במצב.
באבחנת ריאומטלוג (פרופסור באחד מבתי החולים בארץ ). מלפני מספר ימים 14 מתוך 18 נקודות רגישות ושזה באמת פיברומיאלגיה ועייפות כרונית ביחד.נתן המשך בדיקות של צילומי חזה. גלובוליטים,סרולוגיה זיהומית ועוד.
תלונות עיקריות : עייפות תמידית , סחרחורת , חוסר ריכוז, שינה קצרה בלילה ללאבע חמש שעות. עברתי מעבדת שינה ואבחון שאין בעיה בשינה. בזמן עייפות מוגברת זיכרון לטווח פגום יותר (שוכח איפה שמתי דבר מסויים לפני כמה דקות), כאבים בגוף בעיקר בלילה (נשלטים על ידי משככי כאבים), לפני שינה חוסר מנוחה של הרגליים.והחשוב ביותר התקררויות חוזרות ללא ממצא זיהומי וללא טיפול סופי. בא בגלים.
האם על סמך סימפטומים אלו יש סיכוי לקבל נכות מביטוח לאומי? או שצריכים להיות סימפטומים פיזיים וקשים יותר ? כמו בעיות אורטופדיות ופרקים.
האם מכתב של הרופא המאבחן עם כל הסימפטומים הנ"ל יכול לעזור?
אודה לעצתך
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חולה אונקולוגית בהחלמה + סוכרתויקטוריה05/02/2014
שלום
אימי,חולה אונקולוגית בהחלמה לאחר ניתוח וטיפולים כימוטרפיים. את הטיפולים סיימה באוקטובר 2012 . בעקבות הטיפולים סובלת מנימול בכפות רגליים,פולינוירופטיה תחושתית,לא מרגישה בכלל את הגפיים ומתקשה בהליכה. לאחר הטיפולים גם החלה אצלה סוכרת,מקבלת תרופות אך לא מאוזנת. כבד מוגדל ושומני.
הנוירולוגית כתבה שהפולינוירופטיה התחושתית ממנה סובלת היא סיבוך של מחלת הסוכרת וגם של הטיפולים הכימוטרפיים שעברה. עד חודש נובמבר 2013 קיבלה נכות מלאה +שר"מ.
כעת לאחר הוועדה הרפואית לקביעת המשך הזכאות לקצבת נכות, במכתב של ביטוח לאומי כתוב ש"התביעה נדחתה כי רופא מוסמך קבע לך 35 אחוז נכות רפואית,מאחר ואין 90 ימים רצופים של אחוז רפואי מזכה,לא נוכל להמשיך לדון בתביעתך."
שאלותיי : 1. האם ביטוח לאומי יכול לבטל לגמרי את קצבת הנכות לחולה אונקולוגית ולא להשאיר שום קצבה בכלל, גם אם היא לא עוברת טיפולים , זה לא אמור להיות בהדרגה ? 2. האם היא עדיין יכולה להיות זכאית לקצבת שירותים מיוחדים גם אם היא לא מקבלת נכות ?
3. קראתי שבמידה וישנו סיבוך של מחלת הסוכרת כמו חוסר תחושה ברגליים. במקרה שלה, צריכים לתת לה לפחות 60 אחוז נכות רפואית.זה נכון ? האם הכבד השומני יכול להוסיף אחוזי נכות ?
4. האם יש אופציה לקבל הבטחת הכנסה + נכות ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה אונקולוגית בהחלמה + סוכרת - תגובה
עו``ד אלי מלכה05/02/2014ויקטוריה שלום,
1. הוועדה הרפואית מחליטה בעניין נכותה הרפואית כן ממליצה לעניין דרגת אי- הכושר והיא אכן מוסמכת לכך. ( היא אינה מחליטה לעניין קצבאות אחרות למעט נכות מעבודה ) כך שאימך יכולה לבדוק את זכאותה לגמלאות אחרות בסניף המטפל שאינן קשורות להחלטת הוועדה.
2. ניתן לקבל זכאות לגמלת שירותים מיוחדים אף למי שאינו מקבל קצבת נכות אולם דרגת נכותה הרפואית צריכה להיות לפחות 75% , מה שלא נקבע לה, ומשכך היא לא תהיה זכאית.אלא אם תשונה החלטת הוועדה בערר שכן אז הנכות הרפואית הנדרשת הינה רק 60% ׁ ( למי שמקבל קצבת נכות )
(3. אכן סוכרת עם סיבוכים עשויה להעניק נכות רפואית בשיעור של עד 65% ואולם הכל תלוי במסמכים הרפואיים ובמצבה כיום.
לסיכום, לדעתי יש לממש את זכות הערר על החלטת הוועדה ( ניתן להגיש ערר עד 60 יום מיום החלטת הוועדה )
בכדי להשיב על הסיכויים לשינוי החלטת הוועדה , יש צורך לעיין במסמכים הרפואיים ולאמוד את מצבה הרפואי כיום, את מוזמנת ליצור איתי קשר ( פרטיי באתר..)
בריאות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות כללית ושירותים מיוחדים
מיכל17/05/2014שלום
רציתי לדעת החל מכמה אחוזים של נכות רפואית יכול להיקבע אי כושר עבודה המזכה בקצבה ?
לא כל כך ברור לי ההבדל בין הנכות הרפואית ואי כושר עבודה, איך הם משפיעים אחד על השני ומה קובע יותר ? לאמא שלי נקבע 35 אחוז נכות רפואית, בכמה אחוזי אי כושר זה מזכה אותה ?
כתבת בתשובה ששירותים מיוחדים ניתן לקבל גם במידה ולא מקבלים נכות , באתר של ביטוח לאומי כתוב : על המבוטח לעמוד בכל התנאים האלה:
הוא מבוטח בביטוח הלאומי וגילו מ-18 ו-90 ימים עד גיל הפרישה, והוא נמצא בישראל.
הוא מקבל קצבת נכות מן הביטוח הלאומי ונקבעה לו על ידי הביטוח הלאומי נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות (לעניין שירותים מיוחדים)
או הוא אינו מקבל קצבת נכות, אך נקבעה לו על ידי הביטוח הלאומי נכות רפואית בשיעור של 75% (לעניין שירותים מיוחדים), ובלבד שהוא עונה גם על התנאים המפורטים בהמשך.
מה הכוונה נכות רפואית לעניין שירותים מיוחדים ? הרי בוחנים בוועדה את הנכות הרפואית לצורך קבלת החלטה בקצבת נכות ולא בדקו אותה לצורך קביעת נכות רפואית בשירותים מיוחדים. אשמח להבהרה.
האם מכתב מרופא תעסוקתי יכול להשפיע על החלטת ביטוח לאומי בעניין נכות כללית ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות כללית ושירותים מיוחדים - תגובה
עו``ד אלי מלכה17/05/2014,אליסה,
תנאי סף לבדיקת אי-כושר- דרגת הנכות הרפואית שנקבעה ע"י הוועדה בשיעור של 40 כאשר ליקוי אחד הינו מעל 25% לפחות או 60% משוקלל.
לפיכך- דרגת הנכות שנקבעה לאימך ( 35% ) לא עומדת בתנאי הסף ומשכך לא תיבחן דרגת אי-כושרה כלל.
לעניין שר"מ- תקראי שוב את תשובתי לפנייה הראשית.
לעניין אישור מרופא תעסוקתי- יכול לסייע אך אינו מחייב את הוועדה. ( באחוזים שנקבעו אין לו כל השפעה...)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון זה עובד כך:
דורון22/05/2014ביטוח לאומי אינו מחשיב את אימך חולה אונקולוגית ברגע שהיא נקייה.
אמי גם הפסיקה לקבל קצבת נכות אבל אז התעוררנו לתבוע נכות ללא קשר למחלתה אלא להשלכות שלה על חייה העתידיים,
אמי פיתחה חולשה קיצונית ועד היום לא חזרה לתפקד כמו שתפקדה מקודם, מיותר לציין שגם מצבה הנפשי התדרדר מאז שחלתה.
במקום שבו החלטנו להפסיק להילחם על כך שחולה אונקולוגית מגיע לה קיצבה גם אם היא בריאה לכאורה, התחלנו לטפל בתביעה ואז הצלחנו.
אני חייבת לתת קרדיט לחברה המרכזית למימוש זכויות, אשר עזרה לנו לבנות את התיק הרפואי שלה, אמי בת 59 היום ואישרו לה לקבל קיצבה של 100 % לצמיתות (עד גיל 62, לא הרבה שנים אבל אז תקבל זקנה)
אז ויקטוריה לכי על זה, אבל צאי מהתמקדות במחלה אלא במה שהיא הותירה, ותדאגי שהכול יהיה מתועד במסמכים רפואיים.
F* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת אחוזי נכות של ביטוח לאומיSAMENTA28/01/2014
שלום רב חולה אונקולןגית SQUMOS CELL CARCINOMA בפי הטבעת.לאחר שנה בעקבות פט סיטי שקבע שהל תקין שאריות של המחלה.הועדה הרפואית בביטוח לאומי קבעה לי 37 אחוז למרות שנשארה לי צלקת הפרשות מרובות שהרופאים מודעים לזה?שאלתי אני אומנם איבדתי את הקיצבה אבל דורשים ממני לעשות עוד 3 חודשים פט סיטי בבית חולים ?לי יש דילמה אני בריאה מבחינת ביטוח לאומי כדי לא לתת לי קיצבה.שנית אני אמורה להיות במעקב אונקולוגי .איך קופת חולים תאשר לי פט סיטי אם אני לא נחשבת לחולה .או שאני אממן זאת? ולמה לעשות קרינה בכל הגוף אם אני בריאה .קשה לי להבין איך הביטוח לאומי מקבל החלטות.היצעו לי שיקום איך אני אמורה להשתקם כשאני במעקבים כל הזמן? מה דעתך ץןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פסילה על רקע המחלהאיילת26/01/2014
ישנם מקומות עבודה שבראיון אליהם ביקשו שאמלא טופס על מחלות או שאלו מדוע בפרק זמן X לא עבדתי? (כשבפרק זמן זה לא יכולתי לעבוד בגלל המחלה)
האם העובדה שפוסלים אותך בראיון על סמך המחלה (במקרה זה אפילפסיה) יכולה להיחשב כ"אבדן כושר השתכרות" מבחינת הביטוח הלאומי? להשפיע על קצבת/אחוזי הנכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסילה על רקע המחלה - תגובה
עו``ד יובל סמרה26/01/2014אם תוכיחי אובדן כושר או רופא תעסוקתי יקבע כ איבדת כושרך יותר מזה הקודם שנקבע לך, ייתכן ותוכלי להסתמך על קביעות אלה כטיעון בשאלת אובדן כושרך בדיון בתביעתך בביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי נכות נפשית שבה כתוב בסעיףאבי23/01/2014
34 (ג) .
הפרעות פסיכונוירוטיות- ישנן סימנים אובייקטיביים וסובייקטיביים המגבילים באופן בולט את ההתאמה הסוציאלית ואת כושר העבודה.
אחוז הנכות הוא 20%.
עכשיו השאלה שלי - היא עד כמה נפגע כושר העבודה שלי ?
איך מודדים את זה ? האם בשעות עבודה ליום שאני מסוגל לעבוד ?
רופא תעסוקה של גוף מסויים קבע לי שאני מסוגל לעבוד יום שלם ולא יום חלקי.
הרבה רופאים קודמים קבעו לי שאני לא מסוגל לעבוד יום עבודה מלא אלא יום עבודה חלקי בלבד.
האם יש בסעיף הזה ובתיאורו משום נקודה משפטית חשובה?
נקודה כזו שתיאור הסעיף מכריח רופא מסויים להישמע לתיאור הסעיף ולהגביל
את כושר העבודה שלי.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי נכות נפשית שבה כתוב בסעיף - תגובה
עו``ד יובל סמרה23/01/2014אינני מכיר את המקרה שלך ואף לא קראתי מסמכים בתחום הנפשי במקרה זה, אולם באפשרותי להשיב לך כך .
פריט ליקוי זה מאגד בתוכו גם התייחסות למצבך הנפשי וגם התייחסות לוגבלות התפקודית הנובעת ממצב זה.
עניינו בסימנים שנגלו אצל הנפגע גם כאלה סובייקטיבים הטמונים אצלו , וגם כאה אובייקטיבים כלפי חוץ.
ברור שאם הנפגע ילמד את הוועדה כי תפקודו תקין, כמו למשל הוא עובד במשרה מלאה , מקים חיי חברה וכו', הדבר עלול לפגוע בקביעה זו המחייבת בולטות בסימנים שנגלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום מקצועישולמית20/01/2014
שלום רב,
הגשתי תביעה לקצבת נכות כללית לביטוח לאומי וזאת על מנת להגיש בעקבותיה קצבת שיקום לסטודנט שלה נדרש 20%.
הליקויים שלפיהם הוגשה התביעה הם: קשב וריכוז, ציקלותימיה, לקות למידה וכמו כן הוספתי את העובדה שהוטרדתי מינית במקום העבודה ועברתי התנכלות מצד המעסיק לאחר שהתלוננתי אחרי שהתפטרתי.
האם הליקויים הנ"ל יספיקו ל 20%?
האם כדאי לבקש הכרה בתאונת עבודה לעניין ההטרדה?
תודה מראש,
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום מקצועי - תגובה
עו``ד יובל סמרה21/01/2014לא אוכל להתייחס כך למקרה.
עלי לעיין בחומר הרפואי המצוי בידיך ומצאי הבדיקות שבצעת, אם יש כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת מעיכהל.13/01/2014
בוקר טוב 13/1/14
ביתי בת ה11 נפצעה פציעת מעיכה באצבע 5 כף יד ימין, מלפני כשנה, בבית הספר.
כיום צלקת אורכית באצבע, רגישות וכאבים וזרמים , ומוגבלות בשימוש בפעולות יומיומיות מסוימות ( שריכת נעליים, חיתוך בסכין, כיפתור חולצה וכדו').
א. מה ההיתכנות של נכות רפואית/תיפקודית ושיעורה האומדני ?
ב. האם ניתן לקבל אחוזי נכות רק בגין הצלקת ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעת מעיכה - תגובה
עו``ד יובל סמרה15/01/2014תחילה כדאי לבחון מהם מסלול התביעה האפשריים במקרה זה.
ייתכן וניתן לתבוע לפי פוליסת תאונות תלמידים, אולי גם ניתן לתבוע מזיק ספציפי, אם זה נגרם באשמו של אותו מזיק.
בכל מקרה , אם תוכל מגבלה תפקודית , אורטודית או נירולוגית ייתכן ותעמוד לה זכות התביעה , כמבון בכפוף לקרריונים הקבועים בסוג התביעה הנבחר.
אם תחפצי תוכלי ליצור עמי קשר לבדיקת המקרה לעומקו. פרטיי מצויים באתר וניתן לתאם עימי פגישה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות מושתל קרניתאבי30/12/2013
שלום רב, עברתי לפני שנה וחצי השתלת קרנית .מקבל תרופות נגד זיהום. ביקורי רופאים.שאלתי מהם זכיויות מושתלי קרנית.בשיחה עם ביטוח לאומי נאמר לי שרק אלה שתורמים מקבלים זכיויות .אני בן 75 וקראתי שיש זכיוית למושתלים קרנית במקרה שלי ואני לא יודע למי לפנות לברר.אודה לכם באם תייעצו לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות מושתל קרנית - תגובה
עו``ד יובל סמרה31/12/2013עברת את גיל הפרישה ולכן לא ניתן במקרה זה להגיש תביעה לנכות כללית, גם אם נניח שמצבך מזכה בנכות כזו או אחרת.
בדוק זכויות במחלקת סיעוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת תו נכה- בעיות רפואיות שונותאביהו24/11/2013
שלום רב,
אימי סובלת מבעיות חרדה קשות ומבעיות בריאות קשות עם חסימה בריאות בינונית אשר מקשה על אימי ללכת ולבצע פעולות שונות.
הגשנו כמה פעמים בקשה לתו נכה ונדחנו.
אם כן, איך ניתן לבצע את ההליך?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת תו נכה- בעיות רפואיות שונות - תגובה
עו``ד יובל סמרה31/12/2013ניתן להגיש ערעור על ההחלטה, אבל חשוב להציג מסמכים שמלמדים על כך שמצבה הרפואי או התפקודי מגביל אותה ביכולת הניידות שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת תו נכה- בעיות רפואיות שונות - תגובה
עו``ד יובל סמרה15/01/2014ניתן להגיש ערר על ההחלטה , אך בכל זאת צריל להוכיח כי מצבה אינו מאפשר לה להתנייד . כדאי להתייחס לעומק למקרה ספציפית עלי לבדוק המסמכים שהגשתם והתשובה שהתקבלה ממשרד הרישוי בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות ביטוח לאומיסבטלנה18/11/2013
שלום רב! הובחנתי לאחרונה כסובלת מ... ENTHESOPATNY UNS SUSPECTED....NECK PAIN...BACK PAIN...PAIN LIMB BI LATERAL...MILD CALCANEOVARUS ....OSTEOCHONDRITIS DISSECANS TALAR DOM RT...FLAT FOOT BI LATERAL ...OSTEOHONDRITIS DISSECANS RIGHT TALUS...POLYARTHRALGIA.... ועם כול זה קיבלתי רק 28% נכות מביטוח לאומי . שזה לא נותן שום דבר. שאלה בבקשה כמה אפשר. לקבל אחוזי נכות עם אגיש ערור תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות ביטוח לאומי - תגובה
עו``ד יובל סמרה21/11/2013בריאות שלמה,
תלוי בחומרת המצב של הדלקות מהן את סובלת והשפעותיהן על התפקוד שלך.
לצורך בדיקת סיכויי הערר עלי לעיין בחומר הרפואי שלך ואולי אף הייתי מציע להיוועץ עם ראומטולוג להערכת דרגת נכותך.
אם תחפצי תוכלי לפנות אלי לבדיקת המקרה לעומקו. פרטיי מצויים באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת אחוזי נכות לפי ממצאיםחסוי18/11/2013
שלום רב.
ברצוני לדעת כמה אחוזי נכות מגיע לי או מה המינימום שמגיע לי עקב קרע במניסקוס ללא נעילות.
ממצאי בדיקת MRI :
המניסקוס הלטרלי מראה אות וצורה רגילים.
יש קרע הורוזנטאלי אלכסוני בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי.
יש ציסטה מניסקאלית מאוחרי הקרן האחורית.
יש בצקת סביב הרצועה הקולטרלית המדיאלית - קרע חלקי בתהליך של איחוי. יש שאריות
של קונטוזיות גרמיות באפיקונדיל הלטרלי של הפמור ובקונדיל המדיאלי של הפמור, מצב לאחר חבלת ולגוס.
במדור המדיאלי יש בצקת סוב-כונדרלית בטיביאל פלטו- משנית לפגם סחוסי שלא נראה בבירור.
סיכום:
.1 קרע במניסקוס המדיאלי.
.2 קרע סוב-אקוטי חלקי של ה- MCL בתהליך ריפוי ושאריות של קונטוזיות הקשורות לחבלת ולגוס.
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת אחוזי נכות לפי ממצאים - תגובה
עו``ד יובל סמרה24/11/2013דרגת הנכות עשויה להיפסק על עצם הפגיעה עצמה או בגין הגבלה תפקודית. תלוי בחומרת המצב. שיעורי הנכות עשויים לנוע מ % 0 בשל מצב לאחר ניתוח ללא הגבלה בתפקוד , או % 10 עבור נזק קל במניסקוס ואם זה לאחר ניתוח היוותרות עם שינויים ניווניים או דלדול. ייתכן גם מצב של הגבלה בכיפוף ויישור שאז אחוזי הנכות ינוע על פי חומרת המגבלה הקיימת בשיעורים שבין % 5 ומעלה.
ככל שתחפוץ, תוכל לתאם עמי פגישה לבדיקת המקרה . פרטיי באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעהאיתי18/11/2013
שלום רב. אני בן 42 ומוכר כנכה צהל בגין טינטון -10% וירידה בשמיעה יחד משוקלל הכל 28% מזה כ-19 שנים. לאחרונה אני חש החמרה בטינטון וירידה משמעותית נוספת בשמיעה שבאה לידי ביטוי גם בבדיקת שמיעה שערכו לי לאחרונה ושהושוותה לבדיקת השמיעה שביצעתי בזמנו.
האם ניתן לגשת שוב לועדה רפואית לצורך העלאת אחוזי הנכות בתואנה של החמרה שקשורה לנכות המקורית? מה הסיכוי שידחו אותי על הסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה - תגובה
עו``ד אלי מלכה18/11/2013שלום לך,
באופן עקרוני אתה יכול להגיש תביעה להחמרת מצב לאור העובדה שהפגיעה בשמיעה והטנטון הוכרו לך כתוצאה מהשרות.
בכדי לענות לך לעניין הסיכויים יש צורך לעיין במסמכים הרפואיים וכן בפרוטוקול הוועדה שקבעה לך את האחוזים בזמנו ולהשוות אותן , בין היתר, למצבך כיום.
בהצלחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהיסמין04/11/2013
שלום אני עקרת בית בת 24 אמא לשתי ילדים נשואה בעלי עובד לבד אנחנו חיים בשכירות
רציתי לדעת עם יכירו אותי בביטוח לאומי ואם אני יהיה זכאית לקצבת נכות חודשית
הבעיה שלי שאני כל היום במיטה יש לי פחדים לצאת לעבוד מצבי רוח כל היום בוכה עצבנית
אין לי אבחון לזה אף פעם לא הייתי אצל פסכיאטר
יש לי התקפי עצבים כל הזמו זה מגיע למצב שאני שוברת דברים לפעמים חוסר שינה בלילה וכל היום ישנה עבודות הבית אני לא מצליחה לעשות כל הזמן קר לי ומתחת לשמכה דיכאון מהמצב הכלכלי הבעל כל היום רב איתי בגלל שאני יושבת בבית ולא מבין שקשה לי לצאת לעבוד
אני הולכת לרעיון עבודה נכנסת להתקף של פחד ובורחת ובוכה ונכנסת מתחת למיטה ולא יוצאת ממנה
השאלה שלי אם יכירו בי בכלל בביטוח לאומי ואם בכלל כן אז איזה זכויות יהיו לי בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
עו``ד יובל סמרה04/11/2013אני מציע לגבש תחילה תיק רפואי הנוגע לתלונותייך ולמצבך הרפואי והתפקודי בטרם הגשת התביעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה נדירה ADULT STILSשלומית29/10/2013
שלום
אני בת 44 וחולה במחלה כ 5 שנים
האם אני זכאית לאיזושהיא קצבה או הנחה.?
אני מטופלת בתרופות קבועות שמורידות לי את תפקוד המערכת החיסונית וכן בפרדניזון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה נדירה ADULT STILS - תגובה
עו``ד יובל סמרה30/10/2013ידוע שתסמונת זו עלולה לגרום לפגיעה תפקודית קשה, לרבות פגיעה באברים אחרים.
הייתי מציע לך לבדוק את זכאותך והדבר תלוי בחומרת התפרצותה של התסמונת אצלך, הפגיעה התפקודית שהיא גורמת והשלכותיה הרפואיות כלפי אברים אחרים.
כמובן, שיש לבדוק עמידתך ביתר הקריטריונים הנדרשים באותו מסלול תביעה נבחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אין רשות נפרדת לוועדות הרפואיותמשה25/10/2013
?
הרי ייתכן שיהיו בעיות ל מתן אחוזי נכות למקורבים לצלחת.
למשל במשרד הבטחון -מי שיהיה מקורב למשרד הבטחון הוא יוכל להינות
ממתן אחוזי נכות גבוהים.
ובביטוח הלאומי - מי שיהיה או הוא מקורב לביטוח הלאומי יקבל % נכות גבוה יותר.
מי שייפק זה הפשוטים שבעם...ייתכן מאד שיידפקו.
האם זה לא הגיוני להוציא את הועדות הרפואיות ולהקים רשות נפרדת?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין רשות נפרדת לוועדות הרפואיות - תגובה
עו``ד יובל סמרה30/10/2013אין ספק שמדובר בשאלה טובה ומוצדקת
יש ציבור רחב שתומך בהקמת גוף נפרד שכזה.
הטענה בעניין זה היא כי ניתוק כזה של מוסד הוועדות הרפואיות מתוך כותלי הביטוח הלאומי עשוי להקטין את החשש למשוא פנים הנטען כלפי הוועדות לאור התנהלותם הנוכחית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)