האם כדאי להתחיל טפול ברטאלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדאי להתחיל טפול ברטאלין
    סיגל כהן
    07/01/2008

יש לי ילד בגיל 8 כיתה ב' , הוא היה אצל מומחה לבעיות קשב וריכוז בקופת חולים .
    המומחה המליץ על סמך קונורס של המורה (שאלון שהמורה מלאה) כי עלי לתת לו רטאלין 10 מיל כדור אחד ליום.
    המומחה גם אמר כי יש לו בעיית קשב וריכוז מסויימת אך לא רצה לתת לי פתק כי אמרתי
    לו שאני לא בטוחה שאתן לו רטאלין.
    אני ממש בדילמה - מה דעתך????
    האם כדאי להתחיל טיפול ברטאלין?????
    דיברתי עם המורה והמורה המליצה להתחיל טפול ברטאלין וגם היא אמרה שכל יום שאינו מקבל רטאלין מצבו מדרדר.

מה תגובתכם ??????????....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם כדאי להתחיל? זו השאלה.....

ד``ר עדי אדר
    12/01/2008

שלום לך!

השאלה שלך לא מובנת לי. האם אני אמור לאשר או לבקר דעתו של רופא אחר? את מציינת שהוא מומחה לבעיות קשב וריכוז ואין זה מקובל מבחינה אתית לבקר חוות דעת של רופא אחר באופן פומבי ועוד מבלי שיש לי את כל הנתונים.
    איני ידוע על סמך מה קבע הרופא את האבחנה. אני משער שלא רק על סמך שאלון קונרס אלא גם על סמך נתונים נוספים.
    קיימת הגדרה להפרעת קשב ואיך מאבחנים אותה ואני מניח כי הרופא התבסס על קריטריונים אלו.
    איני מתכוון להשיא עצות אך לעתים הדילמה במצבים אלו מזכירה לי את הפתגם – הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות. כלומר הורים מתוך חשש, מתוך אמונות תפלות, מתוך בערות שהעתונות וגורמים אינטרסנטים מטפחים מפתחים חששות לא מוצדקים מהטיפול התרופתי ובכך ושלא במתכוון גורמים לנזק רגשי, לימודי וחברתי לילדיהם.

לכן על ההורים להחליט את הדעה של מי הם מקבלים בנושא זה , את דעת הרופא המומחה או את דעת החותנת, השכנה, כתב העיתונות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו